BOON - Sport - DVTK

2018.12.13. 12:26

DVTK: Négy héttel rövidebb lesz a diósgyőriek szünete

Miskolc - A DVTK január 3-án kezdi a tavaszi felkészülést, majd két hétre Törökországba utazik.

Miskolc - A DVTK január 3-án kezdi a tavaszi felkészülést, majd két hétre Törökországba utazik.

A labdarúgó NB I-ben a hét végén, a 18. forduló mérkőzéseivel véget ér az őszi szezon, a Diósgyőri VTK szombaton 17.00-tól a Paksi FC vendégeként zárja az évet. Ezt követően a játékosok szabadságra mennek, de az elmúlt évekhez képest szokatlanul rövid időre, ugyanis a tavalyi évadhoz képest négy héttel rövidebb lesz a szünet az őszi zárás és a tavaszi kezdés között. Mert, amíg a 2017/18-as évadban az őszt december 9-én zárták, és a tavaszt február 24-én nyitották (tizenegy hét volt a pauza), most december 16-án játsszák az év utolsó bajnokiját az élvonalban, és február 2-án már a tavaszi szezonban kell pályára lépni, a 19. forduló keretében (hét hét a szünet). A korai kezdés miatt viszont hosszabb lesz a nyári szünet, 2019. május 19-én véget érnek a küzdelmek az NB I-ben (és várhatóan július második felében kezdődik az új évad).

Tizenkilenc nap

Az idényzárót követően 19 napot kapnak a DVTK játékosai a pihenésre, mert, mint azt bejelentették: január 3-án kezdik meg a felkészülést. Az új évet és a karácsonyt így mindenki az otthonában, családjával, barátokkal töltheti, kivéve azokat a külföldieket, akiknél ezek a neves napok nem decemberre esnek. Ez az ukrán Shestakovot, a három szerb játékost, Mihajlovicot, Brkovicot és Karant érinti, valamint a vezetőedzőt, Fernando Miguel Fernández Escribanót, akiknek a karácsonyuk idején, illetve a három királyok ünnepén, január 7-én már javában tart majd a Diósgyőr felkészülése.

[poll id="1714"]

Ugyanis a piros-fehérek január 3-án orvosi és fizikai felmérésekkel kezdenek, másnap, az év első péntekjén pedig már edzés is lesz, hiszen négy héttel később már bajnokit kell játszani, a megyei rivális, a Mezőkövesd Zsóry FC ellen, a Diósgyőri stadionban.

Törökországba

A DVTK tájékoztatása szerint a csapat január 11-én, pénteken Törökországba utazik edzőtáborozásra, két hétre, és ott a tervek szerint négy felkészülési meccset játszanak majd. A főhadiszállásuk Antalya tartományban, Kizilagacban lesz, és itt, illetve ennek környékén játszanak majd, elsőként január 13-án az orosz Rubin Kazan, 24-én pedig, amolyan főpróbaként az ukrán Chornomorets Odessa ellen (január 16-ra és 20-re még ellenfelet keresnek). Érdekesség, hogy ezúttal Diósgyőrben nem játszik felkészülési mérkőzést a DVTK a bajnoki rajtig.

ÉM-BCS


A DVTK jövő évi programja

Január 3. (csütörtök): Orvosi és fizikai felmérések

Január 11–25. (péntek–péntek): Edzőtábor Törökországban

Január 13. (vasárnap): FK Rubin Kazan (orosz) – DVTK (felkészülési meccs)

Január 16. (csütörtök): ? – DVTK (felkészülési meccs)

Január 20. (vasárnap): ? – DVTK (felkészülési meccs)

Január 24. (csütörtök): FK Chornomorets Odessa (ukrán) – DVTK (felkészülési meccs)

Február 2. (szombat): DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC (NB I, 19. forduló)



[related-post post_id="4076460"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!