DVTK Jegesmedvék: Kedd után szerdán is győztek

Miskolc - Megnyerte 23. mérkőzését a szlovákiai Tipsport Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Megnyerte 23. mérkőzését a szlovákiai Tipsport Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A Macik szerdán este hazai környezetben küzdöttek a középmezőnyhöz tartozó trencsényiek ellen. Kapujukat ezúttal Adorján védte, bár egyértelmű, hogy Glen Hanlon vezetőedző az újonnan igazolt Vay mellé tette le a voksát a korábban első számú diósgyőri portásnak számító Adorjánnal szemben.

Gól nélkül

Percekig nem dördült egy lövést sem, ugyanis a csapatok tagjai jó felügyelő módjára vigyáztak egymásra. A 6. percben egy színt tévesztett átadás Pancéhoz került, a 13-as lőtt, de a fordított számú portás, azaz a 31-es Valent elkapta a távolról megeresztett korongot. A túloldalon Dlouhy balról próbálkozott és a változatosság kedvéért ugyancsak a 31-es mezben védő Adorján volt a végállomása a korongnak.

Pár lövés a korongfogó hálóban kötött ki, akadt les is. A 10. percben Pance a kispadról benyúlt és a közben folyó játék mellett kiemelte a mellette ülő Somogyi bennmaradt botját, ez ügyes, sőt emlékezetes mutatvány volt. A 12. percben Láda B. tüzelt, az ellentámadás után mégis Adorjánnak kellett a korongra ülnie. A 16. percben Svec kézilabdázott egyet, mivel a botját elhagyta. Nincs mit szépíteni: laposra sikeredett az első húsz perc.

Kimaradt büntető

A 23. percben megszületett a meccs első gólja, amely Valent lelkén szárad. A hátvéd Milam célzott 5 méterről, jobbról, a labdarúgásban Sándor-szögből. A kapus nem zárta a bal oldali kapuvas és a közte lévő tíz centiméteres rést, a játékszer így beesett a háló közepébe, 1-0. Abban bízhattunk, hogy a vezetés jót tesz a játéknak, fokozódik az iram, élesedik a küzdelem. A középső harmad derekán rákapcsolt a Trencsény és percekig a DVTK harmadában tartotta a korongot, de az ígéret földjére nem jutott el.

A 30. percben Pence kiugrott, akadályozták, ennek pedig büntető lett a vége. A félpályáról Loiseau vezette a korongot Valentre, de nem tudott feliratkozni a góllövők közé. A 33. percben viszont a hazaiak bevitték a második találatukat. Ketten korcsolyáztak egy vendégre, Harrison a jobb szélen lopta a távolságot, majd átadását a Miskolczi közelről úgy paskolta a ketrecbe, hogy a védője a nyakán csüngött, 2-0. Kulmala kiállítását követően a 35. percben Holenda a kék vonal közeléből rászúrta, a korong útjába Sádecky be­leért, és az a keresztvasat érintve pattant a gólvonal mögé, 2-1.

Galanisz lezárta

Bartovic áthúzódó kisbüntetése miatt az utolsó húsz percet 50 másodpercig öt a négy ellen játszották a piros-fehérek, ezalatt Milam és Kiss D. célzására futotta. A 42. percben Szirányi palánkra lökése miatt hátrányba kerültek a Jegesmedvék, mégis Magosi fejeztette volna be góllal szólóját. Adorján mentése után kiegészült a DVTK, viszont csapata még nem nyugodhatott meg.

A 46. percben Gula középről elemi erővel bevágta a korongot a jobb sarokba (2-2), de ennek az útját senki nem láthatta, ez felmentést jelentett a hazaiaknak. Az 52. percben ismét egy mezőnyjátékossal több itthoni lehetett a jégen. A cicázás Szirányitól indult, majd Vas közreműködésével került a korong a kapu elé lépő Galanisz elé, aki ügyes csukló mozdulattal összehozta a 3-2-es miskolci vezetést. Volt izgalom a végén, mivel a vendégek levitték a kapusukat, de nem sikerült egalizálniuk.


Jegyzőkönyv: DVTK Jegesmedvék vs. HK Dukla Trencin (szlovák) 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

Miskolc, 1240 néző. V.: Novák, Jonák – Bogdan, Smrek (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: ADORJÁN – Crawford, Kiss D., Magosi (1), Loiseau, Kulmala – SZIRÁNYI (1), MILAM 1, Pance, Vas (1), Somogyi – Láda B., T. Slovák, Miskolczi 1, GALANISZ 1, Harrison (1) – Vojtkó, Ritó, Hajós, Vincze P. – Vay (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HK Dukla Trencin: Valent – Rygl, Krejci, Radivojevic, Ölvecky, Sojcik – Bohunicky, Holenda (1), Bartovic, SÁDECKY 1, Hecl – Gula, Kovar, Varga, Bliznák, Svec – Luza, Pardavy, Hudec, Dlouhy, Mikula – Simko (kapus). Vezetőedző: Peter Oremus.

Kiállítások: 4 perc , ill. 6 perc.

Glen Hanlon: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. A Trencsény jól variálta a sorait, ez kis nehézséget okozott nekünk, de alkalmazkodtunk hozzá. Sikerünk azért is értékes, mert ellenfelünk nagy küzdelemre késztetett minket.

Peter Oremus: – Az emberhátrányos játékunkon ment el a meccs, ugyanis két gólt kaptunk ilyen helyzetben. Erővel sem bírtuk olyan jól, mint kellett volna.



[related-post post_id="4049187"]

[related-post post_id="4047969"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!