BOON - Sport - DVTK

2019.02.15. 15:52

Kameruniak érkeztek a DVTK-hoz

Miskolc - Az átigazolási időszak hajrájában aktivizálta magát az NB I-es labdarúgócsapat.

Miskolc - Az átigazolási időszak hajrájában aktivizálta magát az NB I-es labdarúgócsapat.

A labdarúgó NB I 21. fordulójában szombaton 17.00-tól a Diósgyőri stadionban DVTK – Budapest Honvéd mérkőzést rendeznek: a kieső helyen álló együttes dobogós ellenfelet fogad. A két csapat között 11 pont van a tabellán, és ez alapján picit visszásnak tűnik, hogy a DVTK hét bajnoki óta veretlen, a fővárosi együttes pedig éppen a múlt hét végén zárta le hat meccses nyeretlenségi szériáját.

Új játékosok

A diósgyőri drukkerek nem csak az elmúlt fordulók eredményei miatt tekinthetnek bizakodással a jövő, a Honvéd elleni meccs felé, hanem azért is, mert az átigazolási piacon ezen a héten beindult a DVTK. Előbb azt a Prosser Dánielt szerezték meg az évad végéig kölcsönbe, a Puskás AFC-tól, aki két éve a nevelő klubjától, a Honvédtól igazolt el, és legutóbb – szintén kölcsönben – a román első osztályban szereplő sepsiszentgyörgyi együttes keretének tagja volt. A 24 éves támadón kívül az átigazolási időszak utolsó napján, csütörtökön két kameruni labdarúgót is szerződtettek piros-fehérek. Az egyikük Ismaila Ousman, 21 éves középpályás, 177 centi magas. A másik játékos Yannick Ndzoumou, aki belső védő, 22 esztendős és 189 centire nőtt. Mindkét labdarúgó szerepelt hazája U20-as válogatottjában, mindketten a kameruni élvonalban játszottak eddig, és a DVTK egyaránt az AS Fortuna de Yaoundé gárdájától szerezte meg őket, végleg. A DVTK részéről arra nem kaptunk választ, hogy milyen időtartamra szerződtették őket, lapunk más forrásból úgy értesült, hogy 2022 nyaráig írtak alá.

[poll id="1820"]

Velük ellentétben, a múlt héten és ezen a héten is DVTK-nál edzésre jelentkezett szlovák labdarúgó, a 28 éves belső védő, Peter Kavka nem lett, lesz a piros-fehérek játékosa – tudtuk meg Tajti Józseftől, a DVTK sportigazgatójától. Ami azt jelenti, hogy a téli holt szezonban, összesen három játékost igazolt a Diósgyőr, mindegyiküket a bajnokság kezdete után, az átigazolási időszak hajrájában.

Bevethetők

Arra a kérdésre, hogy mikor játszhatnak az újak, a diósgyőriek vezetőedzője, Fernando Miguel Fernández Escribano azt válaszolta a klub pénteki sajtótájékoztatóján, hogy mindannyian készen állnak arra, hogy bemutatkozzanak, hogy a csapat hasznára legyenek. Mint kiderült: a két kameruni a múlt hét vasárnaptól a DVTK-nál van, Prosser pedig szerdán állt edzésbe.

[poll id="1714"]

– Megvan amit szerettem volna, nagyobb lesz a konkurenciaharc a csapatba kerülésére. Az átigazolás ezzel lezárult, de nem ér véget ez a munka, ugyanis folyamatosan dolgozunk ezen, figyeljük a játékosokat. Az új labdarúgók érkeztével több lett a variációs lehetőség – mondta a DVTK szakvezetője, aki arra a kérdésre, hogy a kameruniak hogyan kerültek képbe, azt felelte, hogy három hónapot voltak Kamerunban, és folyamatosan nézték, hogy miként edzenek, majd a tréfa után így folytatta: – A viccet félre téve: mindkét játékos a klub kapcsolatrendszerén került ide. Ndzoumou megfelel annak a játékosprofilnak, amit felállítottunk, fiatal, gyors, van első osztályú tapasztalata, jelenleg is bevethető, jól olvassa a játékot, és nagyon jól fejel. Ousman fiatal, komoly potenciál van benne, gyors, jól kezeli a labdát. Prossert azt hiszem nem kell bemutatni, 2-3 hónapot dolgoztunk azon, hogy ide hozzuk, mert a támadó szekcióba is kellett a versenyhelyzet. Sebesség is van benne, igazi támadójátékos. Úgy érzem minőségben is előrelépünk, nagyon örülök mind a három játékos érkeztének, mert így minden csapatrészben nőtt a versenyhelyzet.

A Honvédról

A DVTK spanyol edzője a Honvéd elleni meccsről többek között azt mondta, hogy az utóbbi időszak legnehezebb feladata előtt állnak, ugyanis ellenfelük két éve bajnok volt, és most is európai kupaszereplésre hajt, majd a fővárosi csapat erősségeit sorolva név szerint említette Grófot, Kambert, Holandert, Danilót és Ngogot. Fernando Miguel Fernández Escribano – elmondása szerint – nehéz meccsre számít, de bízik abban, hogy csapata lendülete tovább tart.

– Sok ember boldog az elmúlt hetek jó eredményei miatt, de a kiesőzónában vagyunk, és rengeteg befektetett munkára és a jelenlegi egységre van szükség ahhoz, hogy elérjük a célunkat, a bennmaradást – fogalmazott a szakvezető, aki arra a felvetésre, hogy az elmúlt hét forduló eredményeit összesítő tabellán a DVTK előkelő helyen áll, így felelt: – Ez a tabella egy fikció, ilyen hétfordulós táblázat nincs, nem is figyelem. Viszont elégedett vagyok a csapattal, sok pontot szereztünk, de az évad májusban ér véget. Többször elmondtam már: hosszú utat kell bejárnunk, és ennek a végén kell célba érnünk. A bajnoki tabella azt mutatja, hogy a DVTK a vonal alatt van, és fejlődni kell, hogy elkerüljünk innen. Viszont picit összesűrűsödött a mezőny, egy győzelemmel 8 pontra megközelíthetjük a Honvédot. Ez a helyzet jobb, mint amikor egy csapattal küzdöttünk azért, hogy ki megy a vonal alá vagy felé.


Várható kezdő

A DVTK várható csapata: Bukrán – Ndzoumou (Eperjesi), Brkovic, Tamás M. – Mazalovic – Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Juhar – Prosser (Vernes), Mihajlovic.


Labdarúgás: Karan helyén ki?

A Honvéd elleni bajnokin a DVTK-ból több játékos sem szerepelhet, az eddigi lábadozók, sérültek – Ivánka, Makrai, Forgács, Tóth Barnabás és Rados – mellett Tajti és Karan eltiltott, az összegyűlt sárga lapok miatt. Utóbbi a védelem közepéből esett ki, és nagy kérdés, hogy ki helyettesítheti ezen a meccsen. Arra a kérdésre, hogy az új kameruni fiú lehet-e a pótlás, azt felelte a DVTK spanyol edzője, hogy ez is egy opció, majd arról is beszélt, hogy Ndzoumou mellett Polgár, és két fiatal, Farkas M. és Géringer T. is kész a csapatba állításra, ő mindegyikükben bízik, majd azt is hozzátette, az sem zárható ki, hogy játékrendszert váltanak.



[related-post post_id="4143393"]

[related-post post_id="4142669"]

[related-post post_id="4141650"]

[related-post post_id="4141629"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!