DVTK Jegesmedvék: az első cél elérve, megvan az alapszakasz-győzelem

Miskolc - Péntek esti sikerükkel a Macik bizonyultak az első kör legjobbjának.

Miskolc - Péntek esti sikerükkel a Macik bizonyultak az első kör legjobbjának.

A Mol Ligában az alapszakasz utolsó hazai összecsapásának tétje a képzeletbeli aranyérem volt a piros-fehérek számára.

Tóth A. és Sági

A 8. percben helycserés támadással ért el remek gólt a hazai gárda. A hátvéd posztjára keveredett Hajós passzolt a kapu elé merészkedett Gőzhöz, aki továbbított a center posztján posztoló Tóth A.-hoz, utóbbi pedig elegáns mozdulattal emelt a kapu bal oldalába (1-0). Az első kiállítást Reiter érdemelte ki a 14. percben, ezt Sági úgy használta ki, hogy a földön fekve, jobbról, majdnem nulla fokos szögből szúrta a korongot a hálóba (2-0).

A második harmad elején Adorján bizonyította kiváló formáját, a fiatal hálóőr egyik nagyszerű védést a második után mutatta be, mentett közeli és távolabbi lövést is. Ettől kezdve hosszú ideig a támadóharmadban tanyáztak Galaniszék, akik igyekeztek elszívni a levegőt a Titánok elől. Összjátékuk olajozott volt, és átadásaikhoz ügyesen vették igénybe a palánkok adta lehetőségeket is.

A szakasz közepén egy kis összevisszaság után a 30. percben Tóth A. viharzott el középen, egy csel után lövőhelyzetbe került, fonákkal célzott, Lemay azonban zárta a szöget. A 32. percben Miskolczi és Toulmin volt a játékszer útja, végül Johnston a fehérváriak kapusát elfektetve közelről szerezte meg a harmadik találatot (3-0), és ekkor már mindenki tudta, hogy a Jegesmacikat már nem lehet letaszítani a „trónról”.

Kiállítás nélkül

Az utolsó húsz percben olyan volt a meccs, mint egy NB I-es és egy NB II-es focicsapat alakítása. Peregtek az események, és pergett a „homokóra” is. A 46. percben például Galanisz addig szemtelenkedett Lemay portája előtt, amíg összehozta a soron következőt (4-0), és innentől már mindenki a meleg zuhanyt és talán a vacsorára elkészített, pompás ízű gombás szeletre, valamint a burgonyapogácsára tartalékolt. Az összecsapásról két momentum marad meg az emlékezetünkben. Az egyik az alapszakasz-győzelem, a másik pedig az, hogy a borsodiak közül senkit nem állítottak ki, ez olyan ritka ebben a műfajban, mint a fehér holló. A lövések terén egyébként a hazaiak 56-23-ra nyertek.

Utolsó alapszakaszbeli meccsét vasárnap 18 órától a Pesterzsébeti csarnokban a Ferencvárosi TC vendégeként játssza a DVTK Jegesmedvék gárdája. Az már biztos, hogy a február 7-én sorra kerülő ellenfélválasztó sajtótájékoztatón a miskolciak választhatnak először ellenfelet a negyeddöntőre.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Miskolc, 850 néző. V.: Gangel, Sós Z. (Kis-Király, Soltész)

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Leppanen, Magosi B. (2), Galanisz 1 (1), Sági 1 (1) – Gőz (1), Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. 1, Pavuk – Tuominen, Colin, Johnston 1, Miskolczi (1), Toulmin (1) – Kuqali, Albert T., Popovics, Szopos, Ritó – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Fehérvári Titánok: Lemay – Krogh, Szabó B., Pillók, Shupe, Szita – Láday, Imre P., Hamvai, Mazzag, Kocsis F. – Korbuly, Reiter A., Varga B., Sofron Á., Balogh B. – Arany – Scola (cserekapus). Edző: Kóger István.

Kiállítások: 0 perc, illetve 6 perc.

Douglas Bradley: – Nem volt ez olyan könnyű, mint amit a végeredmény mutat. Minden gólért keményen meg kellett dolgozni. Büszke vagyok a csapatra az alapszakasz megnyerése után.

Kóger István: – Gratulálok a Maciknak az alapszakasz első helyéhez. A Jegesmedvék nagyon jól játszottak, megérdemelten győztek, mi pedig tisztességesen helytálltunk.


Gratuláció

A VIP-helyiségben találkoztunk Leisztinger Tamással, a DVTK háttértulajdonosával, aki lapunknak így nyilatkozott:

– Gratulálok a fiúknak, most is remekül játszottak. Megérdemelten nyerték meg az alapszakaszt, és remélem, hogy a folytatásban is ők lesznek a legjobbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!