BOON - Sport - DVTK

2017.05.05. 13:28

Gyirmót vs. DVTK - Új helyzet: mögötte álló ellen játszik a Diósgyőr

Miskolc - A már kiesett Gyirmót ellen szeretné folytatni a menekülést a veszélyes zónából a Diósgyőr.

Miskolc - A már kiesett Gyirmót ellen szeretné folytatni a menekülést a veszélyes zónából a Diósgyőr.

A labdarúgó NB I 30. fordulójában szombaton 18.00-tól Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK meccset rendeznek Győr-Gyirmóton. A dunántúli csapat a múlt hét végén a listavezető Budapest Honvéd otthonában, a hosszabbításban elszenvedett egygólos vereségével matematikailag (is) kiesett az élvonalból, így az utolsó négy fordulóban abban a tudatban léphet pályára, hogy a következő évadot az NB II-ben kezdi, vagy ha úgy tetszik, újra ott folytatja, egy év élvonalbeli kaland után. És most, hogy a Diósgyőr az előző fordulóban elért – a Vasas elleni 2-1-es – győzelmével 8 hét után elkerült a másik kieső helyről, és jelenleg a 10. helyen áll, akár azt is mondhatnánk, hogy ennek a találkozónak a piros-fehérek az esélyei.

Nem tűnik simának

Abból a megközelítésből igen, hogy végre olyan meccset játszhatnak, amelyen nem egy előttük álló gárda lesz az ellenfelük, de ha például a gyirmótiak tavaszi teljesítményéből indulunk ki, és nem abból, hogy a 10 meccsből csak egyet tudtak megnyerni, hanem az eredménysorukból, abból, hogy négy döntetlen mellett ötször csupán egy-egy góllal kaptak ki, akkor nem tűnik simának ez a kirándulás.

– Biztos vagyok benne, hogy ez egy olyan meccs lesz – a Gyirmót kiesés ellenére –, ami nem lesz sétagalopp – mondta a klub tegnapi sajtótájékoztatóján Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője. – Jó csapatuk van, nagyon sokszor, szerencsétlenül az utolsó percekben kaptak olyan gólt, amivel elveszítették a mérkőzésüket. Például Debrecenben, amikor 1-1-nél mentek a győzelemért, és azt is felvállalták, hogy esetleg gólt kapnak emiatt. Szimpatikus csapat, és bár eldőlt náluk a kiesés kérdés, nem azt mondom, hogy felszabadultan játszanak majd, de biztos, hogy a játékosok be akarják bizonyítani, hogy az NB I-ben lenne a helyük, csak valamiért pechesek voltak. Ami minket illet: még nem játszottunk olyan csapat ellen, amelyik mögöttünk állt a tabellán, de van az együttesünknek egy jó karaktere, és motiváció ugyanúgy a három pont megszerzése, és az, hogy az első osztályban maradjon a csapat, mint eddig. A játékosok is tisztában vannak azzal, hogy milyen nehéz meccs vár ránk, ennek jegyében készültünk.


[poll id="1393"]


Bódog Tamás arról is szót ejtett, hogy bár a helyezés alapján a leggyengébb csapattal találkoznak, de ellenfelük játéka alapján nem ez a helyzet, mert mint mondta, játszottak már gyengébb csapattal az elmúlt hetekben, olyannal, aki előrébb áll a tabellán. A DVTK vezetőedzője azt is megjegyezte, hogy nem lesz más ez a meccs sem, mint az előzőek, itt is a három pontért kell menni, felszabadult játékról most sem lesz szó.

– A kiesés, az biztos, hogy elindít pozitív és negatív gondolatokat is a játékosokban. Akik nem játszottak, és most lehetőséget kapnak, azok élni akarnak ezzel, és akik eddig is játszottak, szeretnének elmenni másik csapathoz, vagy ugyanitt jó szerződést kapni – fejtegette a DVTK szakvezetője. – Az elmúlt mérkőzésük után, amikor eldőlt a sorsuk, biztos meg voltak zakkanva, de az edzőjük felépíti őket, vagyis nem fogunk szétesett csapattal találkozni.

Közös ötlet volt

A DVTK vezetőedzője arra a kérdésre is válaszolt tegnap, hogy kinek az ötlete volt az, hogy a Gyirmót elleni idegenbeli bajnokira elutazó a vendégdrukkerek számára a diósgyőri csapat, illetve a szakmai stáb tagjai kifizetik a belépőjegyek árát (ez a lehetőség csak a DVTK Shopban és a meccsnapján a helyszínen megváltott jegyek esetében érvényes).

