Hoki Klub Budapest néven indulnak majd a Erste Ligában

Miskolc - Tizenegy gárda vesz részt az Erste Liga soron következő küzdelemsorozatán.­­­

Miskolc - Tizenegy gárda vesz részt az Erste Liga soron következő küzdelemsorozatán.­­­

A Magyar Jégkorong Szövetség véglegesítette az Erste Liga soron következő idényének mezőnyét: a 2018/19-es szezonnak tizenegy gárda vág majd neki.

Változott a neve

A szövetség azt közölte, hogy a Vasas HC, a Debreceni EAC, a Gyergyói HK (romániai) és a Kanadai Magyar Hokiklub kandidált sikerrel, s a csapatok felvételét a liga tagjait követően az MJSZ elnöksége is támogatta. A négy újonc mellett az ASC Corona Brasov (romániai), az SC Csíkszereda (romániai), a Dunaújvárosi Acélbikák, az EV Vienna Capitals (osztrák), a Fehérvári Titánok, a Ferencvárosi TC és az Újpesti TE vág neki az új idénynek, mivel az elmúlt szezonban bajnok MAC Budapest és a döntős DVTK Jegesmedvék gárdája – mint ismeretes – a szlovák élvonalban, a Tipsport Ligában indul.

Lesz együttműködés

Néhány héttel ezelőtt adtuk hírül, hogy a DVTK Jegesmedvék és a Kanadai Magyar Hokiklub szándéknyilatkozatot nyújtott be az MJSZ-hez, ebben rögzítették, hogy a 2018/19-es Erste Liga szezonban a két klub közös csapattal kíván nevezni KMH-DVTK Jegesmedvék néven. Megírtuk azt is, hogy a terv képlékeny és nem tévedtünk, hiszen a névből „eltűntek” a Macik.

– A KMH a Hoki Klub Budapest néven indul majd az Erste Ligában – mondta Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója, aki hozzátette: – Játékosokat fogunk bele adni és együttműködés is lesz a klubok között, ennek részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzuk.

ÉM-KT


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!