BOON - Sport - DVTK

2017.02.17. 15:29

Mezőkövesd vs. DVTK - Horváth Ferenc számára (is) presztízs a borsodi rangadó

Miskolc - A megyei rangadó előtt nincs sérültje a DVTK-nak, de lesz két hiányzójuk.

Miskolc - A megyei rangadó előtt nincs sérültje a DVTK-nak, de lesz két hiányzójuk.

Szombaton megkezdődik a labdarúgó NB I tavaszi idénye. A 20. forduló keretében igazi csemegét, megyei rangadót rendeznek 15.30-tól Mezőkövesden, ahol a Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK mérkőzésre kerül sor (a mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk: dvtk.boon.hu). Az összecsapást megelőzően a vendégek csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót.

– Azt gondolom, hogy egy jó együttes ellen fogunk játszani, szerintem a tavalyi év meglepetéscsapata volt a Mezőkövesd. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk – mondta Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője. – Annyiból talán jobb, hogy ismerjük mi is a pályát, játszottunk már ott több mérkőzést. Nagyon fontos meccs lesz ez a csapat szempontjából, egy jó kezdés nagyon jó lenne a szurkolóink szempontjából is, hiszen ez rangadónak minősül. Személyesen is egy komoly kérdést csinálok belőle, hogy ezt a meccset meg tudjuk nyerni, presztízs lesz számomra is, nekem is nagyon fontos. Úgy érzem, hogy készen állunk, és meg is fogjuk tudni nyerni a meccset.


[poll id="1314"]


Nincs sérült

A diósgyőri szakvezető büszkén nyilatkozott arról is, hogy fizikálisan elvégezték azt a munkát, amit szerettek volna, és hozzá tette, hogy a munka minőségét, a stábot dicséri, hogy hosszú idő után nincs sérült a keretben. Mint kiderült: ez nem jelenti azt, hogy minden játékosára számíthatna, ugyanis Novothny betegség, Daushvili pedig sárga lapos eltiltások miatt nem játszhat. Arra a kérdésre, hogy az új játékosok közül mindenkinek lehetőséget ad-e, a DVTK vezetőedzője azt mondta, hogy akit idehoztak, azt erősítésnek gondolják, de ez nem egyenlő azzal, hogy egyből a kezdőcsapatba kerül, ugyanis mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért, és – mint mondta – minden posztra van két közel azonos képességű játékos.

Horváth Ferenc arról is beszélt, hogy ez nem volt így az ősszel, hiszen három jobboldali védő, három baloldali védekező középpályás volt, és nem volt jobboldali védekező középpályás egy sem, amikor átvette a csapatot. A vezetőedző ezzel kapcsolatban azt is mondta, hogy most minden más, egészséges a helyzet, az akkorihoz képest ég és föld a különbség.

Az újak beilleszkedéséről

Az új játékosok beilleszke­dése is szóba került, erről így nyilatkozott Horváth Ferenc:

– Vannak, akik sokkal gyorsan beilleszkednek, vannak, akik kevésbé, Szarka és Fülöp esetében picit lassabb ez a folyamat, ők olyan karakterek. Ellentétben Busaival, akit, ha ledobnánk az Északi-sarokra, 10 perc múlva az összes fóka a barátja lenne. Ez játékban is látszik, de akiket most hoztunk, azokat mind jó játékosnak tartom, és előbb-utóbb a csapat hasznára lesznek.

Az ellenfélről, az edzőjéről

Szóba került a téli, kövesdi edzőcsere is, hogy lehet-e ebből hasznot húzni, amire azt válaszolta a diósgyőri tréner, hogy bízik benne, hogy nem állt még össze teljesen az ellenfél csapata, de azt is hozzátette, hogy nem szeretne az idén az ellenfelekkel annyit foglalkozni, mint tavaly, mert azon lesznek, hogy saját játékukat játsszák, és ezt erőltessék rá az ellenfelekre.

Arra a kérdésre, hogy miért presztízs ez a mérkőzés Horváth Ferenc számára, az érintett így felelt:

– Én nagyon szeretnék sokáig a Diósgyőr edzője lenni. Itt volt egy olyan edző, aki elvitte a kupadöntőig a csapatot, én szeretnék ennél tovább is eljutni, úgyhogy presztízs kérdést csinálok ebből a témából.

Az Észak-Magyarország azon felvetésére, hogy a Kövesd edzőjének személye, Sivic Tomislav is érdekes-e ebben a témakörben, hiszen ő nem csak Diósgyőrben, hanem Kecskeméten is az elődje volt, Horváth Ferenc így reagált:

– Általában majdnem minden csapathoz utána megyek, Kecskemétre, Paksra, Diósgyőrbe is. Van bennem presztízs, nem szégyellek ezen semmit, szeretném megverni, és azt gondolom, hogy meg is fogom. Ha nem gondolnám azt, akkor nem is tudnám felkészíteni a csapatomat. Régen edzettem együtt Kótai Misi ökölvívóval, aki minden nap szidta az ellenfelét, és amikor kérdeztem, hogy lehet ezt így csinálni, akkor azt mondta, ha az ellenfelem a ringben csak egy pillanatra meglátja a félelmet a szememben, abban a pillanatban azt a meccset elvesztettem. Úgyhogy nekem most azt kell gondolnom, hogy sokkal jobb edző vagyok Sivic­nél, mert fel kell készítenem a csapatot arra, hogy mi lesz, és a csapatnak el is kell hinnie, hogy amit mondok, az jó.

Játékos szavak

Elek Ákos, a DVTK csapatkapitánya: – Mondhatni, hogy félig idegenben, félig otthon játszunk, a pálya ismerős lesz, ez mindenképpen előny a számunkra, szerintem az is kell, hogy adjon egy nagy lökést, hogy sokan fognak minket buzdítani. El kell döntenünk, hogy akarunk-e nyugodt tavaszt, mert ezt az első két fordulóban elintézhetjük magunknak. Nem játszunk gyengébb csapatok ellen, de jobb csapatok ellen sem. Hasonló kaliberű a Mezőkövesd is, mint mi vagyunk. Szerintem a felkészülésünk jól sikerült, nyilván ezt majd az eredmények mutatják meg. Bizakodó vagyok, jó erőben érzem a csapatot, van egy egészséges meccsvárakozás a játékosokban, úgy érzem készen állunk.

A belépőkről

A 4196 fő befogadására alkalmas Mezőkövesdi Városi Stadion a vendégszektorába már nem lehet jegyet kapni, mind a 862 biléta elkelt. A hazai oldalra 1100 és 1500 forintért még árulnak jegyeket, csütörtökön még kétezer szabad hely volt. Belépőt pénteken a stadionban, a klub titkárságán lehet beszerezni 9.00 és 16.00 között, míg a meccs napján a pénztárak 11.30-kor nyitnak. A jegy vásárlásakor nem kérnek szurkolói kártyát, elég egy azonosításra alkalmas igazolványt felmutatni (ami lehet akár jogosítvány is), de a kövesdi klubtól kapott tájékoztatás szerint, minden drukker csak egy bilétát tud venni, a saját maga részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!