A hétvégén már itt van a DVTK Jegesmedvék új szakvezetője

Miskolc - Szinte már csak a légiósok többségének kiléte nem ismert a DVTK Jegesmedvéknél.

Miskolc - Szinte már csak a légiósok többségének kiléte nem ismert a DVTK Jegesmedvéknél.

Lassan, de biztosan közeledik az a nap, amikor elkezdi a felkészülést a következő idényre a DVTK Jegesmedvék Mol Liga- és magyar bajnoki címvédő jégkorongcsapata. A népkertiek nyáron kinevezett vezetőedzője, az Egyesült Államok-beli Doug Bradley vasárnap érkezik meg a borsodi megyeszékhelyre, és másnap, hétfőn délelőtt találkozik a játékosokkal, akiknek már szárazedzést tart – az első jeges tréninget augusztus 7-re, vasárnapra tervezik.

Leppänen és négy

A Macik honlapja nemrégiben azt írta, hogy a csapat kerete „majdnem teljes”, vagyis már csak légiósok igazolása várható (bár még Popovics Patrik sorsáról sem nyilatkoztak a vezetők). Az egyetlen eddigi külföldi játékos a finn bekk, Jarkko Leppänen. Miután a Jegesmedvék összes többi tavalyi légiósa távozott (Dudas Turkuba, Sagert Székesfehérvárra, Dansereau, illetve Cseter Dunaújvárosba, míg Booras, valamint Clarke Opoléba), így még öt helyük van a piros-fehéreknek, ebből négyet töltenek be most várhatóan (egyet jövő év elején), két védővel és két csatárral, akiket Doug Bradley hoz.

Négy győzelemig

A Mol Liga következő, 2016/2017-es szezonja az elképzelések szerint szeptember második hétvégéjén, vagyis szeptember 9-én indul. A csapatok két teljes oda-vissza kört játszanak az alapszakaszban, ami 40-40 meccset jelent, aztán az első nyolc helyezett folytatja majd a versengést. Vagyis lesz négy negyeddöntő, két elődöntő, és a döntő. A play-off minden körében négy győzelemig tartanak a párharcok.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!