Jegesmedvék vs. MAC - Túlórában hozták, már „csak” három siker kell a Maciknak

Miskolc - Megnyerte a Mol Liga döntőjének első mérkőzését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Megnyerte a Mol Liga döntőjének első mérkőzését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Csak pár tucat szék maradt üresen, azok, amelyekről az oszlopok miatt nem lehet a pályát látni. A nézőket még az egyik kapu mögé is beengedték, így csaknem telt ház volt.

Szemtől szemben

Gyors játék, pergő ritmus jellemezte az első perceket. Johnston egyedül állt Bálizzsal szemben, cselezett, de nem tudta becsapni a kapust. Magosi ugyanígy járt, amikor egyedül maradt, ő emelni akart, de lövésében nem volt erő. Olajozottabb volt a Jegesmedvék együttese, a MAC nem tudott építkezni. A vezetést Johnston szerezte meg, aki Colin átadását közelről helyezte a jobb felső sarokba (1-0). A fővárosiak érdemtelenül egyenlítettek, kavarodás után Vokla a kékvonal közeléből úgy lőtt, hogy mindenki csak azt látta, hogy rezeg a háló (1-1). A második harmad jobb volt, mint az első. Ziccerek, kapuvasak, letámadások és kemény párharcok jellemezték a csatát. A hajrában Pavuk elvette a korongot az egyik védőtől, majd közelről a kapu bal oldalába perdített (2-1), nem sokkal később Galanisz korongja Balázs „cipőjéről” ment be (3-1), de pár másodperccel a vége előtt Nikiforov jobbról, közelről betalált (3-2).

A záró húsz percben Toulmin közelről növelte a DVTK előnyét (4-2) és innentől kezdve a meccs végéig elszállt az izgalom. A hazaiakat azonban trauma érte, hiszen Booras oldalról (4-3), majd Escobedo távolról talált be (4-4), így jött a hosszabbítás, pedig ennek semmilyen előszele nem volt. A ráadásban Johnston gondoskodott arról, hogy hamar véget érjen a küzdelem, a légiós a kapu torkából emelt a léc alá, s bár Bálizs rajta volt, segíteni nem tudott (5-4). A mérkőzés kielégítette az elvárásokat, a hangulat pedig a fináléhoz illően mindent vitt. Érdekesség, hogy két segítő nélküli gól született (szerzőik: Pavuk, Escobedo), továbbá mind a kilenc találat akkor született, amikor öt-öt mezőnyjátékos tartózkodott a jégen.

A főszereplő

Az első felvonás legjobbja Andrew Johnston volt, aki két gólja mellett egy asszisztot is jegyzett. A meccs után így nyilatkozott az öltözőfolyosón:

– Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, a hosszabbításban a sors igazságot szolgáltatott nekünk. Jól játszottunk, remek teljesítménnyel rukkoltunk ki, sokat lőttünk kapura és a rendes játékidőben is állt nekünk a zászló, de mint tudjuk, ilyen a jégkorong. A sorunk kiválóan teljesített, mindenki csinált valamit, megtaláltuk egymással a kellő összhangot. Nekem különösen pompásan sikerült az összhang, mondhatom, hogy végig ráleltem a társaimra.

A döntő második mérkőzését csütörtökön 19 óra 45 perctől rendezik a budapesti Tüskecsarnokban, ahonnan ismét lesz élő televíziós közvetítés.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest

5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 1-0) – hosszabbítás után

Miskolc, 1660 néző. V.: Haszonits, Kincses (Kókai, Nagy A.)

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Láda B., Magosi, Galanisz 1, Pavuk 1 – Vojtkó, Gőz, Hajós, Tóth A., Miskolczi – Colin (1), Touminen (1), Toulmin 1 (1), Johnston 2 (1), Sakaris (1) – Szopos, Laczkó, Popovics, Sági, Ritó – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

MAC Budapest: Bálizs – Escobedo 1, Kovács B. (1), Booras 1 (1), Nikiforov 1, Jubinville (1) – Pozsgai (1), Olson, Nagy K. (1), Nagy G. (1), Keresztury – Ruikka, Vokla 1, Könczei, Somogyi, Kovács Cs. – Schmál, Mestyán, Tóth R., Roczanov, Terbócs – Arany (cserekapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc.

Douglas Bradley: – Nagyon jó mérkőzést vívtunk. Csalódott voltam amiatt, mert a harmadik harmad végén kiengedtük a biztos győzelmet a kezünkből, de végül a hosszabbításban hoztuk a meccset. Elégedett voltam a csapat teljesítményével, mert gyorsan és jól vittük át a korongot a semleges harmadon és sokat lőttünk kapura.

Majoross Gergely: – Nem mi voltunk a jobbak: görcsösen hokiztunk, lemaradtunk a korongokról, egyes időszakokban pedig az összjátékunk sem ment, a rendes játékidő végén mégis sikerült visszajönnünk a meccsbe. A tanulság az, hogy sokszor eladtuk a játékszert, többször rossz helyen, ezen pedig mindenképpen változtatnunk kell. Nincs semmi tragédia, a széria négy nyertes meccsig tart, majd a következő mérkőzésbe jobban beleállunk.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a DVTK Jegesmedvék javára.



A MOL Liga döntőjének programja:

1. mérkőzés

  • március 14., kedd:

  • 2. mérkőzés

  • március 16., csütörtök:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 19.45

    3. mérkőzés

  • március 18., szombat:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 19.00

    4. mérkőzés

  • március 20., hétfő:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    5. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 22., szerda:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00

    6. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 24., péntek:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    7. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 26., vasárnap:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 18.00 (ha szükséges)


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!