A hokiban ez is elérkezett: jön a Kassa–Miskolc rangadó

Miskolc - Kedd este a testvér­városban szerepelnek a macik Tipsport Ligás jégkorongozói.

Miskolc - Kedd este a testvér­városban szerepelnek a macik Tipsport Ligás jégkorongozói.

A szlovák „alapú” küzdelemsorozat harmadik fordulója megtiszteltetést hoz a piros-fehérek számára. A Macik abban a hivatalosan 8347-es befogadóképességű csarnokban szerepelnek, amely világbajnoki mérkőzéseknek is otthon adott. A HC Kosice – DVTK Jegesmedvék találkozót 17 óra 30 perckor kezdik. A piros-fehéreket – első ligarangadójukon – várhatóan népes szurkolótábor biztatja majd a Miskolc testvérvárosában.

Sok magyar megy

A Maciknak ismét helyi sporttörténelmi jelentőségű mérkőzés következik. Hazai bajnoki-, vagy ligaszereplésük során még soha nem játszottak akkora csarnokban, mint a kassai aréna, amely világbajnoki mérkőzéseknek is otthont adott már. A hivatalosan 8347-es befogadóképességű komplexumban várhatóan népes miskolci (magyar) szurkolótábor lesz jelen, hiszen Kassa csak 90 kilométerre található, ezért sokan választják majd ezt a kedd esti szórakozást.

A diósgyőriek nyitrai bemutatkozása nem sikerült, a zsolnaiak ellen viszont ráncfelvarráson ment keresztül a csapat és sima győzelmet aratott. Az két mérkőzés után is látszik, hogy az otthon játszó alakulatok előnyt élveznek az utazóval szemben, hiszen az öt-hat órás buszozások nyomot hagynak a lábakban (ilyen tapasztalat birtokába jutott a zsolnai vezetőedző is). Glen Hanlon, a miskolciak kanadai vezetőedzője pedig leszögezte:

– A jégkorong az a műfaj, amelyben nem lehet hullámozni. Ha egy csapat rosszul kezd, gólokat kap, csak futni fog az eredmény után. Már többször hangsúlyoztam a fiúknak, hogy nekik hatvan percen keresztül kell megfelelő teljesítményt produkálniuk, nincs olyan, hogy csúcsra járatunk, majd felvesszük az utazósebességet, vagy picit pihenünk. Nagyon kell figyelni az emberelőnyös-, vagy hátrányos helyzetekben, a ziccerek megfelelő értékesítése pedig sorsdöntő.

Legalább fél ház

A Zsolna elleni mérkőzés egyik legjobbja Vas János volt. A csatár három találathoz asszisztált, de ha szerencsésebb, saját maga is feliratkozik a gólszerzők közé.

Már volt alkalmam hét-nyolc, sőt tizenhétezres csarnokban korongozni, de több társam nem mondhatja el ugyanezt.” Vas János, a DVTK Jegesmedvék gólerős csatára

– Másodszorra teljesen más mentalitással korongoztunk, mint a nyitányon – közölte a csupa szív hokis.

– Nyitrán nem jártak a lábaink, keveset korcsolyáztunk és ennek Kassán nem szabad így történnie. Jó, érdekes, izgalmas és ­színvonalas mérkőzésre számítok, no meg nagy közönségre.

ÉM-KT


Csodálatos

A miskolci jégcsarnokba járók jól emlékezhetnek a közelmúltra, amely már a lecsengett. A csarnok nyáron fejlesztésen ment át, az üvegablak mögötti páholyrészt teljesen átépítették, és világszínvonalú skyboxot alakítottak ki a második emeleten. A térelemekkel elválasztott helységekben (két sorban) négy-négy széket helyeztek el ott, de láttunk tízes szobácskát is. A boxokba ötvenkét széket tettek, de szükség esetén ez a szám legalább hetvenre emelhető, sőt aki akar, állhat, ebben az esetben pedig legalább százan onnan nézhetik a csatákat. A vendégeknek nem kell lemenniük, hiszen mellékhelyiségeket is csináltak, az ellátásról pedig bárszerűen gondoskodik a személyzet. A munkálatok mintegy huszonötmillió forintba kerültek, most pedig szabad a gazda: azok a cégek, társaságok, vagy éppen magánszemélyek, amelyek és akik áldoznak a szuper kényelemre, igényesek és tehetősek, extra körülményeket teremthetnek maguk számára.



[related-post post_id="3986046"]

[related-post post_id="3985186"]

[related-post post_id="3984531"]

[related-post post_id="3983392"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!