BOON - Sport - DVTK

2016.10.29. 09:43

DVTK Stadion: Megtörtént az utolsó lépés, indul a projekt

Miskolc - Szerződés aláírva, elvileg 2018 elején már készen kell lennie a stadionnak.

Miskolc - Szerződés aláírva, elvileg 2018 elején már készen kell lennie a stadionnak.

Péntek délelőtt Budapesten találkozott – többek között – a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft., valamint a diósgyőri stadion bontását, illetve az új építését (a projekt része még a Miskolci VSC Csokonai úti sporttelepének felújítása is) elnyerő cég képviselője, hogy aláírásukkal lássák el azt a szerződést, amely a felek között köttetett, és amely az utolsó lépés volt azon az úton, hogy a beruházás ténylegesen is elkezdődhessen. Bár hivatalosan még nem hirdették ki, de a két pályázó közül a Market Zrt. lett a 10,9 milliárd forintos építkezés kivitelezője, így az egyik szignáló az ő szakemberük volt, a másik pedig Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. egyik ügyvezetője. Ez utóbbi gazdasági társaságnak – amelyet még 2014 februárjában hoztak létre – két ügyvezetője van, az ő aláírása sem hiányozhatott, ám mivel egészségügyi okok miatt Tóth Dénes nem tudott jelen lenni az aktusnál, meghatalmazás révén az ő részére kihagyott sort is Pásztor Ervin szignálta. Korábban úgy értesültünk, a pénteki eseményen dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is részt vehet, ám erre nem került sor, a megyeszékhely önkormányzata alpolgármesteri szinten képviseltette magát a fővárosban.

Állóhely, klubház

Már nem egyszer írtunk róla, hogy a kivitelező november 2-án (jövő szerdán) megkapja a területet és információink szerint azonnal hozzá is lát a bontáshoz, ott, ahol erre a leginkább lehetősége nyílik. Ez a jelenlegi vendégszektor lehet, az ott lévő „bástyák”, valamint a klubépülethez tartozó részek – ahol párhuzamosan már elkezdheti az alapozáshoz kapcsolódó tevékenységeket. A kivitelező szerződésben vállalta a 15 hónapos határidőt, így elvileg nem 2018 márciusára, hanem már 2018. január végén, február elején készen kell lennie az új, 14 798 férőhellyel rendelkező, UEFA IV-es kategóriás létesítménynek.

ÉM


DVTK Stadion: Pénteken szerződéskötés, a jövő héten szerdán területátadás

Miskolc - A Haladás ellen Nyíregy­házán játszik a DVTK, egyébként Mezőkövesden.

 

 

Mentik az értéket a DVTK Stadionból - már amit még nem hordtak szét belőle

Miskolc - "A legfőbb cél, hogy a régi stadion elbontásával ne vesszenek oda pótolhatatlan sport- és kultúrtörténeti értékek, hogy azok a későbbiekben mind az új DVTK Stadionban lévő sportmúzeumban, mind más kiállításokon, illetve az új stadion körülvevő közösségi tereken kiállíthatóak legyenek" - olvasható az amigeleken.hu-n a Diósgyőri Stadion értékmentő projektjéről.

Vandálbiztos és fenntartható - Ilyen lesz az új Diósgyőri Stadion

Miskolc - A fenntarthatóság jegyében épülő és a klub szellemiségéhez illő létesítményt ígérnek Diósgyőrbe. A tervező építész osztotta meg elképzeléseit az új arénáról.

 

 

Melyik DVTK stadionterv volt a kedvence?

Hosszú út vezetett az első komolyan vehető látványtervig, vagyis mostanáig. Összeszedtük az elmúlt tizenöt év termését Diósgyőri Stadionokból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!