BOON - Sport - DVTK

2018.02.26. 17:07

Paks vs. DVTK: Üresjáratok után üres kézzel, gyomorral

Miskolc - A ráadásban az 1 pontot is elveszítette Pakson a DVTK labdarúgócsapata.

Miskolc - A ráadásban az 1 pontot is elveszítette Pakson a DVTK labdarúgócsapata.

A labdarúgó NB I 20. fordulójában, az idei év első bajnoki meccseinek napján, szombaton a Diósgyőri VTK együttese a Paksi FC vendége volt. Bár a mérkőzés előtt három nappal még kérdéses volt, hogy az akkor még hó fedte pályán tudnak-e játszani a csapatok, az összecsapás napján az időjárási viszonyokhoz képest jó talajú játéktér fogadta a mérkőző feleket, és csak a pálya körüli hókupacok emlékeztettek arra, hogy milyen nagy mennyiségű havat kellett eltüntetni annak érdekében, hogy élvonalbeli csatát lehessen itt rendezni. Az épülő paksi stadion még ,,féloldalas” volt, csak az egyik hosszanti és az egyik rövidebb oldali lelátórészt lehetett igénybe venni, de mivel szurkolói részről nem volt túljelentkezés a meccsre, így ez nem okozott problémát. A vendég szektorban több mint száz diósgyőri drukker várta a kezdést, és szembesülhetett a találkozó előtt azzal, hogy a keddi, a Vác ellen 2-0-ra megnyert Magyar Kupa meccshez képest három helyen változtatott a DVTK szakmai igazgatója. Bódog Tamás a középpályáról a sérült Velát, valamint Hasanit és Tóth B.-t hagyta ki, így lett kezdő Ugrai, Kocsis és Busai. Érdekesség, hogy a paksiak változatlanul nem alkalmaznak légióst, szemben a diósgyőriekkel, akik között négy is volt a kezdőben, bár Shestakov, Brkovic, Ioannidis és Karan közül utóbbi ,,futball magyarnak” számít, ugyanis magyar felmenőket tud igazolni, vagyis az MLSZ jutalom pénzére ezen a téren számíthat a DVTK, viszont 20 év alatti fiatal szerepeltetéséért járó apanázsra nem.

Fel, vagy le?

A forduló előtt a tabellán elfoglalt helyezések alapján középcsapatoknak számító együttesek összecsapása arról volt hivatott dönteni, hogy ki indul meg felfelé, és kinek kell lefelé, maga mögé néznie a folytatásban. Kevés hiányzott ahhoz, hogy már a meccs elején lejtmenetbe kezdjen a DVTK, Solymosi játékvezetőnek (aki a két csapatnak a legutóbbi, fordított párosításban, Debrecenben lejátszott, 4-2-es tolnai sikerrel zárult találkozóján a DVTK-nak egy szabályos gólját lesállás miatt nem adta meg) ezúttal ,,köszönöm”-öt rebeghetett el Antal B. kapus, aki a találkozó első percében a saját 16-osán belül a labda helyett Hahn lábát találta el. Ezt leszámítva a mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt várni lehetett, a Diósgyőr igyekezett harapósnak mutatkozni, de ez nem zavarta, lepte meg a hazaiakat, nem hátráltak be, hiába akart erőteljesebbnek mutatkozni a vendég együttes. A fehér mezes látogatóknak volt két halvány gólszerzési kísérletük, de a meccs első, valamirevaló lehetőségét a Paks kihasználta. A védekezését feltoló DVTK-val szemben azt a fegyvert, a védők mögé belőtt labdát vette elő, ami ilyenkor eredményes lehet. A 24. percben esett találat után folytatódott a kiszorítósdi, küzdelem volt, foci nem nagyon, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben.

Kettős csere

A szünetben Bódog Tamás kettős cserével igyekezett nagyobb lángot adni csapatának, és a negyedik fer­tályórában a DVTK-nak volt több lehetősége. Az 55. percben – Hahn bombája után nem sokkal – Shestakov éles helyzetből leadott lövése először adott komoly munkát Verpecz kapusnak, öt minutával később pedig a paksira hajazó találattal egyenlített a piros–fehér gárda. Lipták lőtte be a védők mögé a lasztit, Szarka pedig nem hibázta el a ziccert. Innen egy újabb eseménytelen negyedóra következett, aztán a semmiből a Paks indult el a győzelem megszerzéséért. A 75. percben Szakály D. óriási helyzetét Antal B. még bravúrral hárította, de ettől Haraszti vérszemet kapott. A hazai támadó előbb jobbról keresztbe lőtt a kapu előtt, majd a bal kapufa mellé durrantott, aztán a vendég kapus hárította kísérletét, negyedszerre viszont betalált. Ráadásul, a ráadás megkezdésekor, hogy a DVTK-nak ne legyen ideje visszajönni a meccsbe.

