BOON - Sport - DVTK

2018.02.03. 15:55

DVTK Stadion: az utolsó simítások még zajlanak

Miskolc - Még nem lehet tudni, hogy mikortól játszhat tétmeccseket a Diósgyőri stadionban a DVTK.

Miskolc - Még nem lehet tudni, hogy mikortól játszhat tétmeccseket a Diósgyőri stadionban a DVTK.

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata legutóbb 2016. október 29-én lépett pályára tétmérkőzésen Miskolcon, (akkor a Ferencváros volt az ellenfél, akik 3–2-re nyertek) azóta, a tavalyi évben végig albérletben játszottak az új Diósgyőri Stadion építése miatt. Az idén hazatérnek a piros-fehérek, de hogy az új otthonukat mikor vehetik birtokukba, illetve hogy meddig kell még a szurkolóknak útra kelniük, ha kedvenc együttesük meccsét látni akarják, azt ma pontosan még nem lehet tudni.

15 hónap után

Az új Diósgyőri stadion megvalósulásának egyik fontos mérföldköve volt 2016. október 28-a, ekkor jött létre az a szerződés, amelynek aláírói a stadion megépítésére létrehozott projektcégnek, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft.-nek mint megrendelőnek, valamint a Market Építő Zrt.-nek mint kivitelezőnek a képviselői voltak. Ebben a megállapodásban határidőként az szerepel, hogy a kivitelezőnek 15 hónap áll rendelkezésére, hogy a létesítményt megépítse. Az építési területet a szerződés aláírását követő munkanapon, 2016. november 2-án átvette az építőipari cég, és – ahogy azt hónapokon át az építkezés területén kihelyezett információs tábla is hirdette – a szerződés értelmében 2018. február 2-a, vagyis a pénteki nap volt a befejezés tervezett dátuma.

A 13,115 milliárd forintos költségvetésű sportlétesítmény mellett nap nap után elhaladók számára az vehető ki, hogy az impozáns stadionon az utolsó simítások még zajlanak, a külső fémes borítást még nem kapta meg teljes egészében az építmény. Hogy a létesítményen belül hol tartanak a munkálatok, azt nem tudni, mert bár szerettünk volna bejutni, de ez irányú kérésünkre azt a választ kaptuk, hogy az építkezés hajrájában erre már nem tudtak lehetőséget biztosítani.

Mivel a DVTK labdarúgócsapatának szurkolóit erősen foglalkoztatja, hogy meddig kell még útra kelniük, ha kedvenc csapatuk pályaválasztása mellett zajló mérkőzést akarnak látni, azzal kerestük meg kedden írásban a kivitelező céget és a megrendelőjét, az építésre létrehozott projektcéget, hogy megtudjuk: mikor játszhatja itt első tétmeccsét a piros-fehér gárda? Választ azonban péntek estig nem kaptunk egyik helyről sem.

Két próbameccs

Hogy mikortól üzemelhet, mikortól fogadhat csapatokat és szurkolókat az új Diósgyőri stadion, abban egy fontos láncszem, hogy a kivitelező mikor jelenti készre a munkát a megrendelőnek. Miután ez megtörténik, a megrendelőnek ki kell tűznie az átvétel napját, és bejárás során, utána kell döntenie arról, hogy a kivitelező szerződésszerűen teljesített-e. Ha mindent rendben találnak, akkor a terület, vagyis az új Diósgyőri Stadion a megrendelőhöz kerül, és a projektcég részéről elkezdődhet a szakhatósági engedélyek beszerzése, továbbá két próbamérkőzésnek a szervezése. Ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség hitelesíteni csak akkor tudja a létesítményt, és ezzel egy időben NB I-es mérkőzések rendezésére engedélyt adni, ha a próbaüzem során két alkalommal a mérkőzésterheléses napokon mindent rendben talál (ahogy az történt az ősszel átadott szombathelyi stadion esetében is).

Ami biztos

Ami biztos: a DVTK NB I-es labdarúgócsapata idei első tétmérkőzését február 20-án, az NB II-es Vác FC ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccse keretében játssza, de biztos, hogy nem az új Diósgyőri stadionban, hanem Mezőkövesden, az ottani Városi Stadionban. Az élvonalbeli bajnokságban tavasszal az alábbi mérkőzéseken lesz pályaválasztó, rendező a DVTK:

  • Március 3.: Ferencvárosi TC.
  • Március 31.: Budapest Honvéd
  • Április 7.: Swietelsky Haladás
  • Április 21.: Puskás Akadémia FC
  • Május 5.: Mezőkövesd Zsóry FC
  • Május 19.: Paksi FC
  • Június 2.: Videoton FC


  • [related-post post_id="3731051"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!