DVTK Jegesmedvék: A hajrában csattant az ostor

Miskolc - Hazai „mumusával” itthon meccselt pénteken a DVTK Jegesmedvék hokicsapata, és nyert.

Miskolc - Hazai „mumusával” itthon meccselt pénteken a DVTK Jegesmedvék hokicsapata, és nyert.

A szlovák alapú Tipsport Ligában eddig kétszer találkozott egymással a két magyar gárda és mindkétszer a fővárosiak nyertek, így a diósgyőriek mindenképpen meszelni akartak a statisztikán. Helyzetüket nehezítette, hogy MAC-ban négyen korábban a Maciknál szerepeltek, hogy mesterüket, Majoross Gergelyt ne is említsük, hiszen nem is olyan régen háromszoros aranyérmes lett az akkor még sárga-feketékkel.

Remek kapusok

Crawford 31 másodperc elteltével tesztelte Bálizst, hogy figyel-e és csalódnia kellett, mert a kapus nem maradt az öltözőben. Somogyi nagy akarásában lyukat ütött, aztán kiszabadult védő harmadából a budapesti alakulat. Kulmala nagy igyekezetében elvitte a kaput, majd hatan voltak a jégen a vendégek és ezért kaptak két perces csapatbüntetést. Az 5. percben ez nem zavarta Langkowot, aki úgy cselezett, mint Messi a futballpályán és egyszeriben Vay előtt termett, de a negyedik „triblije” már nem sikerült.

Aztán rövid ideig öt a három ellen mehettek a vendégek, majd egyre javult a különbség. A miskolci portás védett párat, de ezt könnyen tette, mert nem volt előtte forgalom, így mindent látott. Az ötödik kiállításból sem lett semmi, a hatodikat meg Dudás úszta meg, igaz holtidőben önbíráskodott. Az első harmad végére kissé alábbhagyott, bár Magosi addig „szemtelenkedett”, amíg először balról, majd jobbról majdnem bevette a sarkokat.

Gól nélkül

A középső szakasz áthúzódó fórját gyengén adta elő a MAC, így esélye sem volt a gólszerzésre, aztán Jegesmaci-előny következett. Az utolsó passzok egyik oldalon sem jöttek be, miként a lövések előtt a célzóvizet sem itták meg a játékosok, sorra tévedtek is. A 27. percben már a nyolcadik kiállítást ítélték a bírák, ez pedig kisebbfajta rekordnak számított, a hálórezdítés viszont továbbra sem ment. A 31. percben Vas a kék vonal közeléből, jobbról, tiszta helyzetből úgy gondolta, hogy bevágja, Bálizsnak azonban más volt a szándéka.

A 32. percben Harrison olyan egész pályás jeges produkciót adott elő, mint a színész névrokona Harrison Ford Hollywoodban, díjazása csupán azért maradt el, mert közelről mellé bombázott. A 34. percben Terbócs balról, 10 fokos szögből nézte ki magának a bal felső sarkot, az elmélet jó volt, a gyakorlat rossz. Bodó is elszaladt, majd gyorsfékezéssel mindenkit szétküldött, ziccerbe kerülhetett volna, de elhagyta a játékszert. A 37. percben Galanisz kapott forintos korongot Kulmalától, lekezelni azonban nem tudta, így szólója értéktelenné vált.

Az 59. és a 60. percben

A döntés a harmadik húsz percre maradt. A küzdelem ugyan mindent vitt, a precíziós és főleg szép hokitól viszont messze álltak a felek. A 48. percben Milam abszolút ziccerbe került, már csak Bálizzsal állt szemben, megpróbálta becsapni, de a vendégek 1-es számú tagja nem feküdt el a jégen, lábon maradt és ütőjével közbeszúrt. Óriási fölénybe került a DVTK, helyzet helyzet hátán adódott Somogyiék előtt, az Újbudát csak az égiek mentették meg a góltól. Élvezetessé javult a honi rangadó, miközben a nézők is magukra találtak. Az 54. percben Magosi vsillantotta meg remek technikáját, gyönyörű volt a korongátvétele, majd félfordulatos lövése, miként Bálizs spárgázása is. A tartalékokat mozgósították a csapatok a hajrában az 59. percben tört meg a jég. Gőztől és Miskolczitól indult az akció, majd Galanisz lopta a távolságot, aztán Somogyihoz gurított, a csatár pedig jobbról, négy lépésről, a háló közepébe bombázott (1-0). A MAC-kapuslehívásnak Harrison lövése vetett véget (2-0) és jött az ünneplés.

Vasárnap 17.30-tól itthon a HK Nitrát fogadják a Macik.


Jegyzőkönyv: DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Miskolc, 1345 néző. V.: Kalina, Korba – Jobbágy, Bogdan (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss D., Magosi, Vas, Kulmala – Szirányi, T. Slovák, Harrison 1, Loiseau (1), Hajós – Gőz, Milam, Miskolczi (2), Galanisz (1), Somogyi 1 – Láda B., Ritó, Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

MAC Újbuda: Bálizs – Pozsgai, Macaulay, Nagy K., Langkow, Bodó – Vokla, Dudás, Klempa, Brown, Dansereau – Negrin, Burt, Odnoga, Terbócs, Pápa – Szigeti, Fejes, Szabad, Majoross B., Kreisz – Rajna (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc.

Glen Hanlon: – Az első harmadban 3-0-ra is vezethetett volna a MAC, de Vaynak köszönhetően nem így lett. A második húsz perc jobb volt, a harmadikban az első gól döntött, ezt akár a vendégek is megszerezhették volna, ez volt a kulcsmomentum.

Majoross Gergely: – A várakozásnak megfelelően szoros és kiélezett meccs volt. Nagy küzdelemben sokáig kevés helyzet adódott. Ha az első két harmadban bárki betalált volna, akkor másképpen alakul a mérkőzés. A záró harmadban több nagy lehetősége volt a Miskolcnak, ezért nyert.



[related-post post_id="4086457"]

[related-post post_id="4076355"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!