BOON - Sport - DVTK

2018.12.07. 10:08

DVTK: A másik taggyűlési beszámoló

Miskolc - A DFC Kft. szerdai taggyűléséről a DVTK honlapján is megjelent egy beszámoló.

Miskolc - A DFC Kft. szerdai taggyűléséről a DVTK honlapján is megjelent egy beszámoló.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság, a Diósgyőr FC Kft. szerdán tartott taggyűléséről még aznap közleményt adott ki az eseményen megjelent, dr. Kiss János, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere. Tegnap délután a DVTK honlapján is megjelent egy beszámoló, amely így összegzett: ,,a társaság tulajdonosai több napirendi pontban is egyetértettek, a társaság tőkerendezésére viszont nem került sor”.

Nem került napirendre

A DVTK honlapján megjelentek szerint a miskolci városvezetés által delegált képviselők nem fogadták el a Borsodsport Invest Kft. javaslatának napirendi pontként történő felvételét, amely azt tartalmazta, hogy „amennyiben a Miskolc Holding Zrt. a 2017-es tőkeemelést követően nem folyósított önkormányzati támogatásoknak, összesen 250 millió forint összegű működési és infrastruktúra fenntartási támogatásnak megfelelő összeget – akár tőkeemelés, akár támogatás formájában – a Diósgyőr FC Kft. részére rendelkezésre bocsátja, akkor a Borsodsport Invest Kft. vállalja további 769,1 millió forint tőkeemelés végrehajtását.”

A klub weboldalán megjelentek szerint a „Diósgyőr Szurkolók Közössége egyesületének 2 százalékos tulajdonrész szerzésével kapcsolatos javaslat jogi hátterét a tulajdonosok továbbra sem tudták tisztázni, ezért az indítványt nem fogadták el.”

A beszámoló szerint a tagok egyetértettek abban, a tag­gyűlések azon pontjai, amelyek a kft. üzleti titkait és gazdasági érdekeit nem sértik a jövőben nyilvánosak legyenek, továbbá, hogy a belvárosban is legyen jegyértékesítés, valamint, hogy iskolás csoportokat lásson vendégül a DVTK hazai labdarúgó mérkőzésein, illetve „rögzítették annak lehetőségét”, hogy a tavaszi idénytől a Diósgyőr FC Kft. a szurkolókkal egyeztetve, javaslataikat mérlegelve alakítsa ki a jegyárakat.

A brandről

A DVTK brand jogi státuszával kapcsolatban – a közlemény szerint – a taggyűlés elfogadta azt a tájékoztatást, mely szerint a DVTK brand a Diósgyőr FC Kft. tulajdonában van és egy nemzetközi könyvvizsgáló cég által akkreditált értéken van nyilvántartva.

ÉM


[related-post post_id="4073276"]

[related-post post_id="4051256"]

[related-post post_id="4050472"]

[related-post post_id="4045703"]

[related-post post_id="4000980"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!