BOON - Sport - DVTK

2018.07.19. 07:37

DVTK: Szurkolóikkal találkoztak a diósgyőri labdarúgók

Miskolc - Szurkolói találkozót tartott szerdán a DVTK NB I-es futballcsapata.

Miskolc - Szurkolói találkozót tartott szerdán a DVTK NB I-es futballcsapata.

A hétvégi bajnoki nyitány előtt – hagyományos módon – a szurkolótáborral vitatták meg ügyes-bajos dolgait a diósgyőri labdarúgócsapat vezetői és tagjai. Alkalom volt ez az együtt fényképezkedésre is.

A klub első alkalommal várta a drukkereket a stadion északi részében található söröző elé, az esőre hajló időben. A Diósgyőrt Tajti József sportigazgató, Fernando Fernandez vezetőedző, Vég Csongor másodedző, Lipták Zoltán csapatkapitány, valamint a három új igazolás, a horvát Tomislav Mazalovic, Vernes Richárd, illetve Tajti Mátyás képviselte.

Később, az élbolyban

A gárda tavasszal beugró spanyol trénere elmondta, a legfontosabb cél jelenleg, hogy a nyitó fordulóban vasárnap, a Ferencváros ellen sikeres legyen a csapat. Később Tajti József mindezt azzal egészítette ki, hogy a 2018/2019-es évadban az elvárás az, hogy majd a középmezőnyben végezzen az együttes. Hozzátette, az előző bajnokságban is kevés pont döntött arról, hogy ki lett negyedik, vagy éppen tizedik, szoros volt a mezőny.

Egy szurkoló, mikor lehetőség volt kérdezni, azt feszegette, hogy amíg a jégkorongban és a kosárlabdában építkezés folyik évek óta, a futball vegetál, sőt – érzése szerint – még vissza is fejlődik, ami úgy gondolta, méltatlan ehhez a klubhoz. Ezen felvetésre szintén a sportigazgató válaszolt, aki úgy fogalmazott, hogy jó lenne, ha az új pontvadászat a nyugalom éve lenne, senki nem kapna infarktust, hogy kiesik-e a csapat, vagy nem. Természetesen a DVTK a későbbiekben szeretne odaférni az élcsapatok közé, ám Tajti József felhívta arra a figyelmet: jelenleg anyagilag nem képesek versenyre kelni sem a Vidi-vel, sem az FTC-vel.

Bíznak a kapusokban

Fernando Fernandez arról is beszélt, hogy legfontosabb egy jó közösség kialakítása – megítélése szerint a jelenlegi DVTK-nál ez adott –, és úgy vélte, hogy a nyáron érkezett játékosok sokat tudnak majd segíteni. Egy másik szurkoló a kapustémát feszegette, mondván, szerinte erre a posztra mindenképpen kellett volna igazolni. Tajti József válaszában azt hangoztatta, hogy azok a hálóőrök, akik pillanatnyilag Diósgyőrben vannak, megfelelő kapusok, a stáb, a klubvezetés bízik bennük. Lipták Zoltán csapatkapitányt az öltözői hangulatról faggatták, a védő elmondta, hogy az nem mindig volt megfelelő, mióta a DVTK-ban futballozik, ám amióta Fernando a vezetőedző, ebben is léptek előre. Volt olyan jelenlévő drukker, aki túl optimistának titulálta a játékosokat, edzőket, és reménykedett abban – amit a tulajdonos korábban jelzett –, hogy várható 5-6 igazolás a holtszezonban, ám ez eddig elmaradt. Ugyan ő azt is felvetette, vajon a kieső Balmazújvárosból a Diósgyőr miért nem tudott valakit megszerezni, így ugyanis a riválisok szétszedték a hajdúságiakat.

Tajti József válasza: „A stáb letette a voksot ezen játékosok mellett, akik biztos, hogy többet tudnak, mint amit a tavasszal mutattak, egy sokkal jobb közösség jobb eredményeket érhet el. Egyébként a játékosok 99 százaléka élő szerződéssel rendelkezik, el lehet őket küldni, de akkor ki kell őket fizetni. Most ennyire telt…” Szóba került még a magas jegyár, a stadion üzemeltetése, illetve az is, hogy vélhetően más cég biztosítja majd a Diósgyőrnek a szerelést, a mezeket a jövőben.


Labdarúgás: kiragadott mondatok

Vég Csongor, másodedző: – Jól érzem magam a klubnál, sikerült felvenni a ritmust. Jó stáb, egy jó keret jött össze.

Lipták Zoltán: – Az elmúlt két évben éppen csak sikerült elkerülnünk a kiesést. Olyan felkészülést végeztünk el, amely után bizakodóak vagyunk.

Tomislav Mazalovic: – Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Videón és a közösségi médián figyeltem, hogy milyen a csapat és a munka itt. Bízom abban, hogy sikeresek leszünk.

Vernes Richárd: – Az elmúlt szezont Zalaegerszegen töltöttem, az NB II-

ben. Nem sokat kellett gondolkodnom, hogy elfogadjam-e a klub ajánlatát. Remélem, minél több góllal és gólpasszal fogom segíteni a csapatot.

Tajti Mátyás: – Spanyolországban, ahol másfajta volt a munka, jól éreztem magam. Sokat fejlődtem, de hogy a Málaga kiesett az első osztályból, el kellett gondolkodni azon, hogy mi legyen. Mindenképpen váltani kellett, Fernando ismer, rengeteg meccsen látott, nem volt kérdés, hogy ha hív, akkor jövök.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!