BOON - Sport - DVTK

2016.10.11. 11:37

DVTK Stadion: a bejelentés még várat

Miskolc - A diósgyőri stadion „potenciális” építője megkezdte az előkészületeket, konténerek érkeztek a terület mellé.

Miskolc - A diósgyőri stadion „potenciális” építője megkezdte az előkészületeket, konténerek érkeztek a terület mellé.

Amint arról már szombaton beszámoltunk, nagy valószínűséggel heteken belül elkezdődhet a DVTK-stadion bontása, majd ezt követően az új építése Diósgyőrben.

Tizenöt

Lapunk hétfőn megtudta, hogy a bontáshoz, illetve az építéshez szükséges eszközök közül a lakó- és a szerszámos konténerek felállítását már pénteken elkezdték a kivitelezést elnyerő (bár ezt hivatalosan egyelőre még nem jelentették be) Market Építő Zrt. szakemberei. Amint az a hétfő délelőtti ottjártunkkor kiderült: eddig 15 darab ilyen konténert pakoltak le a DSM Kft. egykori birkózócsarnok mellett lévő telephelyén, de egy magasépítéshez szükséges darut is a helyszínen láttunk. Úgy tudjuk, még ugyanennyi konténert szállítanak ugyan­ide a napokban, egy olyan beruházásról, amely nemrég fejeződött be a megyében, és amelynek szintén a Market Zrt. volt a kivitelezője.

Konténerügyben érdekesség: több olyan, a Market Építő Zrt. nevével ellátott konténer azóta Diósgyőrben van, maradt, hogy a cég befejezte a Diósgyőri Utánpótlás Központ 2016. április 10-én át­adott ingatlanjának építését. A kék „pléhdobozok” azóta is a klubház mellett sorakoznak.

2018

Hogy hivatalosan mikor jelenthetik be a Diósgyőri stadion megépítésének kivitelezőjét, azt ma még nem tudni pontosan. Úgy tudni, hogy az előkészületek során két fontos megbeszélés is lesz a közeljövőben, az egyik ezen a héten szerdán, a másik egy héttel később, ezeken születhet döntés a győztes megnevezésének időpontjáról, amit – a lapunkhoz eljutott információk szerint – Miskolc polgármestere szeretne a nyilvánosság tudomására hozni. Valószínűleg ezen alkalmat felhasználva jelenthetik be azt is, hogy az építési területet mikor kapja meg a kivitelező, ez a dátum 2016. november 2-a lehet. Innentől számítva pedig 12-14 hónap a stadion megépítésének becsült ideje, vagyis leghamarabb 2018 tavaszán, az országgyűlési parlamenti választások előtt nem sokkal játszhatja itt első meccsét a DVTK labdarúgócsapata.

A Kubikról

A diósgyőri stadionrekonstrukciós projekt része a Miskolci VSC sporttelepének felújítása, korszerűsítése is, nagyrészt a DVTK-stadionból átszállított elemekkel (pl.: napos oldali lelátók, világítási berendezések, stb.) – erre 900 millió forintot szánnak a 10,9 milliárdból. Azzal kapcsolatban, hogy a vasutas klubok meddig használhatják a létesítményeiket, már sok határidő elhangzott, de a legújabb véglegesnek tűnik. Ezek szerint az MVSC sportolói november másodikával (a valamikori befejezésig) kiköltöznek a Csokonai úti telepről; amire azért is kerülhet sor, mert már valamennyi szakosztály ideiglenes elhelyezése megoldódott vagy addigra megoldódik. Az elképzelések szerint a sporttelepet vélhetően már október 29-től lezárják, a kapukon keresztül megszűnik az átjárás, és a kivitelező cég 4 nappal később elkezdi a munkát a területen.

ÉM-MI, BCS



Elérkezett a pillanat, mehet a bontás és az építés a Diósgyőri stadionban!?

Miskolc - Mintegy 2 évvel azután, hogy a 2014-es önkormányzati választások előtt elbontottak három állóhelyi szektort a Diósgyőri stadionban, úgy néz ki, elérkezett a 10,9 milliárdos új stadionprojekt elindulásának pillanata.

 

DVTK Stadion: péntekig kiderülhet, hogy a szombati lesz-e az utolsó NB I-es meccs

Miskolc - Még van egy kis esély arra, hogy most szombaton lesz a DVTK stadionbúcsúztató meccse.

 

 

DVTK: nem csak Mezőkövesd, akár Nyíregyháza vagy Debrecen is lehet

Miskolc - A Diósgyőri stadion nélkül maradható DVTK nem tudja minden idei meccsét a megyében lejátszani.

 

 

DVTK-stadion: Ezt aligha támadják meg

Budapest, Miskolc - Az egyik pályázónak a 10,9 milliárd forint nem lenne elég a DVTK-, MVSC-stadionok projektjére.

 

 

 

Állóhely, szeretem

Állóhely. Nekem nem a busz és a villamos ugrik be, hanem az Andrássyn a kanyar és a régi B-közép, a mai napos. Emlékszem, szatyorból dobáltuk az összevágott újságpapírt, miközben a vagányabbak a honvédségtől szerzett piros füstbombát gyújtották be. Lobogtak a piros-fehér zászlók: „meghalok a, meghalok a Vas-gyá-rért!” Juhász-Léhi István jegyzete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!