BOON - Sport - DVTK

2016.08.22. 14:06

DVTK vs. Vasas - Sok helyzet és egy-egy gól

Miskolc - Változatos, izgalmas mérkőzésen nem bírt egymással a Diósgyőr és a listavezető Vasas.

Miskolc - Változatos, izgalmas mérkőzésen nem bírt egymással a Diósgyőr és a listavezető Vasas.

Néhány hét alatt nagyot fordult a világ. A Vasas – amely az előző szezon végén csak az utolsó fordulóban harcolta ki a bennmaradást – az NB I 7. fordulójában listavezetőként érkezett Diósgyőrbe. Az angyalföldiek repülőrajtot vettek a bajnokságban, hiszen hat mérkőzésből ötször győztesen vonulhattak le a pályáról, csupán az Újpest ellen maradtak pont nélkül. A DVTK ezzel szemben egy négy forduló óta lefelé ívelő pályát igyekezett megtörni vasárnap este. Horváth Ferenc együttese ugyanis, a szezon elején aratott két siker után, zsinórban négyszer kapott ki. Legutóbb néhány nappal ezelőtt Pakson, a hajrában vesztette el a találkozót a piros-fehér társaság, ráadásul a három meccsre eltiltott Nikházi Márkot és az egymeccses Horváth Ferenc vezetőedzőt is kénytelen volt nélkülözni a Diósgyőr a Vasas elleni összecsapáson.

A paksi vendégjátékhoz képest három helyen is változott a Diósgyőr kezdőcsapata: a középpályán Oláh Bálint helyett a grúz Dausvili kapott lehetőséget, valamint Nikházi mellett Griffiths kikerült a tizenegyből. Az angyalföldiekkel szemben Bacsa Patrik és a hét közben szerződtetett Makrai Gábor kapott lehetőséget Szamosi Tamás pályaedzőtől.

Jól kezdett a DVTK, az első néhány percben Makrai lövését blokkolták a Vasas védői a tizenhatoson belül, nem sokkal később pedig Lipták lőtt, de a középre tartó labdát Nagy G. védeni tudta. Veszélyes kontrákat vezetett a borsodi együttes az összecsapás elején, Elek, Bognár és Bacsa is lendületből érkezett a Vasas kapuja elé, de gól egyik akcióból sem született. A másik oldalon Remili bal oldali szabadrúgása okozott izgalmat, ám a védőkön többször is megpattanó labdát Rados bravúrral tolta szögletre. Lüktető, élvezetes volt ezekben a percekben a találkozó, mindkét kapu többször forgott veszélyben. Nemes kiugratása után Bacsa már lesről vette célba a hosszú sarkot, az ellentámadásból pedig Szivacski lövését kellett blokkolva szögletre menteni. Ezután egy viszonylag csendesebb, nyugodtabb időszak következett a mérkőzésen, a kapusoknak a korábbinál jóval kevesebb dolguk akadt. A védelmek jól szűrték meg a másik fél próbálkozásait, a játék érdemi része jobbára a két tizenhatos közé összpontosult. Szűk tíz perccel az első játékrész vége előtt Bacsa zseniális egyéni akciója után megszerezte a vezetést a DVTK, és a második hazai találat is megszülethetett volna, de Nagy Gergely kétszer is óriásit mentett. Nehéz pillanatokat vészelt át a Vasas, ezután viszont megszületett az egyenlítés. Ádám Martin hatalmas gólt ragasztott a diósgyőri kapuba, a szünetig pedig nem is változott már az eredmény.

