Nem marad Morgan, új vezetőedző kell

Miskolc - Vannak, lesznek új szerződést szignálók, de jó páran távoznak a DVTK Jegesmedvéktől.

Miskolc - Vannak, lesznek új szerződést szignálók, de jó páran távoznak a DVTK Jegesmedvéktől.

Két hónapja ért véget az előző szezon a miskolci jégkorongcsapatnál, amellyel kapcsolatban nemrégiben kiderült, hogy nem indulhat a szlovák Extraligában (az ottani klubok nem támogatták a csatlakozást), a népkertieknek így marad(t) a Mol Liga, valamint a Kontinentális Kupa-indulás lehetősége. Már az évad végén készített értékelő anyagban is jelezte Jason Morgan, a Macik év elején kinevezett kanadai szakvezetője: nem biztos, hogy folytatja a munkát a klub kispadján, hiszen vannak ajánlatai, és mérlegelés után hozza meg a maga és családja számára legjobb döntést.

Köszönetet mond

A hét végén el is dőlt, hogy az egykoron NHL-ben is játszó 39 éves tréner a lengyel Orlik Opolénál folytatja pályafutását. Lapunk megkeresésére az alábbiakat nyilatkozta Jason Morgan.

– Nehezen hoztam meg ezt a döntést, mert jó volt a DVTK Jegesmedvék edzőjének lenni. Egy kiváló csapatunk volt, nagyszerű játékosokkal és még jobb emberekkel, illetve a mi szurkolóink voltak a legjobbak és a leghangosabbak a ligában. Barátságok is köttettek Miskolcon, akikkel, remélem, megmarad a kapcsolatunk. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, a városnak a magunk mögött hagyott szezonért, mindenért, amit értem, a családomért tettek. Kívánok a csapatnak sikereket a jövőben! Úgy gondolom, az Opole ajánlata egy szebb jövőt ígér nekem, a családomnak, nagyon izgatott vagyok, hogy segíthetek az ottani hoki építésében.

Ezzel tehát a szakmai stáb második tagja távozott a Jegesmedvéktől, hiszen Jukka Kontsas kapusedző már hetekkel ezelőtt eligazolt Budapestre, a MAC-hoz.

Játékosfronton sok mozgás nem történt, viszont egy-két napja ezen a téren is elkezdtek beindulni a hírek. Kezdődött azzal, hogy a tavaly nyáron Finnországban próbajátékon lévő védő, Jesse Dudas (aki kinn volt a magyar válogatott tagjaként az oroszországi világbajnokságon, miután honosították) visszamegy Turkuba. Amint az kiderült: már akkor szerződést kapott az északiaktól, de egyrészt a magyar válogatottság, másrészt a DVTK Jegesmedvék kiemelkedő ajánlata miatt abban állapodott meg a turkui vezetőkkel, hogy 2016 nyarán csatlakozik a Liga-csapathoz – írta róla a szakportál, a jégkorongblog. Aztán véglegesnek tűnik, hogy a Csíkszeredától tavaly kölcsönben lévő kettős állampolgárságú kapus, Adorján Attila visszatér Erdélybe és a Sport Clubnál kezdi a következő évadot. Egy másik kapusról, Kiss Bencéről viszont úgy tudjuk, marad. Az együttesnél a napokban több hokissal kapcsolatban bejelenthetik az új szerződés megkötését, illetve még lesznek olyanok, akik a nyár végén nem a DVTK-nál kezdik a felkészülést.

Napi kapcsolatban

Lapunkhoz olyan információk jutottak el, hogy az egyik „befejező” Pavuk Attila lehet, aki civil munkára váltott:

– Ebben annyi a valóság, hogy tényleg dolgozom, de csak a főiskolán szükséges szakmai gyakorlatomat végzem, amiből még egy hónap hátravan – mondta a 12-es mezt viselő csatár. – Nem akartam úgy ütemezni, hogy üsse a meccseket, most van rá idő, de júliustól ismét a hokié lesz a főszerep. Igaz, reggelente edzéssel kezdek, és hetente kétszer délután egyéb sportokat is űzök. Egri Gergellyel, a klub menedzserével napi kapcsolatban vagyok, egyeztetünk, megtisztelő, hogy visszavárnak. A közeljövőben megszületik a döntés, nagyon valószínű, hogy maradok, amiért a vezetőség is mindent megtesz.

- ÉM-MI -


Udvarias elutasítás

Május 18-án, szerda este eldőlt, hogy a DVTK Jegesmedvéket nem veszik be a szlovák Extraligába. A miskolci klub vezetői úgy nyilatkoztak akkor, hogy első körben a „szomszéd” ország klubjai 6:3 arányban támogatták őket, aztán másodszor már 4:5-re vesztettek.

Pozsonyi kollégák segítségével megkerestük Richard Lintner ligaelnököt, hogy érdeklődjünk a döntés hátteréről, hogy minek nem feleltek meg a Macik, de az Új Szónak nyilatkozó sportvezető annyit közölt: „Ezek a kérdések olyan belső információkra vonatkoznak, amelyekkel az egyes klubokhoz kell fordulni, részemről nem lenne tisztességes az egyesületekkel szemben, ha nyilvánosságra hoznám őket. Sajnálom, hogy ebben nem segíthetek”.


Budapest - Nem hosszabbította meg szerződését Jason Morgan, a jégkorong MOL Ligában címvédő DVTK Jegesmedvék vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!