BOON - Sport - DVTK

2017.02.19. 12:16

DVTK tartalék: A cél még mindig a bennmaradás

Miskolc - Tartalékcsapat ellen kezdi a tavaszi szezont az NB III-as diósgyőri tartalék.

Miskolc - Tartalékcsapat ellen kezdi a tavaszi szezont az NB III-as diósgyőri tartalék.

A Diósgyőri VTK tartalékcsapata relatíve jól áll a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, hiszen a 7. helyükkel és a megszerzett 28 pontjukkal 5 egységre vannak a még biztos bennmaradást érő 12. helyezettől, a Debreceni VSC tartalékgárdájától, akik ellen vasárnap délután idegenben kezdik tavaszi szereplésüket.

– A cél változatlan a szezon előttihez képest, vagyis a bennmaradást kell elérnünk, olyan helyen kell végeznünk, hogy a következő évadot is harmadik vonalban kezdhessék a fiatalok – válaszolta megkeresésünkre Sütő Szilárd, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója, aki a tartalékcsapat első számú edzője is egyben. – Attól függetlenül, hogy nem helyezésben gondolkozunk, természetesen szeretnénk minél jobb pozícióban végezni, de nem tűzünk ki irreális célokat, már csak azért sem, mert fiatalodott a keretünk az őszihez képest. És ez azért is nagy dolog, mert ősszel volt olyan bajnokink, amelyiken úgy álltunk fel, hogy azzal a csapattal akár U19-es meccset is játszhattunk volna, annyi volt a fiatal.

Sütő Szilárd azon kevés edzők közé tartozik, aki örömmel veszi, ha egy-egy jó játékosától el kell köszönnie.

– Persze, csak akkor, ha az elköszönés képletes, és nem a klubtól távozik a labdarúgó – jegyezte meg az utánpótlás szakembere. – A tavaszi rajt előtt Lőrincz Patrik távozott a keretünkből, de ő a felnőtt csapathoz került fel, a spanyolországi edzőtáborba is velük tartott, és remélhetőleg az élvonalban is lesz majd lehetősége pályára lépni. Tulajdonképpen az ő pótlására kellett fiatalokat felhozni az NB III-as keretbe. Szerencsére mára ott tartunk, hogy az U19-es, U18-as, U17-es játékosok között rangot jelent a tartalékcsapatban szerepelni, és ez a tavalyi évadhoz képest előrelépés. Ugyanis a fiatalok mostanra teljesen tisztában vannak azzal, hogy innen csak egy lépésre van a felnőtt csapat kerete.

Átjárás

Sütő Szilárd arról is szót ejtett, hogy van átjárás a felnőtt csapat és az NB III-as együttes kerete között, főleg a mérkőzéseken való szereplés esetében:

– Nagy átfedés van a két csapat között. Említhetném Mahaleket, aki ősszel felkerült a felnőttek közé, hiszen az NB III-at kinőtte, de mivel az első csapatnál a belső védők felépültek, meg kell keresni számára azt a lehetőséget, ami az ő fejlődését a legjobban szolgálja. Folyamatos átjárás van a keretek között, a két Szabó Balázs, az 1995-ös és az 1998-as születésű alapból nem velünk edz, de vannak olyan napok, főleg a meccseink előtt, amikor csatlakoznak hozzánk. Szóval a miénk egy változó keret, ami az első csapat, és a felfelé áramló fiatalok érdekeit szolgálja.

Az utánpótlás szakmai igazgatója arról is beszélt, hogy az NB-s osztályok közül a második vonalbeli csapat még hiányzik a régióból.

– Fontos lenne, hogy belátható időn belül legyen egy NB II-es csapat is a közelünkben, és ide nem csak a DVTK-ból, hanem regionális együttműködő partnerünktől, a Sajóvölgye Focisuliból is érkezhetnének játékosok – mondta Sütő Szilárd. – Mert vannak olyan fiatalok, akik kinőtték az NB III-at, de az NB I-re még nem készek, és nekik – ilyen például a Zalaegerszegre kölcsönadott Oláh Bálint – NB II-es együttesre van szükségük a fejlődésükhöz. De hogy ne kelljen az ország másik végére igazolniuk a régióból a fiataloknak, így jó lenne, ha az NB III Keleti csoport listavezetője, a Kazincbarcika meg tudná őrizné pozícióját az évad végére.


A keretről

Érkezett: Molnár Martin (DVTK U19), Mercse Ábel (DVTK U17).

Maradt: Konyecsik Ferenc Marcell, Bodnár Dominik, Ivánka Patrik, Bárdos Bence, Fazekas Máté, Tucsa Róbert, Timkó István, Kitl Krisztián, Kádas István, Germán Gábor, Szalóczy Dávid, Gazdag Bálint, Galambosi Máté.

Távozott: Lőrincz Patrik (DVTK első csapat).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!