DVTK Jegesmedvék: A Macik MAC-skalpot akarnak

Miskolc - A szlovákiai jégkorong Tipsport Liga keretében péntek este magyar rangadót játszanak Buda­pesten.

Miskolc - A szlovákiai jégkorong Tipsport Liga keretében péntek este magyar rangadót játszanak Buda­pesten.

A budapesti Tüskecsarnok 18 órától ad otthont a MAC Újbuda – DVTK Jegesmedvék mérkőzésnek, amely iránt nagy érdeklődés nyilvánul meg, elvégre igazi presztízscsata várható. A két együttes közötti első, borsodi megyeszékhelyen vívott összecsapást a fővárosiak 3-2-re nyerték, ezért a miskolciak a kölcsön kenyér visszajár alapon állnak a meccshez.

Felvették a ritmust

A Macik ezen a héten eddig jól teljesítettek, kedden és szerdán is győztek, és ha péntek este is diadalmaskodnak, megszilárdíthatják a helyüket a középmezőnyben.

– Klubvezetőként úgy látom, hogy a szeptemberi rajt óta nagyon sokat fejlődtünk – jelentette ki a Trencsény elleni győzelmet követően Egri István, a DVTK Jegesmedvék csapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője. – Amikor zsinórban kaptunk ki, akkor sem keseredtem el, hiszen tudtam, hogy ha felvesszük a liga ritmusát, jönni fognak az eredmények. A motiváció megvan bennünk, energiánk van, és már a sebességünk is a helyére került. Úgy pörgünk, ahogyan az tőlünk elvárható, a fizikai párharcokba úgymond belenőttünk, ennek következtében sokat javult az összteljesítményünk, gyakorlatilag minden együttesnek méltó ellenfelei vagyunk. A fővárosiakat jól ismerjük, igaz, ők is tisztában vannak a mi erényeinkkel, a játékosok szinte mindent tudnak egymásról, sokan klubtársként küzdöttek itt és ott. A nálunk rendezett mérkőzést mi veszítettük el és nem ők nyerték meg, ennek persze már nincs jelentősége, hiszen nem létezik két egyforma találkozó. Majdnem azonos tudású a két alakulat, ilyenkor pedig általában a pillanatnyi forma, a jobb helyzetkihasználás és a fóros játékokban nyújtott eredményesebb teljesítmény dönt – remélem, hogy a mi javunkra.

Sokan lesznek

Glen Hanlon, a kanadai vezetőedző szerdán este örömtől sugárzó arccal nyilatkozott a bezsebelt 3 pontról, majd előre tekintett:

– Egy meccs kulcsát mindig a sebesség és a helyzetkihasználás adja. A Trencsény ellen jó teljesítményt nyújtottunk emberfórban, és ha a fiúknak a fővárosban is helyén lesz a szívük, újra eredményesek lehetünk.

Galanisz Nikandrosz – akit kedden este az egyik szlovák kommentátor mosolyt fakasztóan Nikandrózsának nevezett – egyre jobban magára talál, szerdán például a győztes gól is a nevéhez fűződött.

– Ilyenkor senkit nem kell nógatni, valamennyien át­érezzük az előttünk álló csata fontosságát – közölte a csatár. – Jó szériába kerültünk, a hangulatunk is sokat javult, ráadásul szeretünk nagy közönség előtt szerepelni, mert abban biztosak vagyunk, hogy sokan lesznek a Tüskecsarnokban. Rengeteget hokiztunk már egymás ellen, valami merőben újat kitalálni aligha fogunk tudni, ezért a kapuk előtti egyedi döntések határozhatják meg a játék képét és a pontok sorsát. A társaim nevében is mondom: győzni megyünk Budapestre, hiszünk önmagunkban és az újabb győzelemben.

ÉM-KT


Beszédes számok

A két csapat a vesztett pontokat tekintve egyforma mérleggel áll: a DVTK 23 találkozón 28 pontot, a MAC 22 fellépésen 25-t gyűjtött. A miskolciak 63-szor, a budapestiek 59-szer voltak eredményesek, míg a kapott találatok mindkét oldalon 75-t mutatnak. Ebből kiindulva borítékolhatnánk a döntetlent, a ligában azonban nincs pontosztozkodás, ha 60+5 perc hosszabbítás után is ikszet mutatna az eredményjelző, akkor – a piros-fehérek szlovákiai ligatörténetében először – a büntetőkkel, vagy ahogyan a hokinyelv nevezi, a szétlövéssel döntenének.



[related-post post_id="4050726"]

[related-post post_id="4049187"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!