DVTK Jegesmedvék: Befutott az új csatár, teljes a Macik kerete

Miskolc - Ziga Pance a soron következő szezonra kötelezte el magát a piros-fehérekhez.

Miskolc - Ziga Pance a soron következő szezonra kötelezte el magát a piros-fehérekhez.

A 29 esztendős szlovén nemzetiségű támadó az osztrák profiligában (az EBEL-ben) szereplő Dornbirner EC csapatától igazolt az ősztől a szlovákiai Tipsport Ligában induló DVTK Jegesmedvékhez.

Válogatott is

– Ziga Pance az előttünk álló idényre jött hozzánk – közölte érdeklődésünkre Cseke Gábor marketing- és pr-menedzser, aki hozzátette: – Érkezésével teljessé vált a keretünk, már nem várunk sem magyar, sem külföldi sportolót.

A 185 centiméteres, 88 kilós csatár egy évtizeden át az osztrák bajnokságban szerepelt (2014-ben az olasz HC Bolzano gárdájával arany­érmes lett), és tagja volt hazája válogatottjának, amely a legjobbak mezőnyébe is feljutott. Sorozatban tíz világbajnokságon volt ott – ebből négyszer az A csoportban –, és kétszer eljutott a téli olimpiára is.

Pance szélsőként agresszív játékos hírében áll, erőssége a kombinatív játék, ugyanakkor a statisztikai adatok árulkodnak gól- és ponterősségéről.

Ziga Pance a miskolciak hatodik bejelentett légiósa, amennyiben a próbajátékon lévő szlovák Kristian Luptak ebbe nem számít bele.

ÉM-KT


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!