DVTK Jegesmedvék: Újra megnyomták a ceruzát

Miskolc - Győzelemmel kezdte a felsőházi középszakaszt a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata.

Miskolc - Győzelemmel kezdte a felsőházi középszakaszt a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata.

A piros-fehéreket taps fogadta, ez a Visegrádi Kupa fináléjáért járt a játékosoknak. A Dunaújvárosi Acélbikák elleni meccs kezdése előtt Vas Jánost, az alapszakasz legjobb játékosát köszöntötték, míg az első felvonás győztesének járó Bíró László vándorkupát Magosi Bálint vette át Egri Gergelytől, az országos szövetség sportigazgatójától.

Tóth Adrián: ügyes

A bedobás után záporoztak a hazai lövések, de mindegyik mellé ment. A 6. percben három miskolci húzott a kapura, velük szemben egyetlen dunaújvárosi tornyosult. Tóth A. a bal oldalon a ketrec elé kanyarodott és miközben társai „követelőztek”, a csatár kierőszakolta az egyéni produkciót és jól járt, az itt nevelkedett Duschek és a keresztvas mellett a hálóba emelt (1-0).

A diósgyőri védők jó helyezkedésükkel tűntek ki, a támadók pedig gyorsaságukat kamatoztatva gyakran elszakadtak a Bikáktól, így sokszor lőtávolba kerültek. A bulik többsége itthoni korongbirtoklást hozott, ezért több akcióra futotta Magosiék erejéből.

A 13. percben Kulmala a bal oldali vasat próbálta összetörni, majd a nem túl acélos Acélbikák néhányszor alig bírtak kijutni a saját harmadukból. A 15. percben Hruby két percre „kimentette” magát, de majdnem ráfizetett az előnyére a vendéglátó. A 18. perc végén emberelőnyt hoztak össze a Jegesmacik, de ahelyett, hogy értékesítették volna, jótékonykodásba kezdtek és kétszer visszaadták a kölcsönt, így áthúzódó kettős hátránnyal zártak.

Magosi folytatta

A bekkelés a második felvonásban működött, aztán Hruby biztosan kiszúrta magának, hogy a nézőtérről nézelődik Bódog Tamás, a DVTK NB I-es labdarúgóinak vezetőedzője, ugyanis a felpattanó korongot pompás mozdulattal, lábszárral passzolta társához. A 24. percben az első sor csatárai iratkoztak fel a kanadai táblázatra. A gólt Magosi közelről jegyezte (2-0), az asszisztokat meg Miskolczi és Galanisz neve mellé írták. Egy perc múlva Láda B.-nek és Azarinak akadt egy kis megbeszélnivalója, de erre nem volt módjuk, mert a büntetőpadok tizenöt méterre találhatók egymástól. A 30. percben Magosi kecsegtető helyzetbe került, balról vette tűz alá a bal felső sarkot, Duschek azonban zárta a szöget. Rantanen révén már a negyedik kisbüntetését érdemelte ki a Diósgyőr, a szépítés azonban öt az öt ellen jött Nagy M. révén (2-1). A 36. percben Becze hadonászott a botjával, mehetett csücsülni, büntetését pedig Galanisz büntette: jobbról, kapásból, 8 méterről az elfekvőben tartózkodó Duschek lábai mellett bombázott a hálóba (3-1). A ráadás 39.29-nél jött, amikor Tóth A. remek átadását Kulmala szemből helyezte a ketrecbe (4-1) és a 3 pont már a hazaiak zsebében volt.

Fotó: Kozma István

A 43. percben Kulmala szólójának végén kamatozott a bátorsága. A jobb oldalon elkorcsolyázott, kiszúrta a vendégportás és a vas közötti tíz centiméteres ürességet, aztán mérnöki pontossággal végrehajtotta az „ítéletet” (5-1). A Dunaújváros elkészült az erejével, kedvtelenné vált, Duschek erejéből azonban még futotta egy bravúrra, a Tóth G. emelése után felperdült játékszert nemes egyszerűséggel kifejelte a gólvonal magasságából. A hajrában elsősorban a lelátókon munkálkodó dobosok produkáltak műsort, Sakaris és Hajós ziccereket puskázott el, Silló meg kozmetikázott (5-2).


Jégkorong: jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

Miskolc, 1000 néző. V.: Varjú, Kókai (Kis-Király, Pálkövi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen (1), Kiss-Rusk, Magosi 1 (1), Galanisz 1 (1), Miskolczi (1) – Láda B., Rantanen (1), Pavuk, Vas, Sakaris – Vojtkó, Joe, Hajós (1), Kulmala 2, Tóth A. 1 (1) – Köllő, Albert T., Ritó, Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Azari, Nageler, Novotny – Orbán, Skrypets, Becze, Léránt, Odnoga – Hruby, Lencsés, Hári, Izacky, Turcotte – Hüffner, Tanka, Nagy M. 1, Németh P. (1), Silló 1 (1) – Koitmaa (kapus). Vezetőedző: Jason Morgan.

Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc.

Mikael Tisell: – Az első harmadban kicsit lassúak voltunk, ekkor nem úgy ment a játék, ahogyan elterveztük. A folytatásban felpörögtünk, szép gólokat szereztünk, közben pedig jó emberhátrányos védekezést mutattunk be. Látszott, hogy mi vagyunk a jobbak és fontos győzelmet arattunk.

Jason Morgan: – A Miskolc az alapszakaszban bizonyította, hogy kitűnő csapat és erről győzött meg minket most is. Csapatom két hétig csak edzett, a Macik viszont nagy iramú és jó mérkőzéseket játszottak, ez pedig meglátszott. Csalódott vagyok a teljesítményünk miatt, elsősorban azért, mert nem azon a szinten voltunk, amit elvártam.

A középszakasz felsőház 1. fordulójának másik mérkőzésén

MAC Budapest – Újpesti TE 8-5 (4-0, 4-3, 0-2)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!