A hazai együttes összességében többet tett a sikerért, több veszélyes lehetőséget dolgozott ki, a középpályán színtelen, az éhesnek, harapósnak nem, legfeljebb acsarkodónak látszó Diósgyőrrel szemben, és a piros–fehérek a sok üresjárat miatt végül üres gyomorral távoztak.


Jegyzőkönyv

Paksi FC – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Paks, 500 néző. V.: Solymosi (Berettyán, Király).

Paksi FC: Verpecz (6) – Vági (6), Lenzsér (6), Gévay (6), Szabó J. (6) – Papp K. (6), Simon Á. (5), Bertus (6) – Haraszti (6), Hahn (5), Szakály D. (6). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Diósgyőri VTK: Antal B. (5) – Brkovic (5), Lipták (6), Karan (6), Tamás M. (5) – Shestakov (6), Busai (5), Kocsis (5), Ugrai (5) – Bacsa (5), Ioannidis (5). Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Simon Á. helyett Kecskés (5) a 45+2., Ioannidis helyett Szarka (6) a 46., Kocsis helyett Hasani (5) a 46., Bacsa helyett Makrai (-) a 77., Hahn helyett Hajdú (-) a 81. percben.

Sárga lap: Szarka a 47., Busai az 59., Lipták a 61., Ugrai a 73., Gévay a 79. percben.

Gólszerző: Szakály D. (1-0) a 24., Szarka (1-1) a 60., Haraszti (2-1) a 91. percben.

Csertői Aurél: – A mérkőzés nagy részében kézben tartottuk a meccset, több lehetőségünk volt, helyenként jól játszottunk, de hozzá kell tenni, hogy egy ilyen agresszívan letámadó csapat ellen nehéz futballozni. Szerencsére a pályánk az szenzációs volt, adta a játékot. Mind a két csapat küzdött, ezt nem vehetjük el az ellenféltől. Úgy gondolom, hogy többször volt meccslabdánk, és megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést.

Bódog Tamás: – Vereség után mindig rosszabb kedvű az ember, mint győzelmet követően. Megérdemelt a Paks győzelme, van még mit javítanunk. Nem csak a nyitány, minden mérkőzés fontos a számunkra, de az biztos, hogy ez a mérkőzés nem sikerült. Amit gyakoroltunk az egész felkészülés során, abból semmi sem sikerült. A hozzáállásról: én nem mondom, hogy a játékosok nem akartak, de valahogy ez most elég rágósra sikerült. A játék, amit elterveztünk, az nem volt, az a hozzáállás, amit elterveztünk, az nem volt, azok a gólok, amiket elterveztünk, azok nem jöttek. Ha a párharcokat nem nyered meg, és akaratban nem vagy ott száz százalékban, akkor ez van, ahogy most mi jártunk. Ami egy-két játékostól jött, az kevés. Most mondhatja nekem bárki, hogy játszani akar, ha alibizik, és csak el van a pályán, hogy meglegyünk létszámban, de ez kevés. Szóval itt előjött a kérdőjel sok játékossal kapcsolatban. Próbáltam változtatni, a két új ember hozzátett a játékunkhoz, nem olyan sokat, mint amennyit reméltem, de változott a játékunk, viszont ez kevés volt ahhoz, hogy eredményesek legyünk.


A gólok története

24. perc: A DVTK pressziója közben, a megszerzett labdát a kezdőkörből Bertus remekül ívelte előre, üres területre, Szakály D. elé. A támadó megindult a kapu felé, Brkovic mellett megcsinált egy cselt, majd 7 méterről Antal B. mellett a kapu bal oldalába perdített, 1-0.

60. perc: Lipták a kezdőkörből ívelte előre a játékszert, a hazai védők mögé, az indításra Szarka érkezett, aki a 16-oson belül üresen vehette át a labdát, majd 10 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 1-1.

91. perc: Haraszti lövését védte Antal B., a kipattanót a hazaiak szedték össze, Bertus a bal oldalon Haraszti elé tette a labdát, aki a 14 méterről bombázott a hosszú felső sarokba, 2-1.



[related-post post_id="3777741"]

[related-post post_id="3777326"]

[related-post post_id="3777204"]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!