Jegesmedvék vs. FTC - Csődöt mondtak a Macik az ötödik összecsapáson

Miskolc - A Mol Liga negyeddöntőjének szerdai, miskolci meccsét meglepetésre az FTC nyerte.

Miskolc - A Mol Liga negyeddöntőjének szerdai, miskolci meccsét meglepetésre az FTC nyerte.

Mindkét alakulat teljes létszámmal vonult fel, így négy-négy teljes sor feszült egymásnak. A lelátókon kevés szék maradt üresen, a találkozó iránt nagy volt az érdeklődés.

Sevela remekelt

A 3. percben Galanisz szemből lőhetett, de hiába nézte ki magának a bal felső sarkot, célzása húsz centivel mellé ment. Az 5. percben teljesen váratlanul előnyhöz jutott a Fradi. Szappanos egyedül maradt a kapu előtt, átvette a korongot, majd egy csel után Adorján mellett a kapuba passzolt (0-1).

A hazaiak sokszor kerültek lövőhelyzetbe, Sevela azonban a szokásoknak megfelelően állta a „sarat”. Sakaris szólózott, de lövés helyett kis táncot mutatott be, és ez lett a veszte. A 13. percben Sumi ütőjében volt a második FTC-gól, de a piros-fehérek szerencséjére ott is maradt. A Jegesmedvék többet, a zöld-fehér alakulat viszont veszélyesebben támadtak. Az első kiállítást a fővárosiak kapták: Schwindt rossz helyen találta el Magosit, akit az orvosi szobába támogattak, míg a vendégvédő megúszta két perces büntetéssel. Az első harmad végén Sevela repkedett és mindent megfogott.

Videóztak

A második felvonásra Magosi visszatért és ez jó előjel volt a miskolciak számára. A 24. percben Dubek közelről próbálkozott, de csak Adorjánig jutott, majd jött a mérkőzés harmadik kiállítása és történetesen ezt is a fradisták kapták.

Az adogatásból azonban nem jött ki semmi, az eredményjelzőt senki nem írta át. A 29. percben viszont a budapestiek kerültek fórba és bezzeg nekik sikerült ebből tőkét kovácsolniuk. Úgy tűnt, hogy Sumi Adorján kezéből piszkálta a kapuba a játékszert, ezért tanácskozások sora következett, sőt a két vezetőbíró a felvételt is megtekintette és Vas csak ezután mutatott középre (0-2). A 32. percben az egykori miskolci Fliszár ment pihenni, de a negyedik miskolci fór is kevésnek bizonyult a Jegesmacik első öröméhez. Ne szépítgessük: két periódus nem Hajóséké volt, akik a záróharmadban azért még bízhattak.

Súlyos kritika

Az utolsó húsz perc Dubek áthúzódó büntetésével kezdődött, de megint nem bűnhődött az FTC. Később elillant a hatodik emberelőny, ez Sevelán múlt, meg azon, hogy minden itthoni bomba középre ment. A 48. percben Sakarist ültették ki, és a százhúsz másodpercből csak hét telt el, amikor Jabornik a kékvonal közeléből zúdított a kapu bal oldalába (0-3). Menetrend szerint elfolyt a hetedik öt a négy ellen játéklehetőség is, így nem maradt mozgástere Galaniszéknak.

A győzelem a jó napot kifogó Ferencvárost dicséri, míg a miskolciak súlyos kritikája az emberelőnyös játék csődje és az, hogy egyetlen gólra sem voltak képesek. Folytatás: pénteken Budapesten, ahol 18 órától a pesterzsébeti csarnokban jön a hatodik felvonás.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC

0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Miskolc, 1300 néző. V.: Vass, Babic (Soltész, Muzsik).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Vojtkó, Tuominen, Hajós, Miskolczi, Toulmin – Leppanen, Láda B., Magosi, Galanisz, Pavuk – Gőz, Colin, Sági, Johnston, Sakaris – Bernáth, Szopos, Albert T., Ritó, Popovics – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Ferencvárosi TC: Sevela – Hietamaki, Jabornik 1, Rafaj, Tendler (1), Dubek – Erdélyi T., Schwindt, Sumi 1, Szappanos 1 (1), Kiss Á. (1) – Garbacz, Lengyel (1), Farkas L., Shinkaruk, Fliszár – Üveges, Németh Á., Kovács V., Hardi, Papp Cs. – Soós (cserekapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 6 perc, ill. 18 perc.

Douglas Bradley: – Rendkívül csalódott vagyok. Nagyon gyengén játszottunk, túlbonyolítottuk a játékot és elveszítettük a párharcokat is. Készülünk péntekre, mást már nem tehetünk.

Greg Lindqvist: – Nagyon okosan jégkorongoztunk, igazi csapatteljesítményt nyújtottunk. Hatvan percig kontrolláltuk a játékot, Sevela pedig egyenesen fantasztikusan védett.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 az FTC javára.

További eredmények:

MOL Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzések:

  • MAC Budapest-Fehérvári Titánok 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

  • A párharc végeredménye: 4-1 a MAC javára.

  • UTE-Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)

  • A párharc állása: 3-2 az Újpest javára.

  • Debreceni HK-Corona Brasov (román) 6-1 (4-0, 2-0, 0-1)

  • A párharc állása: 3-2 a Debrecen javára.

    A negyeddöntők az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!