BOON - Sport - DVTK

2018.07.05. 09:34

DVTK: Antal Botond maradt, de nem játszott a Kisvárda ellen

Miskolc - A légiósokkal tűzdelt kisvárdai csapat nyert a felkészülési meccsen Diósgyőrben.

Miskolc - A légiósokkal tűzdelt kisvárdai csapat nyert a felkészülési meccsen Diósgyőrben.

A két és fél hét múlva esedékes bajnoki rajt előtt az évad második felkészülési mérkőzését játszotta tegnap a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. A Diósgyőrben megrendezett találkozón az élvonalba most feljutott Kisvárda MG volt a piros-fehérek ellenfele.

Hosszabbítás

A találkozó előtt Antal Botond szerződést hosszabbított, hogy mennyi időre, azt ezúttal sem hozták nyilvánosságra. A 26 éves kapus 2014 nyarán érkezett a DVTK-hoz, akkor 3 évre írt alá, egy éve pedig fél+fél éves kontraktust kötöttek vele, ami június végén lejárt, így néhány napig szerződés nélkül készült a csapattal. Tegnap az is kiderült, hogy négy fiatal játékosát kölcsönadja a Diósgyőr, mindannyiukat NB II-es csapatokhoz: Boros Gábort a Budafoki MTE-nek, Szabó I Balázst és Ternován Patrikot a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnek, Kitl Krisztiánt pedig a Ceglédi VSE-nek.

A tegnapi edzőmeccsen a hétfőn Miskolcra visszatért görög támadó, Nikolaos Ioannidis még nem lépett pályára, mert sérülése után még csak könnyített edzésmunkát végez. És nem játszott Fülöp István sem. A középpályás az ACS Sepsi OSK-nek volt kölcsönadva, és bár ez a kontraktus a múlt hónap végén lejárt, mégsem jött vissza. Mint azt ifjabb Tajti Józseftől, a DVTK sportigazgatójától megtudtuk: a romániai csapat szeretné ha Fülöp maradna náluk, és az ezzel kapcsolatos tárgyalásoknak hamarosan eredménye lehet.

A tegnapi edzőmeccsen új labdarúgók nem tűntek fel, jelenleg próbajátékos sincs Diósgyőrben, azok után, hogy a múlt hétvégén Antal Barnától (romániai, Csíkszereda) és Soufiane Jebaritól (marokkói, spanyol, Csíkszereda) elköszöntek.

Szombat, szerda

A Diósgyőr szombaton ismét hazai környezetben játszik felkészülési mérkőzést, ellenfelük a szlovák másodosztályban szereplő Partizan Bardejov lesz, akik ellen a korábban tervezettnél egy órával hamarabb, vagyis 17.00-kor kezdenek. Az is kiderült, hogy a jövő héten szerdán ki lesz a piros-fehérek ellenfele. Az ekkora tervezett edzőmeccset, a horvátországi edzőtáborba utazott Puskás AFC lemondta, helyettük július 11-én, 16.00-tól a szlovák másodosztályú FK Poprad érkezik Diósgyőrbe.

ÉM


A pályán

DVTK – Kisvárda MG 1-2 (1-0)

Diósgyőr, 100 néző. V.: Mencsik.

Diósgyőri VTK: Bukrán (Rados I., 46.) – Nagy T. (Eperjesi, 65.), Lipták, (Karan, 65.) Tamás M. (Brkovic, 65.), Bárdos (Forgács, 65.) – Tóth Borisz (Mazalovic, 65.), Tóth Barnabás (Busai, 65.), Ivánka (Hasani, 65.) – Makrai (Shestakov, 65.), Vernes (Bacsa, 65.), Óvári (Ugrai, 65.). Vezetőedző: Fernando Miguel Fernández Escribano.

Kisvárda MG: Felipe – Lukunechuk, Teodoris (Izing, 46.), Prtsuania, Vári (P. Rados, 46.) – Lucas, Mitosevic, Misic (Hryhory, 70.), Karasjuk (Kovácsréti, 68.) – Ilic (Sassa, 79.), Schinder (Melynik, 68.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Makrai (35.), ill Schinder (59.), Kovácsréti (82.).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!