Jegesmedvék vs. FTC - Ez a diadal már elődöntőt ért

Miskolc - Megnyerte a negyeddöntő hetedik mérkőzését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata a Ferencváros ellen.

Miskolc - Megnyerte a negyeddöntő hetedik mérkőzését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata a Ferencváros ellen.

Vasárnap délben tudták meg a Macik és maga az érintett Magosi is, hogy a Mol Liga fegyelmi bizottsága eltiltotta a párharcot eldöntő utolsó mérkőzéstől, „mondván”: súlyos sérülést okozott a ferencvárosi Szappanosnak. Így a gólerős Tóth A. sérülése után a legponterősebb játékos is kiesett a hazai gépezetből.

Kimaradt emberelőnyök

A 4. percben Kovács V. bottal akasztott, ebből a kiállításból nem lett semmi, de később jött a másik, Kiss Á.-t gáncsolásért parancsolták le a pályáról. Ebből sem lett semmi, pedig Pavuk két méterre állt az üresen maradt kaputól, hozzá is került a korong, és ekkor leblokkolt, suta mozdulattal a jobb sarok mellé helyezett. A 11. percben Hajós kisbüntetése ellenére Johnston célozhatott középről, a korong azonban meg sem kottyant Sevelának. Utána védelmi szerencsétlenkedést mutatott be a Fradi, Galanisz pedig közel állt a vezető gólhoz. Egymást érték a sokat ígérő kavarodások a zöld-fehérek ketrece előtt, a befejezés viszont már nem ment.

A második harmad kezdésére kicsit várni kellett, mert a „meleg” miatt víz volt a jég tetején. A 22. percben Pavuk és Garbacz veszett össze két-két percért, a fradistának azonban ellenszegülésért még tíz perc fegyelmit is hozzáírtak. A meccs nem volt szép, a küzdelem és az izgalom mégis a tetőfokára hágott. A 31. percben öt hazai próbálkozott három vendég ellen, mégis a tanácstalanság uralta a piros-fehérek adogatásait. A 35. percben született meg az első gól, Pavuk (asszisztens nélkül) szemből szúrta ki a rést Sevela és a vas között (1-0), majd egy gyönyörű lesgólt érvénytelenítettek a játékvezetők. Sokkal veszélyesebbek voltak a miskolciak, a vendégek csak elvétve jutottak el a gólhelyzetig.

Sakaris duplázott

A második szünetben kaptuk a hírt, hogy a megsérült Ritó Lászlót, a biztonság kedvéért, kivizsgálásra kórházba vitték. A 42. percben Sakaris lecsapott a korongra, jobbról rávitte Sevelára, majd a portást becsapva a jobb sarokba helyezett (2-0). A 45. percben Galanisz ütögette a korongot Sevelába, piszkálásai majdnem eredményre vezettek. Az idő múlásával egyenes arányban vált egyre magabiztossá a Jegesmedvék együttese, míg az FTC beletörődött a sorsába. A hétmeccses csata során talán ez volt a „leglaposabb” meccs, mégis a legemlékezetesebb marad. Feszültség a köbön, a hajrában Fradi-kapuslehívás, üres kapus találat, majdnem telt ház, továbbjutás, ünneplés, ettől több nem kellett vasárnap estére a helyi hokikedvelőknek. Hétfőn reggel 8-ig kell(ett) bejelenteni a szövetségnek, hogy az elődöntőre kit választanak a Macik. Ki erre, ki arra tippelt…


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC

3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Miskolc, 1600 néző. V.: Babic, Kincses (Soós D., Kókai).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Vojtkó, Hajós, Miskolczi, Toulmin – Láda B. (1), Leppanen, Sági, Pavuk 1, Galanisz 1 – Colin, Tuominen (1), Ritó, Johnston, Sakaris 1 – Laczkó, Karda, Szopos, Popovics, Albert T. – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Ferencvárosi TC: Sevela – Hietamaki, Jabornik, Dubek, Tendler, Rafaj – Ková s V., Schwindt, Sumi, Papp Cs., Kiss Á. – Lengyel L., Garbacz, Farkas L., Shinkaruk, Fliszár – Tury, Üveges, Hári, Inglis, Németh Á. – Soós (cserekapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 10 perc, ill. 18 perc, plusz kétszer 10 perc fegyelmi (Garbacz, Kovács V.).

Douglas Bradley: – Az ilyen mérkőzések mindig kiélezettek. Nagy nyomás volt rajtunk és ebben a fantasztikus hangulatban egyszerűen nem veszíthettünk. A Ferencváros roppant kemény ellenfél volt, a végső sikerért így keményen megdolgoztunk.

Greg Lindqvist: – A szörnyű alapszakasz után a negyeddöntő maga volt a csoda. Hét meccsre késztettük az alapszakasz nyertesét és Miskolcon kétszer is nyertünk. Most még csalódottak vagyunk, de pár nap után másként látjuk majd a történteket.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-3, a DVTK Jegesmedvék javára.


További negyeddöntők:

  • Újpesti TE – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) – hu.

  • Az egyik fél négy sikeréig tartó párharc végeredménye: 4-3, az ÚTE javára.

  • Debreceni HK – Corona Brasov (romániai) 4-3 (1-1, 3-1, 0-1)

  • Az egyik fél négy sikeréig tartó párharc végeredménye: 4-3, a Debreceni HK javára.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!