BOON - Sport - DVTK

2016.11.22. 15:21

Válogatott kerettagok a másodosztály élén álló DVTK-ból

Miskolc - Tizenegyből tizenegy meccset megnyert az ősszel a DVTK NB II-es női labdarúgócsapata.

Miskolc - Tizenegyből tizenegy meccset megnyert az ősszel a DVTK NB II-es női labdarúgócsapata.

Szombaton is győzött (6-1 a Kelen-Budaörs ellen), így a maximális 33 ponttal, 75-4-es gólkülönbséggel vezeti a női nagypályás NB II-es bajnokságot a Diósgyőri VTK csapata.

– Az induláskor pontosan nem tudtuk, hogy milyen erős lesz a bajnokság, viszont mi úgy indultunk neki, hogy szeretnénk majd a végén az élen végezni – fogalmazott Fórizs Sándor, az együttes vezetőedzője, aki néhány hónapja érkezett Diósgyőrbe. – Elkezdtünk komolyan dolgozni, edzeni, egy jó nyári felkészülést tudtunk le, én bíztam a csapatban, a lányok pedig magukban. Nem üres frázis, de a csapat igazi csapat volt, mindig kitűztünk részcélokat, amikor olyan ellenféllel találkoztunk, amelyről tudtuk, hogy nincs olyan magas szinten, akkor például azt, hogy rúgjunk tíznél több gólt. Céltudatosak voltunk, mindenki tudta, mit kell tennie, igazából csak a Pécs elleni első félidő volt az, ami nem úgy sikerült, de a második játékrészben korrigáltunk és ott is nyertünk.

A profi mentalitást

A szakember örül annak, hogy így állnak, de ahogy jelezte:

– Messze még a vége – tette hozzá Fórizs Sándor. – Van két üldözőnk, a Monor és a Szeged, egyértelműen hármunk között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, igaz, van egy pár pont előnyünk velük szemben. Nem vagyunk sokan, nézni kell, hogy kit hogyan terhelünk, hiszen az NB I-es futsalbajnokságban is érdekeltek vagyunk. Remélhetőleg a téli szünetben 2-3 játékossal erősíteni tudunk, ami az alább vázolt helyzeten jelentősen javíthat, és még tovább nőhetnek az esélyeink az aranyéremre. Viszont csak olyanok jöhetnek szóba, akik a tudásuk mellett emberileg is alkalmasak az ebbe a közösségbe való beilleszkedésre. Nem vagyunk profik, de próbálom átadni a lányoknak a profi mentalitást, ez a 11/11 az ő hozzáállásuknak is köszönhető. Köszönöm a segítséget Tóth Alexandra másodedzőnek, Gergely Richárd kapusedzőnek és Tóth Nikolett masszőrnek is.

A tréner egyéb dolgokról is szót ejtett:

– Találkoztam Markó Edinával, a felnőttválogatott szövetségi kapitányával. Abban maradtunk, hogy a bő keretbe 2-3 lányt meg fog tőlünk hívni tesztelésre, hogy személyes képet kapjon róluk. Erre büszkék lehetünk. Az egyik Boros Kinga lesz, aki balhátvéd pozícióban az egyik legjobb, illetve lehet a legjobb.

Az NB II-es női bajnokság jövő márciusban folytatódik.

ÉM-MI


Játékosok mondták

Újvári Krisztina: – Maximálisan odafigyelünk az edzéseken, szervezetten játszunk, egymást segítve, és betartjuk azt a taktikát, amit Sándor mond. Az is nagyon jó, hogy a pályán belül Tóth Alexandra irányít bennünket. Nagypályán ezt megelőzően régen játszottam, ezért egy kicsit bele kellett rázódni. Az élen állunk, de nem szabad elszállni magunktól, továbbra is keményen, odafigyelve kell tenni a dolgunk.

Bukovszki Mónika: – Nem ismertem sem a lányokat, sem az ellenfeleket az induláskor, de szerettem és szeretem a kihívásokat, szeretek küzdeni valamiért. Örülök, hogy volt élvonalbeli kosárlabdázóként tagja lehetek ennek a csapatnak, boldog vagyok, hogy ilyen szépen menetelünk. Sajnos, egyéb elfoglaltságom miatt sokszor nem tudok edzésen megjelenni, de amikor a pályán vagyok, a többiek segítenek. Amikor elkezdtük a közös munkát, a lányok megígérték, hogy leszek én még Diósgyőrben bajnok...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!