Friss hírek

2009.03.13. 09:35

KLÍMA - Az amerikaiak nem hiszik el, hogy a felmelegedés nagy probléma lenne

<p>Minden eddiginél több amerikai gondolja úgy, hogy az általános felmelegedés problémája el van túlozva, derült ki a Gallup 2009-es éves környezetvédelmi közvélemény-kutatásából.</p>

Az Egyesült Államok lakosságának 41 százaléka kételkedik abban, hogy a globális felmelegedés valóban olyan nagy probléma volna, ahogyan azt a komoly sajtó ábrázolja.

Több mint tíz év óta nem volt ilyen magas a kételkedők aránya.

Az előző csúcs 2004-ben volt, amikor az amerikaiak 38 százaléka gondolta azt, hogy a sajtó eltúlozza a felmelegedés kérdését.

A mostani felmérésben az amerikaiak a 8 legfontosabb környezetvédelmi probléma rangsorában az utolsó helyre tették az általános felmelegedést.

Az amerikaiak számára a legaggasztóbb környezeti kérdés az ivóvízszennyezés. Ezt sorolta első helyre a 84 százalék.

Esett azoknak a száma, akik szerint az általános felmelegedés már érinti a Földet. Tavaly márciusban még 61 százalék gondolta így, most már csak 53 százalék.

Rekord magas azoknak az aránya (16 százalék), akik szerint a globális felmelegedésnek egyáltalán nem lesznek hatásai.

A Gallup értékelése szerint az Egyesült Államok közvéleménye általában ugyan elfogadja, hogy a klíma melegedése realitás, de az amerikaiak többsége nem látja ezt akkora ügynek, mint a vezető politikusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!