BOON - Sport - DVTK

2017.01.05. 09:52

DVTK: A sportigazgatónak és a vezetőedzőnek kupadöntő a vágyálma

Miskolc - Megerősítést nyert a DVTK-nál: Bognár távozóban van, Fülöp pedig érkezőben.

Miskolc - Megerősítést nyert a DVTK-nál: Bognár távozóban van, Fülöp pedig érkezőben.

A magyar labdarúgás élvonalbeli csapatai közül a Diósgyőri VTK-nál kezdődött el 2017-ben legkorábban a munka. A piros-fehérek szerdán kora délután sajtótájékoztatóval nyitottak, amelyet Benczés Miklós sport­igazgató és Horváth Ferenc vezetőedző tartottak.

A sportigazgató elsőként arról beszélt, hogy a játékospiacon ezek a napok még nagyon képlékenyek, és nehéz lett volna azokat a játékosokat a rajtra idecsábítani, akik a vezetőedző és a klub elvárásainak megfelelnek, majd hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy ne egyeztetnének játékosokkal és hogy ne erősítenék meg a keretet.

Új labdarúgó érkezéséről nem számolt be a sportigazgató. Hogy ki lesz, ki lehet a Diósgyőr idei első igazolása, ezzel kapcsolatban nevek nem kerültek bejelentésre, csupán a 26 éves – magyar állampolgársági esküre váró –, jelenleg még csak román útlevéllel rendelkező Fülöp Istvánról esett szó. A Botosani középpályásával kapcsolatban Benczés Miklós elismerte, hogy tárgyaltak, és újfent elmondta, hogy a román sajtóban megjelent számok, amelyek a labdarúgó kivásárlási árára, illetve havi fizetésére vonatkoztak, nem helytállóak, illetve azt is megtudtuk a sportigazgatótól, hogy nem számítana csúcsnak a DVTK törtélemében annak a transzferdíjnak a kifizetése, amelyet a román klub kér. Lapunk értesülése szerint Fülöp István Diósgyőrben járt, de az átigazolása és ezzel összefüggésben az edzésbe állása technikai okok miatt leghamarabb csak a jövő héten lehetséges.

Elek és Bognár

Szó esett még a „jó portékának” számító diósgyőri labdarúgók esetleges klubváltásáról. Benczés Miklós úgy nyilatkozott, hogy Elek Ákos kapcsán nincs konkrét megkeresés, Bognár István esetében nagyobb a pezsgés, több klub is érdeklődik iránta. A diósgyőri sportigazgató elismerte, hogy ezek közül az egyik klub a Ferencvárosi TC, és azt sem titkolta, hogy a fővárosiak játékost is adnának cserébe, a 28 éves középpályást, Busai Attilát.

– Amíg nem kerül egy szerződés végére pont, addig nem fogunk neveket mondani, akkor közlünk valamit, ha tény, ha sikerült megegyezni egy játékossal – válaszolta Benczés Miklós arra a kérdésre, hogy kik a kiszemeltjeik, majd így folytatta: – A támadószekcióba érkezhetnek játékosok, erőcsatárral vannak tárgyalásaink, támadó középpályás is van a kiszemeltek között, illetve Horváth Ferenc igényei alapján egy szélső védőt is igazolhatunk.

Az is megerősítést nyert, hogy négy labdarúgót szeretne szerződtetni a mostani átigazolási időszakban a DVTK, és azt is megtudhattuk, hogy mind Benczés Miklósnak, mind Horváth Ferencnek volt egy-egy névsora arról, hogy kiket látna szívesen, és amikor ez ügyben egyeztettek, kiderült, hogy több játékos mindkettőjük „listáján” szerepel.

– A klub igényeit és Horváth Ferenc igényeit is figyelembe vesszük, ez nagyon ritkán különbözik, mert nagyjából azonosan gondolkozunk erről, és folyamatosan egyeztetünk minden játékosról – jelentette ki Benczés Miklós.

A sportigazgatót arról is kérdeztük, hogy kapott-e valamekkora anyagi keretet a csapat megerősítésére a klub vezetésétől, vagy esetleg akkor egyeztet a menedzsmenttel, illetve kér pénzt, ha egy jónak tűnő üzlet van kilátásban. Benczés Miklós erre azt felelte, hogy van lehetőség arra, hogy élő szerződéséből vásároljanak ki labdarúgót, de nem az a cél, hogy egy adott keretet elköltsenek, hanem hogy jó üzletet, üzleteket kössenek.

