BOON - Sport - DVTK

2018.01.29. 12:24

Megérkezett a koszovói középpályás Diósgyőrbe

Miskolc - Nono Villar nem ­játszott a ­felkészülési meccsen, mert az NB III-as együtteshez ­irányították.

Miskolc - Nono Villar nem ­játszott a ­felkészülési meccsen, mert az NB III-as együtteshez ­irányították.

Idei első, és a tervek szerint az egyetlen hazai téli felkészülési meccsét játszotta a tavaszi szezon előtt vasárnap délidőben a DVTK NB I-es labdarúgócsapata (az első tétmeccsük a február 20-i, NB II-es Vác elleni Magyar Kupa találkozó lesz). A helyszín a diósgyőri edzőcentrum volt, az ellenfél pedig a szlovák rimaszombati együttes, akik a harmadosztály egyik csoportjában a harmadik helyen állnak és a március második felében folytatódó bajnoki küzdelmeikre készülnek.

A DVTK szerdán érkezett haza a Tátrából, a magaslati edzőtáborozásról és a csütörtöki pihenőnap után pénteken és szombaton is edzettek a keret tagjai. Nem lesz ez másként hétfőn és kedden sem, a következő munka nélküli nap a szerda lesz, a törökországi edzőtáborba utazás előtt ­közvetlenül.

A meccsen

A vasárnapi felkészülési mérkőzésen összesen 25 ­diósgyőri játékos kapott ­bizonyítási lehetőséget, köztük három kapus, akiknek nagyjából azonos játékidő jutott a 90 percből. A piros-­fehérek két új szerzeménye, az ukrán középpályás, Szerhij Shestakov az első félidőben, a szerb védő, Dusan Brkovic a második játékrészben jutott szóhoz. A DVTK-nál az évkezdésen felbukkant három próbajátékos közül csak egy, Hursán György élte meg azt, hogy mérkőzésen pályára léphetett piros-fehér színekben, ő még 2 napig marad, és Bódog Tamás szakmai igazgató elmondása szerint ezután döntik el, hogy visszajön-e, vagy sem. A másik két ,,próbás”, a dél-amerikai fiúk viszont nem tudták megmutatni magukat, az uruguayi Bruno Sellanes és az argentin Iago Borges a meccs előtt elköszönt, ugyanis Bódog Tamás kijelentése szerint nincs értelme olyan fiatalokat marasztalni, akik külföldiként nem emelkednek ki a magyar játékosok közül.

A mérkőzés a DVTK fölényét hozta, és a hazaiak ambícióját, lelkes játékát mutatja, hogy Bódog Tamás meccs közben egyszer azt kiáltotta be a pályára, hogy nem kell annyit futni és amikor az üzenet címzettjét lecserélte, annyit jegyzett meg Kocsisnak, hogy ilyet sem mondott még játékosnak. A meccsen történt még egy érdekesség: a 72. percben a rimaszombati Kalmár megsérült, nem tudta folytatni a meccset, és mivel cseréje már nem volt a vendég együttesnek, ezért menet közben Bódog Tamás lehívta a pályáról Óvárit, hogy egyenlő létszámban legyenek a ­felek. Mivel azonban eközben Ioannidis gólt ért el, így egy találatot emberfórban szereztek a hazaiak, az ötödik gólt pedig már 10 a 10 elleni játékban.

A legfontosabb

– A legfontosabb ma a játékosok hozzáállása volt, ebben nem találtam kivetnivalót. Előfordultak hibák, de a felkészülésnek ebben a szakaszában ezzel nincs gond, még van idő ezeket javítani, mert van pár hetünk. Mindent ­kiadtak magukból a pályára lépők, és ideális felkészülési meccs volt a mostani, mert mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Kétségtelen, hogy látszott, élvezték a ­játékot a labdarúgók, remélem a labdaéhségük a jövőben is megmarad – mondta a meccs után Bódog Tamás.

Nono: fegyelmi okok

A szakvezetőnek azt is szóba hoztuk, hogy a felnőtt kerethez tartozó játékosok közül ketten nem játszottak, a fiatal Bárdos sérülése miatt, Nono Villar pedig…

– Nono az NB III-as kerettel készül, alapvetően azért, mert nincsenek különbségek csapaton belül, nem teszek kivételt senkivel, fiataltól és idős játékostól is ugyanazt várom el. Fegyelmi okok miatt született ez a döntés, a szlovákiai edzőtáborból való hazatérés után. A középpályás számára szerencsétlen egybeesés, hogy a klubtól kapott szerződéshosszabbítási ajánlat el nem fogadása után került sor erre. Nono Villar jövőjével kapcsolatban ugyan sok a ­bizonytalanság, de egy biztos: a törökországi edzőtáborba nem tart velünk – tudtuk meg a szakmai igazgatótól. A DVTK hétfői tájékoztatása szerint Nono Villar szabadlistra került.

[related-post post_id="3750273"]

Megjött a koszovói

Újság még a DVTK háza tájáról, amint azt az Észak-Magyarország szombaton már jelezte, hogy megérkezett Diósgyőrbe az a koszovói középpályás, akire tárgyalás és orvosi vizsgálat vár, mielőtt bármit is bejelenthetnének vele ­kapcsolatban a klub részéről. A KosSport.al információi szerint a KF Trepca 89 FC játékosa, a 20 éves Florent Hasani lesz a DVTK új igazolása.



Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK – MSK Rimavská Sobota (szlovákiai) 5-0 (1-0)

Diósgyőr, 200 néző. V.: Nagy R. (Márkus T., Márkus P.).

Diósgyőri VTK I. félidő: Rados (Bukrán, 32.) – Nagy T., Lipták, Karan, Forgács – Shestakov, Busai, Tóth B., Ugrai – Szarka, Makrai.

Diósgyőri VTK 2. félidő: Bukrán (Antal, 60.) – Eperjesi, Brkovic, Tucsa (Ivánka, 76.), Tamás M. – Vela, Hursán, Kocsis (Szabó II. B., 79.), Óvári – Bacsa, Ioannidis. Vezetőedző: Bódog Tamás.

MSK Rimavska Sobota: Prosovsky (Paris, 60.) – Vasilko, Petrán, Zvaza, Kocijasevic (Jankovic, 46.) – Hrnciar, Lovinyuk, Fajcík (Kalmár, 46.), Gupták (Ulicny, 46.) – Vargic (Vasconselos, 46.), Jass. Vezetőedző: Bari Jenő.

Gólszerző: Makrai (1-0) a 43., Ioannidis (2-0, 11-esből) a 46., Vela (3-0) az 59., Ioannidis (4-0) a 73., Ioannidis (5-0) a 82. percben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!