– Közös ötlet volt, a csapat ötlete, hogy belépők nagyobb részét a csapat és az edzői stáb állja, amihez a klub hozzátesz – mondta Bódog Tamás, majd így folytatta: – Bízom benne, hogy ahogy legutóbb hatalmas segítséget adtak a drukkerek, ez most is így lesz. Ez a mérkőzés ugyanolyan nehéz lesz, mint a Vasas elleni volt, és bízunk benne, hogy a szurkolók ezúttal is adnak annyi pluszt, amennyire szüksége lesz a csapatnak. Reméljük, hogy minél többen el tudnak jönni, és hogy a lehető legtöbbe fog ez kerülni nekünk.


[poll id="1336"]


Lipták kiállításáról

Bódog Tamás a Vasas elleni meccsen történt kiállításról, Lipták piros lapjával kapcsolatban is kapott kérdést.

– Ha elmondanám a véleményemet, akkor engem is eltiltatnának – jelentette ki a szakvezető. – Felesleges ezt forszírozni. Amikor idekerültem, akkor is kijelentettem, hogy nem akarok a bírókkal foglalkozni, mert ez olyan, mintha papírkarddal mennél neki a golyószórónak... Ők is emberek, ők is hibázhatnak, nekem is volt olyan meccsem, amikor sokat hibáztam. Régebben olyan bírók voltak, mint Puhl Sándor, aki feltette a kezét, és elismerte, ha valami nem úgy volt. Nem mondom, hogy fel kell most is rakni, de nem egy szerencsés dolog, amikor egy hiba után jön egy komoly büntetés. Magyarországon nem lehet véleményt mondani a játékvezetésről, de ahol korábban dolgoztam, például Dániában vagy Németországban, ott nincs ilyen.

Játékos szavak

Szarka Ákos, a DVTK csatára: – Nehéz mérkőzésre számítok, egész héten arra koncentráltunk, hogy felkészüljünk a Győr ellen, és ha száz százalékosan arra figyelünk, amit edzőnk kér, és azt betartjuk, akkor folytathatjuk a jó szereplést. Amióta Bódog Tamás itt van, minden mérkőzésre az ellenféltől függetlenül készülünk, a saját játékunkra figyelve, és ez most is így van, azt szeretnénk, hogy ez a jó széria minél tovább tartson. Jobb a hangulat, hogy nem a csík alatt vagyunk, és azon leszünk, hogy itt is maradjunk. Magamról annyit, hogy nem gondoltam, hogy ilyen sokat kell várni az első gólomra, de a Vasas ellen megtört a jég, remélem jönni fog a többi is.



A 30. forduló programja:

szombat:

  • Videoton FC-Swietelsky Haladás, Felcsút 18.00, v.: Solymosi
  • Debreceni VSC-Újpest FC 18.00, v.: Iványi
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 18.00, v.: Szabó Zs.
  • Gyirmót FC-Diósgyőri VTK 18.00, v.: Karakó, (helyszíni tudósítás: dvtk.boon.hu)
  • Vasas-Paksi FC, Szusza Ferenc Stadion 18.00, v.: Vad II.
  • MTK Budapest-Ferencváros 20.30, v.: Bognár
  • Az NB I állása:

    1. Budapest Honvéd 29 16 5 8 42-26 53 pont

    2. Videoton FC 29 15 8 6 56-26 53

    3. Vasas 29 14 5 10 45-33 47

    4. Ferencváros 29 12 9 8 48-39 45

    5. Swietelsky Haladás 29 12 6 11 38-38 42

    6. Újpest FC 29 9 12 8 45-44 39

    7. Paksi FC 29 9 11 9 32-33 38

    8. Mezőkövesd Zsóry FC 29 9 8 12 32-44 35

    9. MTK Budapest 29 8 11 10 23-30 35

    10. Diósgyőri VTK 29 10 4 15 35-52 34

    11. Debreceni VSC 29 9 7 13 36-40 34

    12. Gyirmót FC 29 4 8 17 17-44 20 – kiesett


    Dafke

    "Azt nem tudni, hogy a külső erők mennyire tervezetten rombolnak, de biztos, hogy 50 vagy 100-200 kilométerről az látszik, és sokan azt hiszik, hogy Lipták kiválásával a Diósgyőr gyengül. És még az is lehet, hogy rövid távon ez így van. Csak azt nem látják, hogy a csapatot körülvevő, oly sok zivataros időt megélt, legnagyobb vidéki labdarúgó-közösséget a dafke tovább erősíti." Berecz Csaba írása.

    Kettős mérce - Kiakadtak a diósgyőri szurkolók az MLSZ-re

    Ugyanaz a rigmus két NB I-es meccsen, de amíg a Diósgyőrt súlyosan megbüntette az MLSZ, addig a másik klub semmilyen retorzióban nem részesült. "Másoknak megengedett a szexista, ordenáré megnyilvánulás?" - teszik fel a kérdést a DVTK szurkolói.

    Lipták Zoltán: 5 meccses eltiltás

    Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága május 5-i ülésén több DVTK-t érintő határozatot is hozott.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!