Megszakadt a Jegesmedvék többhetes remek sorozata

Budapest, Miskolc - Hétfőn este a fővárosban szerepelt a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata.

Budapest, Miskolc - Hétfőn este a fővárosban szerepelt a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata.

Annak ellenére, hogy a piros-fehérek óriási fölénnyel vezetik az alapszakaszt, teljes erőbedobást ígértek és a 3 pont megszerzéséért indultak csatába. Ennek megfelelően az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel, de csak a helyzetekig jutottak, gólt nem tudtak szerezni. Az 5. percben emberelőnybe kerültek, de a lila-fehérek kibekkelték a két percet. Folyamatos volt a játék, remek az iram, a nézők így jól szórakoztak.

A gólok hiányoztak

A vendégeknek volt több helyzetük, de Adorjánnak is akadt munkája. A szünet előtti pillanatok voltak a legjobbak, mindkét ketrec előtt több ziccert is kidolgoztak az együttesek, csupán a befejezésekkel maradtak adósak a csatárok.

A második harmad közepén emberelőnybe kerültek a hazaiak (Berta került ki), de rögtön utána Caladi bottal akasztott, így négy-négy mezőnyjátékos maradt a jégen. A 33. percben Magosi parádés átadását Galanisz bombázta kapura, a korong azonban telibe találta a bal oldali vasat. A túloldalon az újpestiek sem maradtak adósak a lehetőségekkel. A 35. percben Galanisz emberhátrányból meglógott – ez a diósgyőriek szokásos fegyvere –, de szorongatott helyzetéből nem tudta bevenni a ketrecet. Két perccel később azonban megtört a jég: Sakaris ugratta ki Kulmalát, aki középről, közelről fonákkal lőtt, korongja pedig Silán átcsorogva csorgott a kapuba (0-1). A 38. percben Ropret adta vissza a kölcsönt, ugyanis egy lepattanó korongot 4 méterről helyezett a bal alsó sarokba (1-1). Áthúzódó miskolci kisbüntetéssel ért véget a második játékrész.

Nagy izgalmakat tartogatott a harmadik szakasz, mert mindkét gárda apait-anyait beleadott az összecsapásba.

A 43. percben Tóth A. szólója után kevés hiányzott a második DVTK-gólhoz, de Ropret is csak hajszállal maradt adós. A 45. percben a védő Joe tört előre, bátran lőtt, Sila azonban reflexmozdulattal mentett.

Óriási harc volt

A 49. percben Benk a kaput is megkerülve majdnem kikaparta magának és csapatának a gesztenyét, de lövését már nem tudta jól irányítani. Kompromisszum nélküli csata folyt a jégen, az Újpesti TE nagyon felszívta magát a listavezető ellen. Az 56. percben Pavuk fegyelmezetlen volt, majd Rantanen kapott végleges kiállítást. Öt a három ellen sem esett gól, sőt már „sima” hátrányban a Macik jutottak ziccerhez, de maradt az 1-1, így jött a hosszabbítás. Már-már úgy tűnt, hogy ebben sem lesz döntés és következnek a büntetők, amikor a 64. percben Ropret remek átadása után Benk elfektette Adorjánt és belőtte a győztes gólt (2-1).


Jegyzőkönyv

Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Budapest, 375 néző. V.: Németh M., Kincses (Soltész, Muzsik).

Újpesti TE: Sila – Kiss R., Kiss D., Sági Martin, Benk 1, Caladi – Kovács A., Nagy N., Ropret 1 (1), Sikorcin (1), Frolik (1) – Dósa, Horváth Á., Szalma, Pápa, Schmál – Pichler-Balássy, Nemes, Turbucz – Sági Máté (kapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Joe, Magosi, Galanisz, Miskolczi – Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris (1) – Vojtkó (1), Bernáth, Hajós, Kulmala 1, Tóth A. – Köllő, Albert T., Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc + végleges fegyelmi (Rantanen).

Szilassy Zoltán: – Nagy csatát vívtunk. Már öt a három ellen dönthettünk volna.

Mikael Tisell: – Az idő múlásával egyre jobban játszottunk, de kevés gólt szereztünk, bár megvoltak a lehetőségeink a győzelem kiharcolására.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!