BOON - Sport - DVTK

2017.01.23. 22:15

Bacsa Patrik: Spanyolország helyett Kisvárda lett az új úti cél

Miskolc - A DVTK fél évre kölcsön­adta saját nevelésű támadóját az NB II-es együttesnek.

Miskolc - A DVTK fél évre kölcsön­adta saját nevelésű támadóját az NB II-es együttesnek.

Hétfőn elutazott spanyolországi edzőtáborozására a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. A piros-fehérek olyan korán indultak, hogy lefeküdni se nagyon volt idejük, ugyanis Miskolcról 0.30 körül startoltak busszal, majd Budapestről repülőgéppel mentek tovább a célországba, ahol az érkezés után újabb buszozás következett, a szálláshelyre, Oropesa del Mar településre. Itt összesen 24 játékos diósgyőri labdarúgó edzőtáborozik majd a jövő hét szerdai hazautazásig. A DVTK játékosának számító, szabadlistára tett labdarúgók, Németh M., Halmai és Griffiths természetesen nem kerültek fel az utaslistára, ahogy további három, kerettagnak számító játékos sem. Közülük Boros sérülés, míg Ternován a műtét utáni rehabilitációja miatt maradt itthon, Bacsa viszont teljesen más okok miatt nem tartott Spanyolországba.

3 ajánlat

– Mivel a támadószekcióban megerősödött a keret, és Patrik az ősszel sem játszott sorozatban teljes meccseket, így előfordulhatott volna az tavasszal, hogy az eddigieknél is kevesebb játéklehetőség jut neki, ez azonban sem számára, sem a DVTK számára nem lett volna jó – válaszolta az Észak-Magyarország érdeklődésére Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Mivel volt érdeklődés iránta, több klub részéről, három csapattal is tárgyalásban álltunk, az egyeztetések során igyekeztük ezek közül közösen azt kiválasztani, amelyik a legjobb megoldás lehet.

Arra a kérdésünkre, hogy az érdeklődők egyike a felcsúti Puskás Akadémia FC csapata volt-e, igennel válaszolt Benczés Miklós, de azt is hozzátette, hogy arra volt a legkisebb esély, hogy oda igazoljon, ugyanis az NB II listavezetője végleg szerette volna megszerezni Bacsa Patrik játékjogát, de a DVTK nem ebben gondolkodott.

– Mi azon az állásponton vagyunk, hogy a saját nevelésű, miskolci labdarúgónkról nem szeretnénk lemondani, ugyanakkor szeretnénk, ha fejlődhetne, ha olyan csapatba kerülne, ahol folyamatos játéklehetőséghez juthat, ezért a kölcsönadást preferáltuk – mondta a sportigazgató. – Volt egy NB I-es klub is, aki szerette volna kölcsönbe vinni, de ha ott kötött volna ki, akkor ellenfélként, riválisként kellett volna találkoznunk, ami nem lett volna szerencsés. Végül sikerült a mindenki számára legoptimálisabb megoldást megtalálni azzal, hogy a tavaszi szezonban a feljutásra hajtó, NB II-es Kisvárda csapatában játszik majd Bacsa Patrik. Reméljük, hogy erősségévé tud válni a szabolcsi csapatnak, céljaiknak elérését segíteni tudja, és pár hónap múlva úgy tér vissza, hogy a DVTK erőssége lehet.

ÉM-BCS


Edzőtáborozó keret

Kapusok: Antal Botond, Bukrán Erik, Rados Ivan

Mezőnyjátékosok: Busai Attila, Murtaz Daushvili, Elek Ákos, Eperjesi Gábor, Fülöp István, Vitalijs Jagodinskis, Dejan Karan, Kitl Miklós, Lipták Zoltán, Lőrincz Patrik, Mahalek Marcell, Makrai Gábor, Nemes Milán, Nono Villar, Novothny Soma, Oláh Bálint, Szabó I Balázs, Szarka Ákos, Tamás Márk, Ugrai Roland, Diego Vela.

A DVTK edzőmérkőzései a spanyolországi edzőtáborozás során

Az edzőtáborozás során négy felkészülési mérkőzés vár a DVTK-ra. Három ellenfél kilétére már korábban fény derült, és most már az is tudható, hogy a spanyol földön az utolsó edzőmeccsüket jövő héten kedden, az élvonalbeli Villarreal CF gárdája ellen vívják.

A kinti meccsprogram:

  • Január 25. (szerda), 16.00: CD Castellón (spanyol, 4. osztály) – Diósgyőri VTK (Oropesa del Mar)
  • Január 27. (péntek), 16.00: KS Ruch Chorzów (lengyel, 1. osztály) – Diósgyőri VTK (Benicassim)
  • Január 29. (vasárnap), 15.00: GKS Górnik Leczna (lengyel, 1. osztály) – Diósgyőri VTK (Oropesa del Mar)
  • Január 31. (kedd), 11.00: Villarreal CF (spanyol, 1. osztály) – Diósgyőri VTK (Oropesa del Mar)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!