DVTK Jegesmedvék: Egy győzelemre a döntőtől

Miskolc - A negyeddöntő harmadik meccsén Székesfehérváron is diadalmaskodott a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - A negyeddöntő harmadik meccsén Székesfehérváron is diadalmaskodott a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A hétfő esti, Erste Liga keretében vívott összecsapást (amelyre a vendégek sérülések, eltiltás és betegség miatt csak húsz játékos neveztek) a piros-fehérek 2-0-s összesített előnnyel kezdték – miután a múlt heti két miskolci összecsapásokon diadalmaskodtak – és a négy győzelemig tartó csata keretében a hétfőn elért újabb győzelmükkel immáron kecsegtető helyzetben vannak – így ma este véget érthet a párharc.

Emberhátrányból

A 4. percben bekövetkezett az, amely még nem fordult elő ebben a szakaszban: vezetést szerzett hazai együttes, a védő Szaller ütése talált utat a kapuba (1-0). A megsebzett „vad” gyorsan egyenlített, a 7. percben Pavuk közelről vette be a hálót (1-1). Ezt követően egymást érték a kiállítások, Sakaris és Rantanen csücsült ki (24 másodpercig kettős emberelőnybe kerültek a fehérváriak), majd Szita kapott pihenőt, a négy a három elleni szituációt pedig kihúzták a Macik. Ahogy rendeződtek a sorok, úgy került egyre nagyobb fölénybe a vendégcsapat és Magosiék nagyobb tudása gólokban is kifejezésre jutott. Tóth A., a higanymozgású csatár bő két perc alatt kétszer is betalált (1-3) és különösen a második találata volt bravúr, hiszen emberhátrányban ütötte a Macik támadója.

Magosi bevágta

A második szakaszban először a hazaiak, majd a vendégek kerültek emberfórba. Ezek érdekessége, hogy mindkét gárda élt a lehetőséggel: a 23. percben Reiter volt eredményes (2-3 – ekkor Pavuk ült kinn), a 29. percben pedig Pavuk adta vissza a kölcsönt (2-4 – Kiss P. büntetésekor). Miután az első húsz percben Magosit bottal akasztásért „megjutalmazták”, minden idegszálával arra törekedett, hogy a gólszerzők közé is feliratkozzon. Ez sikerült is a válogatott oszlopos tagjának, aki a 31. percben első soros társainak asszisztálása mellett, balról bevágta a játékszert a kapuba (2-5), így a lényeges kérdések már eldőltek ezen a mérkőzésen. A 38. percben a Jegesmedvék nyomatékosították, hogy melyik gárda az úr a háznál: Joe a kék vonal közeléből bombázott és alakulata így már hatnál tartott (2-6).

Két hazai gól

Az utolsó húsz perc azzal kezdődött, hogy Magosit megint kinézték maguknak a síposok (ezúttal azt fogták rá, hogy bottal lökött), társai azonban kibekkelték a százhúsz másodpercet. Mezőnyjátékkal teltek a percek, különösebben már nem csipkedték magukat a játékosok, akik már az óra ellen adogattak. Az 46. percben Schoenmakers kozmetikázott az eredményen (3-6), majd röviddel később Varga B. is bevette a hálót (4-6), az előbbi emberelőnyből, az utóbbi hátrányból született, de ezek leginkább a játék sava-borsát adták, különösebben már nem számítottak. Az 58. percben, amint az várható volt, még időt kértek a Titánok, akik kapusukat is mezőnyjátékosra váltották, de erre ráfizettek, mert Sakaris üres kapus gólt szerzett (4-7).



Jegyzőkönyv

Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék 4-7 (1-3, 1-3, 2-1)

Székesfehérvár, 214 néző. V.: Kincses, Németh M. (Muzsik, Soltész)

Fehérvári Titánok: Kornakker – Imre P., Vehmanen, Ainsworth (2), Részegh (1), Schoenmakers 1 – Reiter (2), Szabó B., Hamvai, Mazzag, Vizi – Láday (1), Szaller 1, Kocsis 1, Péter B., Szita – Kiss P., Sándor F., Balogh B. (1), Kiss Zs., Varga B. 1 – Gyenes (kapus). Edző: Kóger István.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Joe 1, Kiss-Rusk, Magosi 1, Miskolczi (2), Galanisz (3) – Láda B., Rantanen, Pavuk 2 (1), Kulmala (1), Sakaris 1 (1) – Vojtkó, Bernáth, Hajós (1), Tóth A. 2 (1), Ritó (1) – Köllő, Albert T., Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 10 perc, ill. 12 perc.

Kóger István: – Jól kezdtünk és jól is fejeztük be a találkozót. A köztes időben viszont a megingásainkat jól használták ki a vendégek. Kedden este azért indulunk csatába, hogy szépítsünk, így kiharcoljuk a párharc folytatását.

Mikael Tisell: – Ahogyan arra számítottunk, hazai pályán keményen felpörögtek ellenünk a Titánok. Mi azonban felkészültünk belőlük, domináltunk, míg a fehérváriak csak emberelőnyben jeleskedtek. Elégedett vagyok a látottakkal és köszönjük szurkolóink támogatását.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-0 a DVTK Jegesmedvék javára. A negyedik meccset ma 18.30-tól játsszák a csapatok Székesfehérváron.


További hétfői eredmények:

Erste Liga, negyeddöntő:

3. mérkőzés:

  • Ferencvárosi TC-MAC Budapest 8-5 (4-3, 1-1, 3-1)

  • A párharc állása: 2-1 a Ferencváros javára.

    A negyedik mérkőzésre kedden kerül sor.

    4. mérkőzés:

  • ASC Corona Brasov (román)-UTE 5-3 (2-1, 2-1, 1-1)

  • A párharc állása: 2-2

    Az ötödik mérkőzést csütörtökön rendezik.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!