BOON - Sport - DVTK

2018.12.06. 16:00

DVTK: Újabb nem a város részéről a tőkeemelési javaslatra

Miskolc - Szerdán ismét taggyűlést tartott a DVTK-t működtető DFC Kft.

Miskolc - Szerdán ismét taggyűlést tartott a DVTK-t működtető DFC Kft.

A város részéről – ezúttal nem dr. Kriza Ákos polgármester, hanem dr. Kiss János alpolgármester jegyezte az eseménnyel kapcsolatos közleményt „Elkezdődött a párbeszéd a szurkolók és a klubtulajdonosok között” címmel. Ebben többek között ez állt: „A DFC Kft. mai taggyűlése előtt vállaltuk, hogy a Diósgyőr-szurkolók, illetve egyesületük javaslatait önkormányzatunk és a Miskolc Holding Zrt. nevében képviselni fogjuk tulajdonosi körben is. Örömünkre szolgál, hogy a DSZK Egyesület javaslatai közül kettőt – a belvárosi jegyértékesítés lehetőségét, illetve az iskolás csoportok meccslátogatásának ügyét – a tag­gyűlés el is fogadta.” A levél így folytatódott: „A másik kettőt, a klub gazdasági és szakmai döntéseinek átláthatóságát biztosító, az önkormányzat által felajánlott 2 százalékos szurkolói tulajdonlás ügyét és a jegyáraknak a csapat teljesítményéhez kötött felvetését sajnos a többségi tulajdonos nem szavazta meg.”

564 millió forinttal

Az is a közleményben állt, hogy a többségi tulajdonos újabb tőkeemelési javaslatával kapcsolatban a taggyűlésen elmondták: ez idáig, a klub jelenlegi gazdasági helyzetét előidéző döntéseket csak és kizárólag a Borsodsport Invest Kft. képviselői, a kisebbségi tulajdonos megkérdezése nélkül hozták meg. „Mindezek ellenére városunk, illetve a Miskolc Holding Zrt. az országban példa nélküli módon a klubfejlesztés és labdarúgó akadémia kialakítása érdekében 2013-ban, 2014-ben és 2017-ben összesen 564 millió forinttal vett részt a futballklub stabilitását biztosító tőkeemelésekben. Ezen tőkeemelési folyamattal összefüggésben több ingatlan átruházása is megtörtént.

Nyolc év alatt összességében 1,45 milliárd forintot, átlagosan évi 181 milliót juttattunk a klubnak. Hazánkban tehát, összehasonlítva más városokkal, a diósgyőri labdarúgás önkormányzati támogatása hosszú esztendők óta kiemelkedő, kiszámítható és garantált. Mindezek alapján mondtunk ma határozott nemet a többségi tulajdonos újabb tőkeemelési javaslatára. Ugyanakkor reménnyel tölt el bennünket a csapatnak az utóbbi időben a bajnokságban felmutatott teljesítménye, továbbá a szurkolók és a DFC Kft. tulajdonosai között, egyebek mellett javaslataink következményeképpen elindult párbeszéd.” – állt a városházi anyagban.

A DFC Kft. vezetése szerdán estig nem reagált a város által közöltekre, nem ismertük meg az álláspontjukat az üggyel kapcsolatban.

ÉM


[related-post post_id="4051256"]

[related-post post_id="4050472"]

[related-post post_id="4045703"]

[related-post post_id="4000980"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!