DVTK Jegesmedvék: Tizennyolc és tizenkilenc…

Miskolc - Péntek este az osztrák fővárosban szerepel a piros-fehérek Erste-ligás hokicsapata.

Miskolc - Péntek este az osztrák fővárosban szerepel a piros-fehérek Erste-ligás hokicsapata.

A 13. forduló keretében 17 óra 50 perckor Bécsben kezdik a Vienna Capitals II – DVTK Jegesmedvék találkozót, amelyről csütörtökön délután sajtótájékoztatót tartottak a diósgyőri edzőcentrumban.

Otthon erősebbek

– Tizenhét megnyert mérkőzés után jön a pénteki és a vasárnapi fellépésünk – mondta Mikael Tisell, a Macik svéd nemzetiségű vezetőedzője. – A csütörtököt pihenéssel és választható edzéssel töltöttük a hétvégi roham előtt. A bécsiek otthon mindig erősebbek, mint idegenben, ezért nehéz találkozóra számítunk. A vasárnapi csatánkról még nem tudunk beszélni, egyébként is valljuk, hogy mindig csak a soron következő összecsapásunkra figyelünk. Majd ha ezt sikerrel zárjuk, jöhet az elemzés, és jöhet az Újpest.

Arra a kérdésre, hogy diadalszériájuk következtében éreznek-e magukon valamiféle nyomást, a tréner így felelt:

– Sem az öltözőben, sem edzői irodában szó sincs ilyenről. Persze segítjük és motiváljuk egymást annak érdekében, hogy folytatódjon a remek sorozatunk. Azt tapasztalom, hogy a fiúk fejében van: jó csapatunk van, jó játékosok alkotják a keretünket, célunk nem is lehet más, mint az, hogy szépen meneteljünk előre.

Soha nem kiabál

A szakembertől érdeklődtünk a fiaival szemben használt hangneméről is:

– Szóval esetleg kiabálok-e, vagy sem? – kérdezett vissza nevetve. – Nos, néha felemelem a hangom annak érdekében, hogy a játékosok figyeljenek rám, de ez csak a hangsúly kedvéért van. A srácok profik, tudják a dolgukat, így nem kell „veszekednem”. Mellesleg mindent megbeszélünk. A passzokat, az emberelőnyös helyzeteket, a játékszituációkat, muszáj értékelnünk, hiszen nem lehet mindig száztíz százalékot teljesíteni, van hová fejlődni.

A három pontért mennek

Vojtkó Mátyás, a Jegesmacik védője így nyilatkozott:

– Bécsig hosszú az út, mi pedig a 3 pontért megyünk oda. A csapat feltöltődött a hosszú sorozat alatt és a hajtás után hamarosan hosszabb szünetünk lesz, előtte azonban a maximumot akarjuk nyújtani, hogy ne maradjon bennünk hiányérzet. Az emberelőnyös helyzetekben és az öt-öt elleni játékban jól megy nekünk, arra kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk, hogy emberhátrányban elkerüljük a kapott gólokat.

A hátvéd arról is beszélt, hogy az időkéréseknél mesterük általában nem taktikai dolgokról beszél nekik, hanem arra hívja fel a figyelmüket, hogy mire figyeljenek, és ha szükséges, akkor „hűtsék” le önmagukat, ne lőjenek túl a célon.

ÉM-KT


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!