DVTK-Jegesmedvék: Akár még védőt is igazolhatnak

Miskolc - Szerdán este Érsekújváron küzd a DVTK Jegesmedvék Tipsport-ligás hokicsapata.

Miskolc - Szerdán este Érsekújváron küzd a DVTK Jegesmedvék Tipsport-ligás hokicsapata.

A piros-fehérek az élcsoporthoz tartozó HC Nové Zámky vendégeként 18 óra 30 perctől lépnek jégre.

Gyorsan történt

A napokban több személyi változás is történt a Macik háza táján. Nagy Ádám általános igazgatótól először azt kérdeztük, hogy azért igazoltak kapust, mert sok gólt kaptak, mire ezt a választ kaptuk:

– Fordítva közelítem meg ezt a felvetést. Láttuk, hogy Vay Ádámnak csaknem két hónapja nincs csapata, mi pedig az eredményeink következtében elkezdtünk gondolkozni. Vezetői szinten arról beszélgettünk, hogy milyen posztokon kellene megerősíteni az együttest. Vay esetében arra a következtetésre jutottunk, hogy nagy erősítés lenne a gárda számára. Úgy tudjuk, hogy több ajánlata is volt, ezek közül minket választott, elmondása szerint azért, mert nálunk akart játszani. Gyorsan egymás tenyerébe csaptunk: a múlt csütörtökön kerestük meg, pénteken pedig már megegyeztünk.

Az utolsó helyen álló szlovákiai U20-as válogatottat nem számítva a diósgyőriek (a zsolnaiakkal egyetemben) a legtöbb gólt szedték össze a Tipsport Liga eddigi küzdelmei során. A DVTK hálója tizennyolc mérkőzésen hatvanhétszer rezdült (gólkülönbsége mínusz huszonkettő) és ez közelíti a meccsenkénti négyes átlagot. A miskolciak jelenleg három védőduóval rendelkeznek, ez kevésnek tűnik, hiszen északi szomszédaink szinte valamennyi alakulatának négy hátvédsora van.

Hat hátvéddel

– Most úgy néz ki, hogy a sérüléséből felépült Kiss Dániel visszatér társai közé – folytatta a gondolatsort Nagy Ádám. – Kanadai mesterünk, Glen Hanlon általában pedig hat hátvéddel játszatja végig az összecsapásainkat. A védőkérdést illetően leszögezhetem, hogy a napokban biztosan nem, de ha lehetőségünk adódik rá és ütőképes kiszemeltünk is lesz, akkor elképzelhető, hogy majd élünk az igazolás lehetőségével.

Ami pedig a szerdai mérkőzést illeti: ennek esélyese a hazai gárda. A Jegesmacik azonban mindent elkövetnek a jó szereplés érdekében.

ÉM-KT


Az extra a célja

Vay érkezésével egy kapus „feleslegessé” vált a piros-fehéreknél, ennek jegyében Duschek Dávid távozott.

– A DVTK Jegesmedvék játékosa vagyok két évig, most azonban kölcsönadtak az Újpestnek – közölte a portás, aki hozzátette: – Eszem ágában sem volt elmenni, és később sem akarok, de ha nem játszom, akkor jobb ez a bizonyos kölcsönadás. Terveimről csak annyit, hogy szeretnék majd a szlovákiai extramezőnyben szerepelni.

Duschek Dávid hétfőn este már az Újpest hálóját védte, bemutatkozását azonban nem kisérte siker, hiszen a lila-fehérek 2-0-ra kikaptak a Ferencvárosi TC-től.



[related-post post_id="4032717"]

[related-post post_id="4031233"]

[related-post post_id="4031027"]

[related-post post_id="4027179"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!