BOON - Sport - DVTK

2017.05.30. 10:26

DVTK, Mezőkövesd Zsóry FC: Jövés-menés várható

Miskolc, Mezőkövesd - Molnár G. távozhat Mezőkövesdről, Novothny mellett Makrai is megy a DVTK-tól?

Miskolc, Mezőkövesd - Molnár G. távozhat Mezőkövesdről, Novothny mellett Makrai is megy a DVTK-tól?

Szombaton véget ért az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es idénye, amelyben két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttes vett részt. Az előkelőbb helyen a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája zárta a szezont, ugyanis a dél-borsodiak 40 ponttal a 9. helyet szerezték meg, míg a Diósgyőri VTK csapata a 10. pozíciót tudta megkaparintani, 37 ponttal. A kövesdiek újoncként vívták ki a bennmaradást, ugyanis a 2015/2016-os évadban a másodosztály másodikjaként kerültek fel az NB I-be a Gyirmót FC Győr mögött, amely csak átszállójegyet váltott a legmagasabb osztályba, ugyanis utolsóként kiesett. A DVTK az egész bajnokság során azért küzdött, hogy sikerüljön a bennmaradás, amely végül is összejött, bár amióta Leisztinger Tamás a piros-fehérek háttértulajdonosa, ilyen ­rossz eredményt még nem értek el a diósgyőriek, leszámítva az első idényt, amikor az NB II-es gárdával a 2010/2011-es bajnokság végén, az NB II Keleti csoport bajnokaként feljutott az NB I-be. Az ezt követő szezonok helyezései: 2011/2012 (16 csapat): 7. hely. 2012/2013 (16 csapat): 10. hely. 2013/2014 (16 csapat): 5. hely. 2014/2015 (16 csapat): 7. hely. 2015/2016 (12 csapat): 9. hely.

Június 15-én kezdenek

A kövesdiek a szombati, Vasas elleni idegenbeli mérkőzés után egy közös vacsorán vettek részt, aztán szabadságra indultak a futballisták. Radványi Miklós vezetőedző közel három hét szünetet adott a labdarúgóknak, ugyanis a játékosok számára – a Mezőkövesd harmadik élvonalbeli évadjára – a felkészülés június 15-én, csütörtökön délután kezdődik, a felvidéki szakember irányításával. A keretből több játékosnak (Szeles Tamás, Fótyik Dominik, Vági András, Egerszegi Tamás, Stipe Bacelic-Grgic, Branko Pauljevic, Sós Bence, Tóth Bence, Orosz Márk, Tarmo Kink, Ulysse Diallo) lejár a ,,sima” szerződése, vagy a kölcsönszerződése, közülük többükkel tárgyal a klub a közös folytatás lehetőségéről. A Mezőkövesd Zsóry FC két, talán legkeresettebb játékosa Marek Strestik, illetve a kiváló szezont záró Molnár Gábor, így bár az ő kontraktusuk nem jár le június 30-án, nem lenne meglepetés, ha a végén mégis a távozók között lennének. A klub a télen kölcsönadta Fröhlich Rolandot a Ceglédi VSE-hez, a szerb-magyar Mihailo Milutinovicot pedig Kozármislenynek, így az ő további pályafutásukról is dönteni kell majd.

Poprád lehet a célállomás

A DVTK ötvenharmadik élvonalbeli idénye június 14-15-én indul, a csapatot benntartó Bódog Tamás vezetőedző orvosi vizsgálatot írt ki erre a két napra. Úgy tudjuk, hogy ezt követően összetartáson vesz majd részt a csapat, edzőtáborozni pedig Szlovákiába, Poprádra mennek. A szakember korábban úgy nyilatkozott, hogy addig nem tudják elkezdeni a jövő tervezését, amíg nem derül ki, hogy a Diósgyőr az NB I-ben, vagy csupán az NB II-ben kezdi a 2017/2018-as bajnokságot. Vasárnaptól, hétfőtől azonban beindult a munka ezen a téren is. Jelen állás szerint csak annyi biztos, hogy Novothny Somának és Makrai Gábornak is lejárt a kölcsönszerződése. Előbbi „kurta” úton került vissza Miskolcra, miután bő egy éve távozott azután, hogy lejárt a klubjával, az olasz SSC Napolival kötött kölcsönszerződés (a DVTK akkor tett kivásárlási ajánlatot a taljánoknak, de az üzlet nem jött létre). A csatárt eredetileg az Újpest kívánta szerződtetni, ám Novothny játékjogát a lila-fehérekre kirótt FIFA-büntetés (regisztrációs tilalom) miatt végül – a fővárosi klubot is tulajdonló, belga Duchatelet család érdekeltségi körébe tartozó – belga Sint-Truiden vásárolta meg. Mivel az Újpest nem igazolhatta le Novothnyt, a támadó Diósgyőrbe került, és itt töltötte az előző szezont, kölcsönben. A megyei származású Makrai az élvonalba felkerült Puskás Akadémia labdarúgója, és szintén csak kölcsönben volt a DVTK-nál, melynek színeiben 4 találatig jutott. Információink szerint bár a három kapus a tervek szerint a DVTK-val kezdi el a szezont, de a Rados Iván, Bukrán Erik, Antal Botond trióból nem biztos, hogy mindenki tagja lesz a következő évad keretének, ugyanis utóbbi játékosnak a jövő hónap végén lejár a szerződése. Rajta kívül Nagy Tibor, Nemes Milán, Vitalijs Jagodinskis és Murtaz Daush­vili diósgyőri jövőjére sem érdemes nagy összegű fogadásokat kötni. A Diósgyőr hónapokkal ezelőtt kölcsönadta két fiatalját az NB II-be, Bacsa Patrikot Kisvárdára, Oláh Bálintot pedig Zalaegerszegre, mindkettejüket várják vissza, és Bódog Tamás dönthet majd arról, hogy itt tartja-e egyiküket, másikukat, mindkettőjüket.

Július 15-én kezdődik

Hetek óta ismert az NB I következő, 2017/2018-as idényének a versenykiírása. A soron következő élvonalbeli pontvadászatot is 12 csapat alkotja majd, és ismét 33 forduló, mérkőzés vár a résztvevőkre, minden csapat háromszor játszik a másikkal. A 2016/2017-es bajnokság 1-6. helyezettjei eggyel többször szerepelhetnek otthon, mint 7-10. helyezettek, és az NB II két feljutója, a 23-33. forduló között. A küzdelemsorozat a versenykiírás szerint 2017. július 15-én (szombat) kezdődik és 2018. június 2-án (szombat) fejeződik be. Az élvonalra nevezni kell, ennek határideje június 6. (kedd), 12 óra.



Labdarúgó NB I - Eredmények és tabella - 33. forduló - 2016/2017

A Budapest Honvéd végzett az élen a labdarúgó OPT Bank Liga 2016/2017-es idényében.

 

A Paks mentette meg a sötét lifttől a DVTK-t

Mostani veresége ellenére több győzelmével maradt NB I-es a DVTK az MTK-val szemben.

 

A mezőkövesdieknek Vági vezérletével a Vasas vendégeként is volt tartásuk

A matyóvárosiak rácáfoltak a papírformára és értékes pontot szereztek a fővárosban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!