BOON - Sport - DVTK

2016.10.26. 09:41

DVTK: pályaválasztási kérdés

Miskolc - Pénteken talán hivatalosan bejelentik, hogy mikortól kié a Diósgyőri stadion mint építési terület.

Miskolc - Pénteken talán hivatalosan bejelentik, hogy mikortól kié a Diósgyőri stadion mint építési terület.

Szinte biztos, hogy a most szombaton 17.30-kor kezdődő Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC mérkőzés lesz az utolsó élvonalbeli bajnoki, amit a több évtizede álló Diósgyőri stadionban játszanak, a létesítmény újjáépítése előtt. A szinte szó azért indokolt az előző mondat elején, mert hivatalosan a mai napig nem hirdettek eredményt abban a tenderben, amelyre a Nemzeti Sportközpontok és – a 100 százalékban a Magyar Állam tulajdonában lévő – Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., valamint Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve ennek tulajdonában lévő vagyonkezelő cég, a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. által alapított – Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. kért ajánlatot. A közbeszerzési eljárásban a pályázatok benyújtási határideje a négyszeri módosítás után 2016. augusztus 12-én lejárt, azóta viszont nem történt meg a győztes kilétének bejelentése, a kiírók nem adtak tájékoztatást arról, hogy megkötötték-e a szerződést a kivitelezésre. Csupán annyi derült ki, hogy két pályázó volt és ezek közül az egyik tett értékhatáron belüli ajánlatot, vagyis maradt a kiírásban szereplő azon 10,9 milliárd forintos összeghatáron belül, amelyből nem csak a Diósgyőri stadiont, hanem a Miskolci VSC Csokonai utcai létesítményét is meg kell újítani.

Az alapgondolat

Ugyan az alapgondolat a két, Miskolc területén található stadion egy projektbe gyúrásakor az volt, hogy előbb az MVSC sporttelepét újítják meg (később derült ki, hogy 900 millió forintból), és a Diósgyőri stadion jelenlegi építményéből egyes elemeit beépítik ide (napos oldali lelátó, világító berendezések), azért, hogy az Andrássy úti sportingatlan megújítása közben itt fogadhassa bajnoki ellenfeleit a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.

Hogy ez utóbbi mikor realizálódhat, egyelőre nem tudni. Azt viszont igen, hogy a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. néhány napja arról tájékoztatta a DFC Kft.-t, a DVTK labdarúgó együttesét működtető gazdasági társaságot, hogy október 29-én játszhatja a Diósgyőri stadionban az utolsó mérkőzését. Ez alapján novembertől új helyszínt kell keresnie pályaválasztóként kiírt meccseinek megrendezésére a DVTK-nak, ami nem tud lenni az MVSC Csokonai utcai ingatlanja.

A piros-fehéreknek a „kiűzetés” napját, vagyis október 29-ét követő pályaválasztókénti első meccsük november 19-én lesz a Haladás ellen, 15.30-kor. Ám ezt a mérkőzést biztosan nem tudják majd a megyén belül tartani a diósgyőriek, mert bár szándékaik szerint Mezőkövesden fogadnák ellenfeleiket, ebben az időpontban a dél-borsodi város csapata is használja a stadionját, ugyanekkor, november 19-én, 15.30-tól Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC NB I-es bajnokit rendeznek. Így a DVTK máshol lesz kénytelen játszani.

Nyíregyházán, Debrecenben bérelhet stadiont vagy megpróbálhatja a vélhetően addigra ismertté váló, a Diósgyőri stadion építésének kivitelezésével megbízott cég engedélyét megszerezni eddigi otthonának további használatára, ha a bontási munkák fázisa nem éri el a klubházat, a napos oldali lelátót és elsősorban a pályát – ám ennek realizálódására lapunk információi szerint csekély az esély.

Pénteken sor kerül rá?

Arra nagyobb az esély, hogy ezen a héten pénteken bejelentik a közbeszerzési eljárás nyertesét és szerződést kötnek a céggel, és hogy mondjuk – a Diósgyőri VTK idén áprilisban átadott utánpótlásközpontjának a kivitelezője – a Market Építő Zrt. vagy valamelyik másik gazdasági társaság 2016. november 2-án megkapja építési területnek a Diósgyőri stadion területét (is), és az MVSC sporttelepét szintén.

ÉM-BCS


Mentik az értéket a DVTK Stadionból - már amit még nem hordtak szét belőle

Miskolc - "A legfőbb cél, hogy a régi stadion elbontásával ne vesszenek oda pótolhatatlan sport- és kultúrtörténeti értékek, hogy azok a későbbiekben mind az új DVTK Stadionban lévő sportmúzeumban, mind más kiállításokon, illetve az új stadion körülvevő közösségi tereken kiállíthatóak legyenek".<Vandálbiztos és fenntartható - Ilyen lesz az új Diósgyőri Stadion

Miskolc - A fenntarthatóság jegyében épülő és a klub szellemiségéhez illő létesítményt ígérnek Diósgyőrbe. A tervező építész osztotta meg elképzeléseit az új arénáról.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!