BOON - Sport - DVTK

2017.08.11. 11:01

DVTK vs. Puskás - Két különböző politika találkozója…

Miskolc - Szombaton 18 órától „hazai” meccset játszik a DVTK a labdarúgó NB I. 5. fordulójában. A Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia mérkőzésről élőben tudósítunk a debreceni Nagyerdei Stadionból.

Miskolc - Szombaton 18 órától „hazai” meccset játszik a DVTK a labdarúgó NB I. 5. fordulójában. A Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia mérkőzésről élőben tudósítunk a debreceni Nagyerdei Stadionból.

Négy forduló után 7 ponttal a tabella harmadik helyén áll a diósgyőri együttes, a klub csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján először ez került terítékre, abban a tekintetben, hogy a megjelentek elégedettek-e mindezzel.

– A harmadik mérkőzés után azt mondtam volna, hogy igen, na most a balmazújvárosi meccs után nem lehet elégedettségről beszélni, mert bőven van, volt hiányérzet, de nemcsak bennem, hanem a játékosokban, szurkolókban, mindenkiben – hangsúlyozta Bódog Tamás szakmai igazgató, aki természetesen kapott arra vonatkozó kérdést is, hogy mi történt a hajdúsági összecsapáson.

– Mindenki láthatta, hogy messze álltunk az emberektől, nem sprintben közlekedtünk, a párharcokat elveszítettük. Az első félidő nem volt jó, de nem volt rossz, elment, viszont utána olyan területeket adtunk az ellenfélnek, amiket ők kihasználtak. Elforgatták a játékot, gyors embereik voltak, lekontráztak, mi pedig nem voltunk mellettük. A területet átadtuk, s azzal a sebességgel, amivel érkeztek, nem tudtuk ezeket a játékosokat felvenni. Azért nem kellett volna ennyire szétesni, ami a végén jellemzett bennünket, és illett volna a párharcokat nagyobb százalékban megnyerni. Levonta mindenki a megfelelő következtetéseket, szerintem nagyjából jól feldolgoztuk ezt a vereséget.


[poll id="1448"]


Hasznára tud lenni

A héten igazolt Kocsis Gergővel kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta a diósgyőriek szakmai igazgatója:

– Úgy éreztem, hogy középen lyukasak vagyunk, a védekezésünk középpályán nem volt rendben, és kerestünk egy olyan embert, aki ezt a feladatot meg tudja oldani. Gergő személyében olyan játékost találtunk, aki mind védekező középpályás poszton, mind belső védő poszton a csapat hasznára, segítségére tud lenni.

Az ide vonatkozó kérdésre, hogy a friss szerzemény lehet-e a kezdőben, s hogy várható-e még új játékos, a szakmai igazgató ezeket mondta:

– Először is meg kell nézni, milyen állapotban van, mit tudna pillanatnyilag a mi játékunkhoz hozzátenni, tegnap jött, ez a holnapi edzésen ki fog derülni. A szerdai napot még regenerálással töltötte, meglátjuk szombaton dél­előtt, hogy egyáltalán keretben lesz-e, s ha ott lesz, akkor játsszon-e. Érkező várható, három hét van vissza az átigazolási időszakból, addig még sok minden történhet.

Nem lenne rossz

Előkerült az a téma is, hogy csatárposzton nincs-e hiány­érzete, hiszen az eddig megszerzett hét gól közül egyet ért el támadó.

– Persze, hogy minősíti a csatárt a gólszám, de ugyanúgy minősíti az egész csapatjátékot – fogalmazott Bódog Tamás. – Én is látom azokat a hibákat, amik nem vezetnek a gólhoz, látom, hogy mi az, amiben fejlődni tudnak. Én sem vagyok elégedett a csatárok munkájával, az elmúlt héten az egész csapat teljesítménye nem volt rendben. Nem lenne rossz, ha ők is betalálnának, annak ellenére, hogy mindenki benne van a támadásban és a védekezésben. Ez egy folyamat, bízom abban, hogy ebben a folyamatban mindenki tanulni fog és a következő időszakban ez jobban fog működni.