Orvosi, fizikai

Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője az elmúlt szezon végén azt nyilatkozta – az őszi sok sérültre utalva –, hogy az is nagy erősítés lenne, ha a keret minden játékosa rendelkezésére állhatna. Az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva a szakvezető papírjáról felolvasva sorolta, hogy Halmai rehabilitációt végez, Mahalek beteg, Ternován és Karan még nem tud a csapattal együtt edzeni, de a könnyített munkát ők is megkezdik.

– Pár nappal korábban kezdünk, mint a többi csapat – mondta Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője. – A szerdai első edzést követő három napban felmérés lesz. Kaptak programot a játékosok a téli szünetre, nem felkészületlenül kezdjük a szezont. Orvosi vizsgálatok lesznek csütörtökön és pénteken, szombaton pedig gyorsasági, fizikai felmérés. Azért van erre szükség, és volt is már ilyen, mert megkönnyíti a munkát, ha tudjuk, kitől mit várhatunk.

Horváth Ferenc azzal kapcsolatban is kapott kérdést, hogy mennyiben változhat a csapatjáték tavasszal, amire azt felelte, hogy a védekezést szeretnék stabilizálni, hogy ne kapjanak olyan sok gólt, mint ősszel, továbbá azon dolgoznak majd, hogy ütőképes csapat alakuljon ki.

A tájékoztatón szó esett arról is, hogy mi az elvárás az együttessel, Horváth Ferenccel szemben.

– Horváth Ferencet hosszú távra szerződtettük, az első évben stabilizálni kell az NB I-ben a helyzetünket, a második évben az élmezőny vége felé kellene végezni, a harmadik év végére pedig a nemzetközi porondra kikerülni – mondta Benczés Miklós. – A mostani, gyengébb bajnoki szereplés mellett a személyes vágyam, hogy kupagyőzelemmel örvendeztessük meg a szurkolókat. Vágyálom, de régebben Salamon Józsiéknak is akkor sikerült hasonló, amikor a bajnokságban nem voltak olyan jó eredményeik.

Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük Horváth Ferenctől, hogy ez a nyilatkozat nem rak-e rá nagy terhet, amire azt felelte, hogy nem, mert hasonlóak a vágyaik, az álmaik a sportigazgatóval.

A spanyolországi edzőtáborról

A DVTK az idén – szakítva a korábbi évek hagyományaival – a külföldi edzőtáborát nem Törökországba „telepíti”, hanem Spanyolországba. Január 23-a és február 1-je között Valencia mellett készülnek a szezonra a piros-fehérek. És hogy miért mennek Spanyolországba, és hogy lesznek-e ott ellenfelek, amellyel Törökországban sosem volt gond, Benczés Miklós a következőket mondta:

– Török áron érkezett ajánlat, szeretnénk felfedezni ezt is, megnézzük, mit lehet kamatoztatni itt, azzal együtt is, hogy a spanyol labdarúgó-kultúra magáért beszél. A pályaminőség visszaesett Törökországban, és részben emiatt Spanyolországban rengetegen edzőtáboroznak. Igaz, a spanyol bajnokság folyik, de sok külföldi csapat megy oda, és az nehezítette meg az edzőmeccsek szervezését, hogy viszonylag késői időpontban dőlt el, hogy Spanyolországba utazunk.


DVTK mérkőzések

Január 14. (szombat), 11.00, Abaújszántó: MFK Zemplín Michalovce (szlovák) – DVTK, felkészülési meccs

Január 18. (szerda), 11.00, Diósgyőr: DVTK – Budaörs SC, felkészülési meccs

Január 21. (szombat), 11.00, Balmazújváros: Balmazújvárosi FC – DVTK, felkészülési meccs

Január 23. (hétfő)-február 1. (szerda): Spanyolországi edzőtábor, 3-4 edzőmérkőzéssel

Február 4. (szombat), 14.00, Diósgyőr: DVTK – MSK Rimavská Sobota (szlovák), felkészülési meccs

Február 11. (szombat), 14.00, Cegléd: Ceglédi VSE – DVTK, Magyar Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés

Február 18. (szombat), ??, Mezőkövesd: Mezőkövesd Zsóry FC – DVTK, NB I 20. forduló



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!