A listavezető Macik ezúttal sem hibáztak

Miskolc - A Ferencváros ellen játszott vasárnap este a DVTK Jegesmedvék csapata az Erste Ligában.

Miskolc - A Ferencváros ellen játszott vasárnap este a DVTK Jegesmedvék csapata az Erste Ligában.

A hazaiaknál a kanadai-magyar hátvéd, Jed Rusk mankókkal jelent meg a VIP helyen, a pénteki, bécsi meccsen sérült meg, és előreláthatólag két hetet kell kihagynia. Érdekes volt a találkozó abból a szempontból is, hogy mindkét oldalon svéd szakvezető ült a kispadon. Másfél perc alatt Pleszkánt eltaláló és kapu fölé menő lövéssel is jelentkeztek a Macik, jelezve a vendégeknek: ne nagyon gondoljanak a pontszerzésre. Egy, a jégen elhagyott és rövid ideig ottmaradt DVTK-s kesztyű zavarta az ,,akciózást” a szélen, aztán Lakatos igyekezett hátsóval blokkolni egy miskolci akciót. Mintegy négy és fél perc után jött egy népkerti lövés a budapesti harmadból, Pleszkán alatt, mellett átcsúszott a pakk, videózás következett, amelyből azt nézték ki a bírák, hogy teljesen nem jutott át a játékszer a gólvonalon. Hátul jól dolgoztak a hazai bekkek, akik viszonylag könnyen akadályozták meg a zöld-fehér kísérleteket, a 9. percben azért Fliszár adott munkát Adorjánnak. Rögtön ezt követően nagyon elkalandozott Pleszkán, és a palánk mögül visszaérkező korongot Magosi lőtte az üres kapuba (1-0). Korbulyék még a ,,fekvőrendőr”-technikát is bevetették annak érdekében, hogy útját állják a korongnak, kellett, mert életveszélyesen köröztek kapujuk előtt a házigazdagárda csatárai. Tóth G.-nek akadt ziccere a DVTK-nál, kimaradt, kicsivel később Pavukot tüntették el a zöld-­fehér ketrec előtt, szabályosan. Galanisz távoli lökete után a korong Pleszkán lepkésében halt el, majd Vasék újabb lehetőséget alakítottak ki, akik megérdemelt vezetéssel mentek az első szünetre.

Magosi megsérült

A második harmad első negyven másodperce a látogatók harmadában telt el, aztán 21:59 percnél járt az óra, amikor túl sokan lettek a jégen a Medvék, amiért járt a kiállítás – az első a mérkőzésen. Hiába volt az előny, abból a ferencvárosiak semmit sem tudtak kihozni, sőt, ők kaptak ,,büntit”, Adorján lejött a késleltetett kiállítás miatt, ám helyzet nem alakult ki, viszont Jászai mehetett kényszerpihenőre. Hietamaki lökte rá Magosit a palánkra, a hazai hokisért az egészségügyi személyzet jött, előbbi végleges fegyelmit kapott. A kettős előnyt az utolsó utáni pillanatban (a visszaérkező budapesti korongos már a jégen volt) váltották gólra a miskolciak, csiki-csukit követően Kulmala lőtt közelről a hálóba (2-0). Az események Pleszkán kapuja előtt zajlottak, a Jegesmedvék szinte azonnal elfojtották a ,,zöldek” akcióit, letámadtak, szereltek, de Sakaris flikk-flakkozott is. A harmadik találat érett, és meg is érkezett, Pavuk korcsolyázott jókor centerbe és lövése után a korong a hálóban kötött ki (3-0). A továbbiakban is csak egy csapat volt a jégen, az FTC-nek csak apró momentumai akadtak, Adorján szinte csak álldogált, munka nélkül.

A harmadik menetre Sevela érkezett a sérült Pleszkán helyére a vendégeknél a kapuba, bízva abban, hogy ő ,,góltalan marad”. A DVTK-nál Pavuk kapott kisbüntetést, ez esély volt a budapestieknek, ám nem éltek vele. A Ferencvárosban nem volt annyi tudás, erő ezen a napon, hogy komolyan megszorongassa a címvédőt, amely továbbra is nyomott, Sevelának mozgásban, résen kellett lennie. Miskolczi szólója ért tapsot, majd Pavuk találta telibe a fővárosi cserekapust. Rantanent állították ki a bírók, mikor visszajött, már csak bő tíz perc volt hátra. Sakaris és Inglis bunyózott össze, megkapták érte a két percet, négy a négyben semmi sem alakult ki. Lőttek a házigazdák, amikor alkalmuk nyílt rá, de ebből sem született találat. Még Fliszárnak kellett kiülnie a büntetőpadra. A két csapat idei első, népkerti ,,erstés” összecsapását biztosan hozták a Jegesmedvék.

ÉM-MI



Jegyzőkönyv

 

DVTK Jegesmedvék – Ferencváros

3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Miskolc, 945 néző. V.: Rencz, Gangel (Soltész, Kis-Király).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen (1), Joe, Magosi 1, Galanisz, Miskolczi (1) – Láda, Rantanen, Pavuk 1, Vas (2), Sakaris (1) – Vojtkó, Ruikka, Hajós, Kulmala 1, Tóth A. – Bernáth, Albert, Ritó, Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Edző: Mikael Tisell.

Ferencváros: Pleszkán – Hietamaki, Tuominen, Dubek, Fliszár, Tendler – Jászai, Owen, Könczei, Németh A., Szappanos – Korbuly, Lengyel, Bödök, Kovács V., Virág – Lakatos, Farkas L., Inglis, Tóth R. – Sevela (kapus). Edző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc + végleges fegyelmi (Hietamaki).

Mikael Tisell: – Fontos meccs volt, mert pontszámban jobban elléphettünk a MAC-tól. Hatvan percen keresztül élesek voltunk, örülök, hogy jól védekeztünk az egész mérkőzésen. Néhány gólt még lőhettünk volna, de így is boldog vagyok.

Greg Lindqvist: – A kulcsmomentum Hietamaki kiállítása és elvesztése volt.



A tabella:

1. DVTK Jegesmedvék 18 15 1 1 1 76-30 48 pont

2. MAC Budapest 19 13 - - 6 80-48 39

3. SC Csíkszereda 21 11 1 1 8 76-67 36

4. Ferencvárosi Torna Club 20 10 2 - 8 72-62 34

5. Dunaújvárosi Acélbikák 19 11 - - 8 60-51 33

6. UTE 20 9 2 - 9 56-56 31

7. ASC Corona Brasov 21 7 1 4 9 57-60 27

8. Fehérvári Titánok 19 4 1 2 12 48-78 16

9. EV Vienna Capitals 21 - 1 1 19 32-105 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!