Nem kaptak zöld utat a szlovák Extraligára a Jegesmedvék

Miskolc - Sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön reggel a DVTK Jegesmedvék.

Miskolc - Sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön reggel a DVTK Jegesmedvék.

Ezen Egri Gergely, a jégkorong együttes csapatmenedzsere bejelentette, hogy a szlovák Tipsport Extraliga szerda este tanácskozott, és a csapatok 5-4 arányban úgy döntöttek, hogy nemmel szavaznak a létszámbővítésre, és nem veszik be az aktuális magyar bajnokot a legmagasabb szlovák ligába. Egri Gergő és Egri István, a klub irányítója is csalódottságának adott hangot, úgy érezték, erős pályázatot adtak be, sajnálták, hogy nem kapták meg az engedélyt. Úgy fogalmaztak, jövőre talán más döntés születik, mert továbbra is szándékuk az előrelépés. A másik jelentkező a szlovák Extraligába a lengyel Katowice volt, de ők egy korábbi szavazáson elbuktak.

Mindezen döntés azt is jelenti, hogy a DVTK Jegesmedvék csapata a Mol Liga részvétel mellett vállalja az indulást a Kontinentális Kupában, és ha úgy látják majd a sorsolás függvényében, hogy lesz értelme, akkor pályázni fognak az egyik selejtező kör meg rendezésre, úgyanúgy, mint tavaly.

Egri Gergely elmondta azt is, jelenleg egyetlen egy igazolt hokisuk sincs, de most elkezdik a tárgyalásokat a játékosokkal és trénerekkel is.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!