BOON - Sport - DVTK

2019.02.15. 12:20

DVTK vs. Bp. Honvéd - Sorozatok: most és korábban

Miskolc - Hétmérkőzéses veretlenségi sorozatát nyújthatja tovább a diósgyőri focicsapat.

Miskolc - Hétmérkőzéses veretlenségi sorozatát nyújthatja tovább a diósgyőri focicsapat.

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton 17.00-tól a Diósgyőri stadionban a Budapest Honvéd együttesét fogadja bajnoki meccsen, a 21. forduló keretében. A pályaválasztó gárda a kieső, 11. helyen áll, a vendégek viszont a dobogó alsó fokát foglalják el. Utóbbiak annak köszönhetik a jelenlegi harmadik helyüket, hogy a múlt hét végén megszakították hat meccses nyeretlenségi szériájukat, és legyőzték a Puskás AFC együttesét (2–1-re). A DVTK szintén 2–1-re nyert a múlt szombaton, a bajnok Mol Vidi FC otthonában, és ezzel zsinórban hetedik találkozóján maradt veretlen. Hasonló sorozatot a piros-fehérek legutóbb 2014 őszén produkáltak, amikor Sivic Tomislav irányította a csapatot. Ha a Diósgyőrnek a Honvéd ellen is sikerülne megőriznie veretlenségét, akkor a nyolc nyeretlen meccsükhöz még egyet kellene gyűjteniük, hogy a 2013. őszi DVTK-s sorozatot befogják, akkor ugyanis sorozatban 9 bajnokin maradt veretlen az ugyancsak Sivic Tomislav irányította gárda (azt a szériát döntetlennel kezdték, majd egymás után hétszer nyertek, és egy döntetlennel zárták).

Az idei sorozatok

A DVTK ebben az évadban – elsősorban a hullámzó teljesítménye miatt – összesen 6 sorozatot produkált eddig. Az első négy fordulóban négy meccses nyeretlenségit, az 5–7. fordulóban 3 mérkőzéses veretlenségit. Mivel ez utóbbiban, az utolsó két bajnoki döntetlennel ért véget, így a 6–13. forduló között 8 találkozóból álló nyeretlenségi szériát produkált a DVTK, és ebben volt egy 6 mérkőzéses vereség sorozat. Ez 2018. november 3-án, a Puskás AFC elleni, idegenbeli 2–1-es vereséggel zárult, azóta nem kaptak ki a piros-fehérek. A 14–20. forduló közötti időszak hozta a már említett hét mérkőzéses veretlenségét, és ebben volt egy 2 meccsből álló győzelmi ,,széria” is (14–15. forduló). Mindez azt hozza, hogy minimum 105 napon át veretlen marad a csapat, ugyanis a legutóbbi vereség és a Honvéd elleni, szombati találkozó között egy idő telik el.

[poll id="1820"]

A DVTK legutóbbi sikere egyben azt is jelenti, hogy az együttes egymást követő két idegenbeli bajnokiján tudott nyerni (a Vidi előtt, a tavalyi év végén a Paks otthonából hozták el a 3 pontot), de ahhoz nem kell sokat visszalapozni a klub történelemkönyvében, hogy ilyet találjunk, ugyanis a 2017/18-as évad első két fordulójában hasonló történt (a Vasas és a Haladás vendégeként nyertek), míg a jelenlegi három bajnokis idegenbeli veretlenségre a 2016/17-es évad végén találunk példát (paksi győzelem után a Gyirmót és az MTK ellen döntetlenre végeztek).

ÉM-BCS


A 2018/19-es évad DVTK sorozatai

1–4. forduló: 4 meccses nyeretlenségi

5–7. forduló: 3 meccses veretlenségi

6–13. forduló: 8 meccses nyeretlenségi (benne, 8–13. forduló: 6 meccses vereséges)

14–20. forduló: 7 meccses veretlenségi (benne, 14–15. forduló: 2 meccses győzelmi)



[related-post post_id="4142669"]

[related-post post_id="4141650"]

[related-post post_id="4141629"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!