BOON - Sport - DVTK

2017.02.15. 13:47

Ugrai találatával lépett egyet a 8 közé jutás felé a DVTK a Magyar Kupában

Miskolc - Egygólos előnyt szerzett kedden a Diósgyőri VTK a Magyar Kupa nyolcaddöntő első felvonásán a Cegléd ellen.

Miskolc - Egygólos előnyt szerzett kedden a Diósgyőri VTK a Magyar Kupa nyolcaddöntő első felvonásán a Cegléd ellen.

Az NB II-es Ceglédi VSE elleni kupameccsen a diósgyőri új szerzemények közül a jobbhátvéd Nagy Tibor még a cserék közé sem került a Diósgyőrnél. Róla a " target="_blank">meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta Horváth Ferenc, hogy egyrészt, van némi lemaradása, másrészt, aki a DVTK-hoz igazol, az nem váltja meg egyből „belépőjét” a kezdőcsapatba, azért meg kell dolgoznia.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Cegléd albertirsai albérletében kellett pályára lépniük a piros-fehéreknek, akik majd szintén albérletben (Mezőkövesden) fogadják ellenfelüket a március 1-jei visszavágón. A küzdőtér minősége most sem volt éppen tökéletes, egy helyi drukker elmondása szerint egy hatvan négyzetméteres rész különösen mély volt a közeli patak miatt. No de: legalább már az biztos volt, hogy ezúttal nem kell halasztani. Elekéket vagy negyven szurkoló kísérte el erre a csatára, ám kétharmaduk kinn maradt a fő létesítmény előtti járdán, kissé oldalt, ugyanis a nyitott kerítés mellett álldogálva is tökéletesen lehetett látni a pályát, amivel sokan megspórolták a 800 forintos belépő árát. Persze volt, aki megvette a tikettjét és elfoglalta helyét az egyik kapu mögött.

A ceglédieknél volt egy-két, a diósgyőriek számára is ismerős futballista, így például az klub egykori csatára, Szabó Viktor, vagy a saját nevelésű középpályás, Takács Péter, aki a téli szünetben Békéscsabáról érkezett a CVSE-hez.

Antal munka nélkül

A felek ugyanolyan felállást, a 4-2-3-1-et választották erre a kora délutáni időpontra, a hazaiaknál Karacs, a Diósgyőrnél Szarka volt az előretolt ék. A pályaválasztó NB II-es együttes feleslegesen nem akart területet adni élvonalbeli riválisának, úgyhogy a találkozó elején visszahúzódtak a saját térfelükre. Az már ekkor látszott, hogy a DVTK „mindenes” pontrúgója – Bognár távozása után – Nono Villar lesz, és az is, hogy Elek megindulásai is benne lesznek a repertoárban. A válogatott középpályás kapott is egy rúgást az achillesére, miután a földön maradt, félő volt, hogy esetleg nem tudja folytatni a csatát, de szerencsére tudta. A 26. percben, egy szabadrúgás után ide-oda pattogott a labda a ceglédiek 16-osán belül, Ugrai éppen ott volt, és remek mozdulattal, 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A mérkőzést a DVTK uralta, egyértelműen, a védelem mindent eltakarított, a hazaiaknak csak szórványos megindulások maradtak.

A második félidőben egyre mélyült a pálya talaja, miközben a Cegléd igyekezett összekapni magát az egyenlítő találat érdekében. Támadgattak, próbálkoztak a hazaiak, de amikor már az akciójuk vége következett volna, akkor nem hoztak jó döntéseket, illetve ezen gondolatokat jól olvasta a Diósgyőr védelme, így Antal kapusnak gyakorlatilag nem volt védeni valója. Az látszódott a DVTK-n, hogy nem elégedett az egygólos vezetéssel, szeretné előnyét növelni. Az edzők friss erőket mozgósítottak, a DVTK-nál Fülöp is debütált tétmérkőzésen, és Nono Villar lehozatala után ő kapta a pontrúgások elvégzését.

Eperjesi nagy bedobásai, illetve a ceglédi 16-os környéki akciók hordozták magukban az előny megduplázását, amely végül nem következett be. A Diósgyőr nyert, és a visszavágó előtt jobban áll, mint másodosztályú ellenfele.


Jegyzőkönyv

Ceglédi VSE – Diósgyőri VTK

0-1 (0-1)

Albertirsa, 300 néző. V.: Takács (Berettyán, Horváth).

Ceglédi VSE: Mursits – Fürjes, Preklet, Farkas, Nagy S. – Takács P., Albert Á. – Tóth L., Frőhlich, Tihanyi – Karacs. Vezetőedző: Nagy Mihály.

Diósgyőri VTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Busai, Elek – Vela, Nono Villar, Ugrai – Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Tihanyi helyett Peres az 59., Karacs helyett Szabó V. a 66., Frőhlich helyett Asztalos a 66., Nono Villar helyett Daushvili a 68., Ugrai helyett Fülöp a 68., Vela helyett Makrai a 80. percben.

Sárga lap: Busai a 15., Nono Villar a 16., Preklet a 40. percben.

Gólszerző: Ugrai (0-1) a 26. percben.

Jók: Mursits, Farkas, Albert Á., Frőhlich, ill. Lipták, Jagodinskis, Vela, Nono Villar, Elek, Ugrai.

Nagy Mihály: – Gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez, amit egy pontrúgás után értek el. Amit lehetett, azt megtette a két csapat ezen a talajon. Hasznos volt számunkra a mérkőzés, először játszottunk füves pályán, elsősorban a hétvégi bajnoki nyitányra készültünk, ezért is tartottuk be a „fiatal-szabályt”. Ha a második félidőben bizonyos helyzetekben bátrabbak vagyunk, talán többet is kihozhattunk volna a meccsből.

Horváth Ferenc: – Nem gondolom, hogy túl jó ötlet ilyen hamar kezdeni a szezont, bár az időjárás és a pálya ellenére amit lehetett, megtettük, igaz, nem nagyon számítottak a figurák, a rendszerek a mai napon. Az első félidőben helyenként jól játszottunk, a másodikban azonban már inkább sárdagasztás zajlott. Örülök, hogy van előnyünk.

További keddi MK nyolcaddöntő első meccsen:

  • Szentlőrinc SE NB III) – Szolnoki MÁV FC (NB II) 0-2 (0-0) – a visszavágókat március 1-jén játsszák.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!