Megvan a DVTK és a MAC Budapest extraligás pénze (?)

Miskolc - 600 millió forintos állami támogatást kap az MJSZ az idei programjának megvalósításához.

Miskolc - 600 millió forintos állami támogatást kap az MJSZ az idei programjának megvalósításához.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelentek szerint Magyarország Kormánya az 1258/2018. (VI. 4.) kormányhatározatában „a Magyar Jégkorong Szövetség a magyar jégkorongsport eredményességét elősegítő sportszakmai program támogatása érdekében szükséges kormányzati intézkedésekről” címmel arról döntött, hogy egyetért a Magyar Jégkorong Szövetség a magyar jégkorong sport eredményességét elősegítő sportszakmai programjának a 2018. évben összesen 600 000 000 forint összeggel történő állami támogatásával. Ennek jegyében arról határozott, hogy az állami költségvetés mely sorairól kell átcsoportosítani, hogy a nevezett összeget a Magyar Jégkorong Szövetség megkapja.

Több részből áll

És, hogy mire fordítja a hazai hoki szövetség ezt az összeget, amely egyes álláspontok szerint részben azt a célt szolgálja, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest együttesei csatlakozhassanak a szlovák első osztályú küzdelmekhez, amely „belépési” költsége – meg nem erősített sajtóhírek alapján – csapatonként 500 ezer Euro (kb. 160 millió forint)? Ezzel kapcsolatban Boros Péter, a Magyar Jégkorong Szövetség kommunikációs igazgatóját kérdeztük, aki a következőket nyilatkozta az Észak-Magyarországnak: – Az összeg sorsáról, felhasználásáról a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége fog dönteni, a kormányhatározatban nem szerepel célzottan, hogy ez mire fordítandó, a szövetségnek van egy átfogó sportágfejlesztési terve, ami több részből áll. Ezek között van a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott eredményességének javítása, amelyre több lehetőség is kínálkozik, például az, hogy az MJSZ közreműködjön abban, hogy a válogatott játékosai minél erősebb küzdelemsorozatokban vegyenek részt.

De erről többet korai lenne mondani, várjuk meg az elnökség ezzel kapcsolatos döntését, ami vagy ezen a héten, vagy a jövő héten megszülethet.

Akár már ebben a hónapban

Mint arról már többször beszámoltunk: a DVTK Jegesmedvék vezetése évekkel ezelőtt elkezdte építeni azt a vonalat, ami a szlovák első osztályban szerepléshez vezethet. Ehhez csatlakozott 2 esztendeje a Magyar Jégkorong Szövetség. A jelenlegi helyzet szerint a magyar válogatottak többségét foglalkoztató két sportszervezet, a diósgyőriek és a MAC Budapest csatlakozna a szlovák Extraliga 2018/19-es évadjához, és jó esély van arra, hogy a két ország sportági szövetségének vezetése még ebben a hónapban aláírja azt az együttműködési határozatot, amely lehetőséget teremt erre.

ÉM-BCS


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!