Nem ment a játék a Maciknak, egyenlített a MAC Budapest

Budapest, Miskolc - A DVTK Jegesmedvék csapata elveszítette a jégkorong Mol Liga döntőjének második meccsét.

Budapest, Miskolc - A DVTK Jegesmedvék csapata elveszítette a jégkorong Mol Liga döntőjének második meccsét.

Ezúttal a hazaiakon volt a teher, hiszen a miskolci nyitómérkőzésen a piros-fehérek hosszabbítás után nyertek. Öt percig csak játszadoztak a csapatok, érdemi megmozdulást egyik oldalon sem tudtak felíratni. A 6. percben Toulmin középről lőtt, Bálizs mentett, majd Johnston és ugyancsak Toulmin hozta össze az első, klasszikus értelemben vett gólhelyzetet, utóbbi azonban közelről, szemből nem volt képes betalálni. A hazaiak egészen a 12. percig semmit nem mutattak, ekkor azonban Somogyi megugrott és egészséges tenyeressel bombázott a bal felső sarokba (1-0). A túloldalon Magosi tört ki, jobbról lőtt, Bálizs a helyén volt. Alig több mint egy perc múlva Jubinville bal oldali belövését Terbócs közelről ugyancsak a bal felső sarokba emelte (2-0). Az első harmad végén emberelőnybe kerültek a Macik, ennek ellenére csak Adorjánon múlt, hogy nem lett 3-0 az eredmény. A vendégek háromszor annyit lőttek kapura, mint a budapestiek, a rést azonban egyszer sem szúrták ki.

Emberelőnyből

A második húsz perc elején megnyomta a pánikgombot a DVTK Jegesmedvék csapata, Galaniszék egymás után vezették veszélyes akcióikat, de a szépítésig nem jutottak el. A vendégek közül Magosi gáncsolásért került először pihenőstátuszba, és ennek lejárta előtt növelte előnyét a MAC Budapest. Ide-oda járatták a korongot a fővárosiak, majd Kovács B. balról, 5 méterről a háló bal oldalába bombázott (3-0). A 27. percben kettős kiállítás történt, Könczei és Leppenen bűnhődött ütésért és magas bot miatt. Később Booras kétperces „jutalmából” sem került közelebb ellenfeléhez a miskolci alakulat. A játékrész hajrájában a negyedik és az ötödik emberfórjából sem „tollasodott” meg a címének megvédéséért küzdő vendégcsapat, amely így a záróharmadra komoly hátránnyal készülhetett.

Hiányzó átütőerő

A befejező harmad nagy kérdése az volt, hogy sikerül-e minél hamarabb bevenni a MAC ketrecét a Maciknak, ugyanis az idő múlásával egyenes arányban csökkentek az esélyei a felzárkózásra. Folyamatos játék alakult ki, ritkán történt megszakítás, és úgy tűnt, mintha a budapestiek nem is erőltették volna támadásaikat, inkább a rombolásra törekedtek, tartották az eredményt. A piros-fehérekből pedig hiányzott az átütőerő, ráadásul számukra szerencsétlenül alakultak a történések, a sorsdöntő pillanatokban rossz döntéseket hoztak. Miután a hatodik szóló előnyét is elpuskázta a borsodi alakulat, Hajóséknak szép lassan bele kellett nyugodniuk a vereségbe. Az 52. percben Adorján kétszer avatkozott jó érzékkel a játékba, így nem jött össze a MAC negyedik gólja. A meccs végén ismét lövést lövés után eresztettek meg Ládáék, de ezúttal semmi nem jött össze nekik. Emberelőnyből és öt az öt ellen is képtelenek voltak túljárni Bálizs eszén, ezúttal a hazaiak kapusa érdemelte ki a mezőny legjobbja címet. Összességében nem a Macik estje volt a csütörtöki…

Folytatás szombaton 19 órától a miskolci jégcsarnokban.


Jegyzőkönyv

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék

3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Budapest, 1600 néző. V.: Babic, Haszonits (Soós D., Muzsik).

MAC Budapest: Bálizs – Escobedo, Kovács B. 1, Booras (1), Nagy G., Nikiforov (1) – Pozsgai, Olson, Nagy K., Terbócs 1, Jubinville (2) – Ruikka, Vokla, Somogyi 1, Könczei, Kovács Cs. – Bödök, Mestyán (1), Roczanov, Tóth R., Keresztury – Arany (cserekapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Láda B., Magosi, Galanisz, Pavuk – Vojtkó, Gőz, Hajós, Tóth A., Miskolczi – Colin, Tuominen, Toulmin, Johnston, Sakaris – Szopos, Laczkó, Popovics, Sági, Ritó – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 16 perc, ill. 6 perc.

Majoross Gergely: – Most úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna. Az utunkat végig kell járnunk, ez csak egy győzelem, függetlenül ennek arányától. Szó sincs arról, hogy megnyugodtam volna, még sok van hátra a párharcból.

Douglas Bradley: – Két elkerülhető gólt kaptunk, aztán üldöztük a mérkőzést. Nem használtuk ki helyzeteinket és emberelőnyös szituációinkat sem. A vereség soha nem jó, így nyilván most sem vagyunk boldogok, de már szombat estére készülünk.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 1-1.



A MOL Liga döntőjének programja:

1. mérkőzés

  • március 14., kedd:

  • 2. mérkőzés

  • március 16., csütörtök:

  • 3. mérkőzés

  • március 18., szombat:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 19.00

    4. mérkőzés

  • március 20., hétfő:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    5. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 22., szerda:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00

    6. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 24., péntek:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    7. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 26., vasárnap:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 18.00 (ha szükséges)


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!