DVTK Jegesmedvék: Zsinórban negyedszer három

Miskolc - Vasárnap este harmincegyedszer lépett jégre a DVTK Jegesmedvék Tipsport-ligás hokicsapata.

Miskolc - Vasárnap este harmincegyedszer lépett jégre a DVTK Jegesmedvék Tipsport-ligás hokicsapata.

Az egymás után aratott sikerek után az érsek­újváriakkal szemben már favoritként léptek jégre a piros-fehérek, akik folytatni akarták felzárkózásukat a középmezőnyhöz.

Hosszú emberelőny

Ötvenöt másodperccel a kezdés után Vas bottal akasztott egy ártalmatlan szituációban, ezért mehetett a kispaddal szembeni padra, a hátrány azonban meg sem kottyant a Maciknak. Ezután a vendégek kapuja mögött zajlott a tolakodás, persze hátulról senki nem akart „gólt” ütni. Strauch lövése Vay kesztyűjében végezte, miként Gőz balos lövése Kosaristan öltözékében. A 8. percben szellemes passzok után Magosi már komoly helyzetben volt, a befejezéssel adós maradt.

Egy ígéretes vendégtámadás halt el lesen, majd pár percig a középső harmadot kihagyták a játékból a csapatok és hol az egyik, hol a másik kapu előtt tanyáztak. A 11. percben Jurik kellemetlenkedett Vay előtt, Kudla meg úgy akadályozta meg a kapura lövést, hogy métereket csúszva blokkolt. A 15. percig sokáig állt a játék, a játékvezetők mindenkivel értekeztek, és Bajteket 5 perc emberhátrányt jelentő, majd végleges fegyelmivel zárták ki. Ebből 2.22 telt el, amikor Vas a kék vonal közeléből a hálóba vágta a korongot (1-0), és még nem volt vége. Magosi balról az érkező elé tálalt, aki közelről duplázott (2-0). Az első szünetben megtudtuk, hogy Bajtek „állítólag” az egyik játékvezető felé szúrt az ütőjével és ezt ítélték olyan sportszerűtlenségnek, amely után leküldték.

Lélektanilag jókor

A második szakasz elején gyorsan döntésre vitték az ügyet a piros-fehérek. A 22. percben Kulmala forintos passzát követően Pance a bal felső sarokba emelt (3-0). Három perc múlva Fábry távolról, a lábak között szépített (3-1), aztán Vay úgy késleltette a játékot, hogy kapujából messze kilépve a játékszerre tenyerelt és ezt nem tehette volna. A 3-2 elmaradt, pedig majdnem jött, így viszont nem kellett a nézőtéren nyugtatót bevenni. A DVTK újabb kisbüntetése alatt ziccerek sokaságát dolgozta ki a szlovákiai alakulat, Urban zúgó kapuvasig jutott, de gólig nem. Feljavult az Érsekújvár, de ráfizetett a nyíltságára, mert a 37. percben Harrison gurított a háló elé, Magosi száguldott és előbb közelről a korongot paskolta be, majd a fél teste is a ketrecbe vágódott (4-1). A harmad kis nézeteltéréssel ért véget, így négy a négy ellen kezdték a záró felvonást az együttesek.

Ünnepeltek

A 47. percben álomszép gólt ért el a Jegesmedvék gárdája. Pance középről a jobb szélen a rakétáit begyújtó Vashoz játszotta a játékszert, a csatár visszaadta a kölcsönt, a Zsiga becenévre hallgató Pance magához ölelte a korongot, elfektette Kosaristant és elegánsan behúzta (5-1).

Az 51. percben öt a három ellen hokiztak a miskolciak és természetesen a csapat kiemelkedő egyénisége, Magosi három lépésről gyártotta a következőt (6-1). Még szépített a HC Mikron (55. perc: 6-2), majd zsinórban negyedik sikerüket ünnepelték a játékosok és lelkes szurkolóik.


Jegyzőkönyv: DVTK Jegesmedvék vs. HC Mikron Nové Zámky 6-2 (2-0, 2-1, 2-1)

Miskolc, 1110 néző. V.: Stano, Snásel – Gajan, Frimmel (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss D., Pance 2, Vas 1 (2), Kulmala (1) – Szirányi (1), T. Slovák, Harrison (1), Loiseau, Magosi 2 (1) – Gőz, Milam 1, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Láda B., Ritó, Hajós, Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HC Mikron Nové Zámky: Kosaristan – Kudla, Andersons, Strauch, Urban, Bajtek – Henderson, Dundácek (1), Jurik, Zboril, Rogon (1) – Novák, Ordzovensky, Nejezchleb, Fábry 2, Jakubek – Zatko, Hain (1), Slávik, Ondrusek (1), Buc – Glosár (kapus). Vezetőedző: Milan Jancuska.

Kiállítások: 10 perc, ill. 9 perc, plusz végleges fegyelmi (Bajtek).

Glen Hanlon: – Nagyon jó volt a csapatmunka és az előnyös játékunk. Mérkőzésről mérkőzésre gyorsabban és jobban játszunk.

Milan Jancuska: – A találkozó eleje kiegyenlített volt. Nekünk az öt perces büntetésen ment el a meccs.



[related-post post_id="4067110"]

[related-post post_id="4064289"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!