DVTK Jegesmedvék: Már az első harmadban hengereltek

Miskolc - A felsőházi középszakasz ötödik mérkőzését is megnyerte a DVTK Jegesmedvék csapata.

Miskolc - A felsőházi középszakasz ötödik mérkőzését is megnyerte a DVTK Jegesmedvék csapata.

A piros-fehérek az Erste Liga keretében péntek este az Újpesti TE vendégeként a fővárosban küzdöttek.

Kulmala kezdte

A vendégek az első pillanattól kezdve nagy erővel rohamoztak és ennek már az 5. percben eredménye lett. Leppanen korongjával Kulmala kilépett, Sági Máté elé érve két lépést tett balra, a korongot pedig szemből, tenyeressel a keresztvas alá helyezte (0-1). A 11. percben saját harmadában szerzett korongot a vendégcsapat, majd hárman nyargaltak két újpestire. Tóth A. jobbról először lövést színlelt, majd középre játszott, Hajós pedig egyből, 7 méterről a kapu bal sarkába helyezett (0-2). Mindössze 38 másodperc telt el ezután, amikor a negyedik soros Berta bevágta a harmadikat (0-3), így már ebben a pillanatban gyakorlatilag eldőlt az összecsapás sorsa.

A 13. percben Kiss D. testre ütésért a kiállítás sorsára jutott, a diósgyőriek pedig büntettek, Magosi révén könnyen használták ki fórjukat (0-4), a kanadai táblázaton pedig Galanisz és Miskolczi is egy-egy ponttal jutott előrébb. Ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, bekövetkezett: az újpestiek trénere kapust váltott, Ágoston O.-t küldte a ketrec elé. Egyoldalú volt a csata, a hazaiak szétestek, hitüket veszítve, szinte csak becsületből „menegettek” előre. A 18. percben Kulmala fejezte be eredményesen a szólóját (0-5), ezzel felavatta a csereportást. Húsz perc játék, kiütéses arányú vezetés, ilyen is ritkán adódik a ligában.

A második szakaszban a vendégek érthetően nem szakadtak meg a küzdőtéren, már tartalékolták erejüket. A lila-fehéreknek az is nehézséget okozott, hogy bejussanak a Jegesmedvék harmadába, ugyanezt a túloldalon játszi könnyedséggel elérték Magosiék. A 31. percben a DVTK második sorának támadói jeleskedtek, Vas előkészítése után Sakaris közelről fél tucatra hizlalta előnyüket (0-6). A 36. percben Kulmala és Tóth A. is kiült kényszerből, így kettős emberhátrányba kerültek a diósgyőriek, de számukra ez sem okozott semmilyen fejtörést.

Tóth A., a szemfüles

Az utolsó harmadban a vendégek vércse módjára a lecsapási alkalmakat várták. Ez a 47. percben jött el, amikor a szemfüles Tóth A. bevette a hálót (0-7). Az 53. percben Vas közelről bevágta a nyolcadikat, aztán hamarosan „ledudálták” az összecsapást.

A Macik legközelebb február 11-én, vasárnap 18 órától – a középszakasz utolsó meccsén – a MAC Budapest csapatát fogadják a miskolci jégcsarnokban.

- ÉM-KT -


Jégkorong: jegyzőkönyv

Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék 0-8 (0-5, 0-1, 0-2)

Budapest, 425 néző. V.: Kókai, Nagy A. (Soltész, Váczi).

Újpesti TE: Sági Máté – Kiss D., Huba, Caladi, Benk, Frolik – Varga A., Kovács A., Ropret, Sikorcin, Kovács Cs. – Nagy N., Kiss R., Szalma, Nemes B., Sági Martin – Pokornyi, Pichler-Balássy, Schmál, Pápa, Horváth Á. – Ágoston O. (kapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Leppanen (1), Kiss-Rusk (1), Magosi 1, Galanisz (1), Miskolczi (1) – Láda B., Rantanen, Pavuk, Vas 1 (1), Sakaris 1 – Vojtkó, Joe, Hajós 1 (1), Kulmala 2 (2), Tóth A. 1 (1) – Köllő, Albert T., Ritó, Berta 1, Tóth G. – Agárdy (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Szilassy Zoltán: – A nagyon csúnya első harmad után pedig feladtuk a találkozót.

Mikael Tisell: – Nagyszerű játékkal rukkoltunk ki az első húsz percben és már ekkor eldöntöttük a mérkőzés sorsát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!