Rákapcsolt a Vasas

A fordulás után a Vasas ragadta magához a kezdeményezést. Remili veszélyeztette a diósgyőri kaput, de a rövid sarokra visszahúzott labdáját Rados kapus szögletre tolta. A sarokrúgás után Korcsmár fejelt nem sokkal mellé, ebből a két momentumból is látszott, hogy az angyalföldiek a három pont megszerzéséért érkeztek Diósgyőrbe. Bognár szabadrúgását követően azonban kis híján ismét a piros-fehéreknél volt az előny, de a kapujából rosszul kilépő Nagy Gergely hibáját a védők javították. Rados megmozdulása után pedig a hazai drukkerek ereiben hűlt meg a vér, ám végül a cselezgetésből jól jött ki a portás. Bő negyedórával a lefújás előtt a csereként beállt Saglik bombája pattant meg, ezért Radosnak ismét minden tudására szükség volt, hogy a labda ne vágódjon be a diósgyőri kapuba. Az utolsó negyedórában a cserék jelentettek eseményt, az eredmény már nem változott. A Vasas igazolta jó hírét, és azt, hogy nem érdemtelenül vezetik a táblázatot. A DVTK is sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint az elmúlt hetekben, ezért a látottak alapján a pontosztozkodás igazságosnak mondható.

ÉM-ME



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Vasas FC

1-1 (1-1)

Diósgyőr, 2873 néző. V.: Erdős J. (Erős G., Szalai B.).

Diósgyőri VTK: Rados (7) – Lázár (5), Lipták (5), Tamás (5), Nemes (5) – Daushvili (5), Elek (6) – Vela (5), Bognár I. (6), Bacsa (7) - Makrai (6). Edző: Szamosi Tamás.

Vasas FC: Nagy G. (7) – Szivacski (5), Korcsmár (5), Debreceni (5), Risevski (5) - Hangya (5), Vida (6), Berecz Zs. (6) – Ádám (7), Pavlov (5), Remili. (6). Vezetőedző: Michael Oenning.

Csere: Ádám M. helyett Saglik (-) a 68., Makrai helyett Oláh B. (-) 69., Nemes helyett Kitl (-) a 75. Ristevski helyett Vaskó (-) a 81., Remili helyett Novák (-) a 81., Vela helyett Griffiths (-) a 83. percben.

Sárga lap: Szivacski a 61., Elek a 67., Lázár a 92. percben.

Gólszerző: Bacsa (1-0) a 35., Ádám M. (1-1) a 38. percben.


Szamosi Tamás: – Nem szeretnénk semmilyen komolyabb elemzésbe belemenni, ez nem az én feladatom. Mind a két fél elégedett lehet az egy ponttal. Mélyről érkeztünk, nem voltunk jó passzban. Egy kis szerencsével megnyerhettük volna ezt a találkozót, de szerintem a Vasas edzője ugyanezt elmondhatja. Gratulálok a játékosoknak, és köszönöm a közönség biztatását, nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Annyit ígérhetek, hogy lesz ez még gördülékenyebb is.

Michael Oenning: – Elégedett vagyok az eredménnyel, három mérkőzés egy héten belül megmutatta a nyomát, ezt tetézte az, hogy hátrányba kerültünk a mérkőzésen. Szerencsére hamar egyenlítettünk, és továbbra is listavezetők vagyunk. Ez azért fontos, mert a háromhetes szünetben mosolyogva, vidáman dolgozhatunk. Szórakoztató, izgalmas meccset játszott egymással a két csapat, mindkét fél akarata dicsérhető. Annyit még megjegyeznék, hogy a diósgyőri pálya talaja olyan, mint a Vasasé…


A gólok története

35. perc: Bacsa gondolt egyet és a saját térfeléről megindult a bal oldalon. A Vasas védői talán nem vették elég komolyan, betört a tizenhatoson belülre, és kissé éles szögből a hosszú sarokba helyezett, 1-0.


38. perc: Egy jobbról érkező átadást Ádám M. vett át, tolt egyet a labdán, majd húsz méterről a léc alá bombázott, 1-1.



[poll id="1124"]


Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - Bár a Vasas 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőri VTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában, mégis megtartotta kétpontos előnyét, ugyanis a mögötte második, címvédő Ferencváros hazai pályán 2-2-t ért el az újonc Mezőkövesd ellen.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 7. fordulójában a Diósgyőri VTK hazai pályán fogadta a Vasas FC csapatát Miskolcon vasárnap 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!