DVTK Jegesmedvék: A légiósokra még várni kell

Miskolc - Elkezdte a felkészülést hétfőn az új évadra a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata.

Miskolc - Elkezdte a felkészülést hétfőn az új évadra a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata.

Élettel telt meg (ismét) a népkerti jégcsarnok – legalábbis az az öltöző, ahol a felnőttkeret tagjai tartózkodnak –, ugyanis munkához láttak a DVTK Jegesmedvék hokisai. Az új, 2016/2017-es Mol Liga-évad szeptember 9-én veszi kezdetét, a miskolciak hazai találkozóval kezdik meg a pontvadászatot, éppen az egyik újoncot, a román Dunarea Galatit látják majd vendégül (a másik friss érkező, a szerb HK Beograd az SC Csíkszeredával csap össze saját csarnokában).

A stabil védekezés

Vasárnap megérkezett Miskolcra a Macik hetekkel ezelőtt kinevezett vezetőedzője, az egyesült államokbeli Doug Bradley, aki az első foglalkozást megelőzően ekképpen nyilatkozott lapunknak.

– Természetesen megvannak az elképzeléseim arra vonatkozóan, hogy milyen játékot szeretnék majd látni a csapattól – mondta a szakvezető. – Agresszív, letámadásos jégkorongot tervezek, amelyben azért fontos lesz, hogy stabil, biztos legyen a védekezésünk, illetve hogy a játékosok folyamatosan figyeljenek egymásra a jégen.

A „Mennyire ismeri a magyar hokit?” kezdetű felvetésre Doug Bradley az alábbiakat válaszolta:

– A Mol Ligát annyira nem ismerem, bár március végén, április elején voltam Magyarországon és néztem meccset a Mol Liga-döntőből – árulta el a tréner. – Előtte dolgoztam az EBEL-ben, Jesenicében, illetve a Medvescak Zagrebnél, játszottunk a Volán ellen, szóval rajtuk keresztül vannak tapasztalatok, tudom, hogy ők a legerősebb csapat. A magyar hoki erősségét mutatja, hogy a válogatott az A csoportban szerepelt, ugyan kiesett onnan, de mi, a magunk módján, hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy olyan játékosokat képezzünk, akik ismét hozzásegítik egyrészt a DVTK-t a jó eredményekhez, másrészt a magyar válogatottat ahhoz, hogy visszajusson a legmagasabb szintre.

A szakmai munka irányítóját a célokról is megkérdeztük.

– Megpróbáljuk tartani a hagyományokat. Az utóbbi két szezonban megnyertük a Ligát és a bajnokságot is, nyilvánvaló, hogy a cél most is ez lesz, de nagyon erős Mol Liga vár ránk, minden kis sikerért sokat kell majd tennünk, dolgoznunk. Aztán indulunk a Kontinentális Kupában, remélhetőleg jó formát fogunk mutatni Lengyelországban, és tovább tudunk lépni a következő körbe.

Doug Bradley hozzáfűzte, tárgyalásban vannak több játékossal, reméli, hogy hamarosan megegyeznek mindenkivel, és heteken belül befutnak az új légiósok is.

Popovics még kérdéses

Ez utóbbi témát felvetettük Egri Gergely csapatmenedzsernek: – Eddig Jarkko Leppanen az egyetlen légiósunk, de egy új játékost, egy védőt a napokban bejelentünk, ő a hét végén érkezik meg hozzánk – tette hozzá a DVTK Jegesmedvék egyik vezetője. – További három légióst várunk még, hogy megérkezzenek augusztusban, posztjukat tekintve még egy bekk, illetve két támadó, mindannyian tengerentúli srácok. Most 23 főből áll a keretünk, ehhez csatlakozik a 4 külföldi, úgyhogy összesen 27 játékosunk lesz.

A piros-fehérektől hétfőn hiányzott négy, az U20-as válogatottal edzőtáborozó fiatal (Bernáth Milán, Kiss Bence, Laczkó Ákos, Sági Martin), valamint – igazoltan – Hajós Roland. A Jegesmedvék saját nevelésű korongosának, Popovics Patriknak a nevét még nem olvastuk a Macik keretében, róla már hallottuk azt is, hogy nem marad, illetve ennek az ellenkezőjét.

– Patrik most beállt dolgozni, meglátjuk, mit hoz a jövő, rövidesen kiderül, hogy meg tudunk-e egyezni vagy nem – fogalmazott vele kapcsolatban Egri Gergely, aki az együttes további programjáról is beszámolt: – Ma és szerdán tesztel a csapat, száraz munka van a csarnokban, illetve lehet még videózás, beszélgetés, de ezt a vezetőedzőnk dönti el. Csütörtöktől két napot Hajdúszoboszlón töltünk, szombaton pedig már szerelésosztás, hiszen lesz jég, vasárnap pedig edzés.

Amelyért érdemes kimenni

A klub képviselője szintén ejtett szót a tervekről, az elvárásokról.

– A legfontosabb, hogy minél több örömet szerezzünk a szurkolóknak – hangsúlyozta Egri Gergely. – Egy elszánt, jó, komoly csapatot akarunk felépíteni, amely szakmailag nagyjából ugyanazon a szinten teljesít, mint az utóbbi évek csapatai. Az ellenfeleink dobálóznak helyezésekkel, mi nem szeretnénk. Annak nagyon örülnék, ha nem lennének lefutott párharcok a ligában, mert azért az elmúlt egy-két évben akadtak olyan meccsek, amelyek előtt borítékolható volt a végkimenetel. Legyen olyan a csapatunk, amelyért érdemes kijönni, jó lenne, ha előrébb lépnénk látogatottság tekintetében.


A felkészülési program

Pavel Zabojnik Emléktorna, Zólyom

  • Augusztus 18., 19.00: HKM Zvolen (szlovák) – DVTK Jegesmedvék
  • Augusztus 19., 15.30: HC Donbass Doneck (ukrán) – DVTK Jegesmedvék
  • Augusztus 20., 12.00: DVTK Jegesmedvék – GKS Tychy (lengyel)
  • További felkészülési találkozók

  • Augusztus 25., 18.00 (Zsolna): MsHK Zilina (szlovák) – DVTK Jegesmedvék
  • Augusztus 29., 17.00 (Miskolc): DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Michalovce
  • Szeptember 2., 18.00 (Túrócszentmárton): MHC Martin (szlovák) – DVTK Jegesmedvék

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!