A DVTK szombaton 18 órától végre „hazatér” a debreceni Nagyerdei Stadionba, ahol azt a Puskás Akadémiát fogadja, amely eddigi négy fellépésén mindössze egyetlen egy árva pontocskát szedett össze.

– Feszült találkozóra számítok, hiszen egy hete veszítettünk mi is, és ők is, úgyhogy izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe – latolgatott Bódog Tamás. – De úgy gondolom, hogy a csapat felkészült, javítani akar, mindent meg fogunk tenni azért, hogy jobban nézzünk ki a pályán, mint a múlt hét végén. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen játékosokat igazoltak, nem lesz könnyű, de mindent meg fogunk tenni. Minden meccsen reális esélyük volt a győzelemre, remélem, mi is megtaláljuk annak a kulcsát, hogy ez ugyanígy folytatódjon.


[poll id="1489"]


A két klub politikájáról (a DVTK-nál csak néhány új ember érkezett a nyári szünetben, Felcsúton azonban egy komplett csapatot igazoltak), ezeket fogalmazta meg a Diósgyőr szakmai igazgatója:

– Én elégedett voltam azokkal a játékosokkal, akik itt voltak, nem volt szükségem olyanokra, akik egy kosár pénzbe kerültek volna, mi szépen, szerényen építkezünk, remélem, jó úton vagyunk…

Játékosszavak

Busai Attila, a DVTK középpályása: – Az első három forduló nagyon jól sikerült, jól játszott a csapat, az utolsó mérkőzésen viszont sajnos szétestünk a végére. Nem érdemeltünk győzelmet, de nagy lett a különbség, ami nem volt a két csapat között. A hétvégén ezt szeretnénk kijavítani, így is készültünk a héten. Nehéz találkozóra számítok, nagy a nyomás a Puskás Akadémián, hiszen még nem tudtak nyerni, úgyhogy jó találkozóra számítok, s bízom abban, hogy győzelemmel tudjuk zárni. Elemeztük a saját játékunkat, hogy majd mit hogyan kellene csinálni, biztos nagyon készülnek ők is. Sok jó játékost igazoltak, nyilván időre van szükségük, amíg összeszoknak, és csapat benyomását keltik, kíváncsian várom. Legutoljára a Mezőkövesddel játszottunk Debrecenben, jó emlékeim vannak arról a mérkőzésről, hiszen sikerült gólt szereznem. Bízom benne, hogy a hétvégén is lesz erre lehetőségem, amennyiben szerephez jutok.



OTP Bank Liga, 5. forduló:

szombat:

  • Budapest Honvéd-Újpest FC 18.00, v.: Farkas Á.
  • Vasas FC-Mezőkövesd Zsóry FC, Szusza Ferenc Stadion 18.00, v.: Berke
  • Ferencváros-Paksi FC 18.00, v.: Erdős
  • Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia, Debrecen 18.00, v.: Iványi
  • Swietelsky Haladás-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Sopron 18.00, v.: Szabó Zs.
  • Videoton FC-Debreceni VSC, Felcsút 20.30, v.: Kassai
  • A tabella:

    1. Budapest Honvéd 4 2 2 - 8-4 8 pont

    Videoton FC 4 2 2 - 8-4 8

    3. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 7-6 7

    4. Vasas 4 2 - 2 3-3 6

    5. Mezőkövesd Zsóry FC 4 2 - 2 5-10 6

    6. Ferencváros 4 1 3 - 8-3 6

    7. Újpest FC 4 1 3 - 7-6 6

    8. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 4 1 2 1 7-4 5

    9. Paksi FC 4 1 2 1 7-6 5

    10. Swietelsky Haladás 4 1 - 3 1-7 3

    11. Debreceni VSC 4 - 2 2 2-4 2

    12. Puskás Akadémia 4 - 1 3 2-8 1


    [related-post post_id="3577417"]

    [related-post post_id="3575495"]

    [related-post post_id="3575299"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!