BOON - Sport - DVTK

2019.05.04. 19:59

Fernando: „Köszönöm a játékosoknak ezt a győzelmet”

Miskolc - „Fantasztikus győzelmet arattunk egy kiváló játékosokból álló, csodálatos csapat ellen” – nyilatkozta Fernando Miguel Fernandez Escribano, a DVTK vezetőedzője a MOL Vidi FC elleni 2-1-es hazai győzelemmel zárult találkozó után.

Miskolc - „Fantasztikus győzelmet arattunk egy kiváló játékosokból álló, csodálatos csapat ellen” – nyilatkozta Fernando Miguel Fernandez Escribano, a DVTK vezetőedzője a MOL Vidi FC elleni 2-1-es hazai győzelemmel zárult találkozó után.

Fernando Miguel Fernandez Escribano: – Nagyszerű győzelmet arattunk a mai napon, egy fantasztikus ellenféllel szemben. Nagyon büszkének kell lenni a játékosainkra, remek karaktert mutattak, hiszen egy ilyen kitűnő csapattal szemben, mint a Vidi, fel tudták venni a versenyt. Szeretném megköszönni a labdarúgóknak a mai teljesítményt, mert nagyszerűen játszottak. Hogy mi tetszett a mai napon? Nagyon tetszett a szervezettség, az, hogy a játékosok tudták, hogy mi a feladatuk a pályán, és meg is oldották. Nagyon fontos volt, hogy mi szereztük az első gólt. A Vidi egyenlítő találta után az tetszett, hogy a játékosok megmutatták a karakterüket, azt, hogy nehéz helyzetből is fel tudnak állni. Egy ilyen meccsen kell szerencse is, ami ma mellénk állt. Egy érdekes statisztikai adat, hogy ma sokkal ma kevesebbet rúgtunk kapura, mint Paks ellen, vagy több korábbi mérkőzésünkön, és mégis szereztünk két gólt. A Vidi ellen nagyon nehéz játszani, az első körben, amikor a mostanit megelőzően hazai pályán meccseltünk ellenük, többet érdemeltünk volna annál, mint, hogy kikaptunk 1-0-ra. Az éved második bajnokiján, a Vidi jobb volt nálunk, mégis tudtunk ott nyerni, a mai pedig egy kiegyenlített mérkőzés volt. Volt helyzet itt is, ott is, de a legfontosabb az eredmény, hogy megnyertük a mérkőzést. A Vidi ellen mostani bajnokira úgy készültünk, hogy tudtuk, a védősorukban problémáik vannak, hogy Juhász R. sérülés, Vinicius pedig eltiltás miatt nem játszhat. Tudtuk, hogy egy olyan formációt kell felrakni, ami az ellenfél edzőjének új. Ezekre fókuszáltunk, mert az volt a cél, a legfontosabb, hogy nyerjünk, és ezt sikerült megvalósítani. Úgy gondolom, hogy ez a győzelem egy komoly üzenet mindenkinek, legfőképpen a klubnak, hiszen egész héten úgy éreztem, hogy a futball részlegben dolgozókon kívül senki nem bízik a játékosokban, a csapatban. Egy ilyen győzelem után nagyon könnyű ünnepelni, megjelenni, az elmúlt hetekben, amikor vereség volt, nem sok ember volt a játékosok körül, csak azok, akik a csapattal dolgoznak. Úgy vélem, hogy nagyon fontos, hogy mindenki megértse, ez a legkisebb költségvetésű keret az NB I-ben, ha valaki azt gondolja, hogy ennek a csapatnak az Európa Liga indulás eléréséért kellene harcolnia, az rosszul teszi, a bennmaradásért kell csatáznunk. Az évad elején is elmondtam, hogy ez egy nehéz szezon lesz, és ahhoz, hogy elérjük a célunkat összefogás kell. És azt szeretném kérni, hogy legyen ez meg a szurkolók, a klubban dolgozók, és a csapat részéről, mert a célt csak együttesen tudjuk elérni.


Marko Nikolic: – Gratulálok a Diósgyőrnek, ahhoz, hogy másodszor győztek le miket a ebben az évadban. Úgy látszik az egymás elleni meccseink mindig úgy alakulnak, hogy ellenfelünknek szerencséje van. Így volt ez az idei második bajnoki fordulóban, és most is. A mai napon az első gólt ajándékba adtuk ellenfelünknek, a második pedig egy távoli lövésből esett, és a DVTK-nak tulajdonképpen ez a két lehetősége volt a mérkőzésen. Mi hiába alakítottunk ki helyzeteket, mert ezeket kihagytuk, így pedig nem lehet meccset nyerni. A mai teljesítményünket értékelve azt is figyelembe kell venni, hogy Juhász R., Vinícius nem játszhatott, és a sérüléséből történő felépülése után Fiola sem volt még bevethető állapotban, emiatt kényszerből játszott hátul, középen Stopira és Elek. Továbbá Huszti sem lehetett kezdő, térdsérülése miatt. A hozzáállásra nem lehet panasz, a második félidő a miénk volt, de két távoli lövésből két gólt kaptunk, és bár folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, a 16-oson belül pattogó labdákból sem tudtunk betalálni.



[related-post post_id="4224498"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!