FTC vs. Jegesmedvék - A hatodikon harcolhatják ki a mindent eldöntő hetediket

Miskolc - Péntek este a vasárnap esti „ráadásért” küzd a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Péntek este a vasárnap esti „ráadásért” küzd a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A Mol Liga negyeddöntője keretében 3-2-re vezet a Ferencváros – öt meccs után erre aligha gondolt valaki Miskolcon. A továbbjutáshoz négyszer kell nyerni, így a párharc vagy befejeződik pénteken este, vagy vasárnap estére marad a döntés. A hatodik felvonás 18 órakor kezdődik a pesterzsébeti csarnokban.

Nagyon rosszul

A szerdai, Miskolcon játszott ötödik összecsapáson ritkán látható gyenge produkcióval rukkoltak ki a Macik. Ugyan ki gondolta volna, hogy egyetlen gólt sem szereznek és kilenc emberelőnyös helyzetükből egyet sem tudnak találatra váltani.

– Minden nagyon rosszul alakult számunkra – jegyezte meg Douglas Bradley, a piros-fehérek vezetőedzője. – Abban az esetben, ha a fiúk hullámzó teljesítményt nyújtanak, ha fegyelmezetlenek és nem tartják be a taktikai utasításokat, ha kihagyják helyzeteiket és nem élnek fór­jaikkal, nem lehetnek sikeresek. A pénteki mérkőzés előtt két edzést tartottunk, ezeken az volt a legfontosabb, hogy a hibákat kijavítsuk és mentálisan felrázzuk a csapatot. Most minden erőnkkel arra koncentrálunk, hogy megfordítsuk a párharcot. Ennek érdekében kétszer kell diadalmaskodnunk, csak az lebeg a szemünk előtt.

Az utolsó leheletig

A miskolci játékosok szerdán este lehajtott fejjel vonultak az öltözőbe. Csapatkapitányuk, Hajós Roland a meccs másnapján ezekkel a szavakkal idézte vissza a történteket:

– Nem sikerült azt a játékot nyújtanunk, amit szerettünk volna, amit az előző két fellépésünkön adtunk elő. Akkor 6-0-ra és 4-1-re diadalmaskodtunk, erre jött a tényleg váratlan 0-3. A dudaszó után nagyon rossz volt a hangulatunk, csak ültünk az öltözőben és néztünk magunk elé.

Arra a kérdésre, hogy mit mondott a mesterük, a „csk” így felelt:

– Trénerünk azt hangsúlyozta, hogy felálltunk 0-2-ről is, ennek jegyében ugyanezt kell tennünk 2-3-ról is. Majd hozzátette: még nincs veszve semmi, abban hisz, hogy dolgunkat meg fogjuk oldani, munkánkat nem hagyjuk félbe. Az tény, hogy most kezdődik csak igazán az élet-halál harc, és nekünk ezt meg kell nyernünk. Előre tekintünk, a magunk mögött hagyott események nem fognak nyomasztani minket. Azzal sem foglalkozunk már, hogy vajon miért nem találtunk a kapuba, ezen a sorozaton hasonló még nem fordult elő velünk. Nagyon jól tudjuk, hogy a jégkorongban minden és annak az ellenkezője is előfordulhat, garancia semmire nincs. Az viszont nem történhet meg velünk, hogy nem teszünk meg mindent a diadalért. Szurkolóinknak ígérjük, hogy az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk.

Búfelejtő program

A Macik szakmai vezetői búfelejtő programot alakítottak ki a csütörtöki napra. A játékosok délelőtt könnyű tréningen vettek részt, korcsolyáztak egy jót, de menüjükbe illesztettek „kis” beszélgetést is. Megtárgyalták, hogy mit tettek rosszul és mit kell tenniük pénteken este azért, hogy 3-3-mal térjenek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!